1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580911 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1592491

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: Angående målvaktsmatchningen ifjol så visst är det mysigt när man som supporter verkligen känner att laget man håller på är i trygga och erfarna tränarhänder med kunskap och insikt långt bortom ens egens (eller andra supportrars) naiva utfall…

Nej men allvarligt talat så kan vi så klart bara spekulera i hur/om målvaktsmatchningen påverkade utgången av fjolårssäsongen, men oavsett tycker jag att den var så fullkomligt ologisk att det fortfarande gnager en del i mig. Det hade antagligen varit lite lättare att smälta Bellissimos kvalseriefiasko om inte Jocke hade varit statistiskt överlägsen i grundserien eller om vi hade fått en något utförligare förklaring till förfördelningen än totalt intetsägande ”vi vill ha båda målvakterna igång”... Allra värst var det när Bellissimo skulle in i kassen igen efter att Jocke stått tre raka segrar i ett läge där vi fortfarande hade chans att slippa kval. När sedan Bellissimo fick stå kvar inför kvalserien var det ju inte svårt att räkna ut vilket valet skulle bli och några matcher senare så gör Leksand 1-1 i Ejendahls arena och målvaktsfiaskot var i hamn.

Visst Jocke gjorde några blunders här och där (vilken målvakt gör inte det?) men med tanke på Jockes höst, i topp i serien, så undrar jag vad som skulle ha krävts av Montén m fl för att han skulle ha en tydlig roll som förstemålis? Utan tvekan något långt bättre än vi någonsin sett i Timrå. Jag är glad att vi har andra personer runt målvakterna den här säsongen. 

Redigerad kommentar

Kommentera