1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1630670

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Knylan: Givetvis både tror och hoppas jag att det löser sig också, men det är inte lätt att "få folket" på Timrås sida igen iaf.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Hälge: sportsligt och kortsiktigt var rekonstruktionen bra. Föreningen fick fortsätta lira hockey i näst högsta serien. Ekonomiskt och långsiktigt tror jag att en konkurs hade varit bättre. Varför? Jo, att driva en förening efter en rekonstruktion innebär att man börjar med exakt 0:- på fickan. Man har dessutom en, får man anta, rätt kylig relation med delar av sina sponsorer och sina leverantörer som förlorat betydande belopp i denna rekonstruktion. Jag tror att det kunnat se annorlunda vid en konkurs. Dessutom hade "nog" kommunen varit tvungen att ta över arenan och det i sin tur bör ha resulterat i minskade kostnader för föreningen. På så sätt hade det varit enklare att gå in i framtiden med en bättre kostnadsmassa och således bättre förutsättningar att satsa på det sportsliga. En konkurs hade dock inneburit en rad negativa följder som degradering, vad hade hänt med hockeygym, ungdomarna o.s.v.
Men, frågan är om det inte varit bättre när man ser var detta hamnat. För även om den här tiden på året är en ekonomisk härdsmälta för fler än Timrå IK så är det förstås otroligt illa att behöva läsa om skatteskulder och kronofogden var och varannan månad. Inte lär det locka fler till hallen heller. Å andra sidan kan man fundera på vad mer Timrå IK kan spara in på? Organisationen är så liten idag att det blir svårt att dra ner så mycket mer. Truppens kostnad kan ju förstås bantas ytterligare men då kan vi ju nästan lika gärna lägga oss ner och självdö. Vi måste ge detta en någorlunda ärlig chans. Vidare så kan man titta på marknadssidan och vad mer som kan göras där. Jag tror inte att det är en angenäm sits som marknadsfolket sitter på. Måste vara ett otroligt komplext arbete att försöka få företag att sponsra med rekonstruktionen i färskt minne. Till sist är det ju så att med lite flax hade vi vunnit 3-4 matcher till och helt plötsligt legat i toppen. Då hade det garanterat varit 3000 på läktaren, folket hade så smått börja tro på det här igen och föreningen hade fått arbeta i lite medvind. Men nu är situationen en annan, resultaten grinar oss i ansiktet och skillnaden mellan motgång och medgång är hårfin.

Det är nog bara att fortsätta arbetet, stenhårt, med tron att vi tillsammans vänder detta till något bra. Jag kommer alltid att älska Timrå IK även om det för stunden knakar lite i förhållandet.
Kommentera