1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581411 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1604393

Sv: Apropå nånting...

mikenomad: Dåså. Jag står fast vid mitt nåja.

Räkna inte bort Kovland heller, KIF har ju bättre sportsliga meriter än NSK och i början av 90-talet hade de 800 på en kvalmatch till dåvarande ettan i Gärdehallen. Timrå har spelat massor av matcher med färre åskådare än så.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
El Maco: Själva andemeningen med mitt NSK-instick var inte att framhäva NSK utan att förmedla nån form av perspektiv beträffande attraktionskraften genom åren hos laget i vårt hjärta.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...

El Maco: Upplysningsvis kan sägas att NSK hade snittpublik på hemmamatcherna under slutet av 80-talet på mellan 5-600 åskådare per match. Det hände att det var mellan 900 o 1000 också vid enstaka tillfällen. Det var speciellt matcherna mot Sundsvall, Bergeforsen o Kovland som drog mycket publik. Hemmaklacken var stor o hördes tydligt. Men jag såg aldrig dig där. Vissa matcher hade vi mer publik än vad Timrå hade på sin match. Nu är det annorlunda. Senaste hemma matchen mot Ånge var det gratis inträde o det kom ungefär 350 pers. Årets bästa publiksiffra.

Kommentera

Sv: Apropå nånting...
En känd kvällstidning Sammanfattat serien fram till uppehållet under rubriken:

Bästa från hösten i Hockeyallsvenskan!

Söker efter något om laget i mitt hjärta. Hittar snabbt en pryl om VIK som mosade NÅGON I MITT LAG med en tackling efter några sekunder in i första matchen. VIK-spelaren blev förbannad (!?!?) kastade klubban rakt ut i båset och vann inte bara matchen, utan också medias gunst...

Söker vidare.

Inte en stavelse om de rödvita från Västernorrland. Mer om gravljus i Södertälje och sköna statement från underdogs från Karlskrona. Hockey är en underhållningsprodukt. Syns man inte, då finns man inte.

Jag bor själv nära storstan "långtbortistan" i Sverige. Här är det mer snack om Bröderna Hanson i någon obskyr 70-tals hockeyrulle än om profiler i Timrå IK...

Orden skaver ont i mina rödvita vinteröron:

- Syns man inte, då finns man inte.

Slutsatsen är enkel:

- Men syns då för i helvete!

- Giv oss frid. Vinn!

Någon annan julklapp vill jag aldrig ha.
Kommentera