1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1639521

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Så det är mer av samma visa.
Det är dags att glömma Timrå Kommun. Nu sitter man i skiten igen efter ännu ett uselt avtal med kommunen.

Dags att tänka utanför boxen, försök hitta sponsorer och supportrar som kan tänka sig att starta ett företag som köper lös arenan från klubben istället. Klubben kan vara med som en liten delägare.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi

En inte alltför oviktig fråga i detta är vad som händer vid en konkurs (eller det som skulle kunna hända så att verksamheten i hallen läggs på is...?)
Banken "äger" stora delar av ishallen, okej. Föreningen orkar inte med den höga drift man har, de höga ränteläget banken har och väljer den enda utvägen, att helt enkelt släcka ner verksamheten. Vad händer då? I min värld låter det som en kostsam historia för banken att fortsätta driva hallen och att det mest antagligen blir så att de försöker att sälja den till något företag (eller månne kommunen?) för den del de har pengar att fordra. Antingen väljer då någon aktör att köpa bankens del i detta och hittar på något konstruktivt, alternativt att kommunen köper tillbaka arenan i någon form. Eller så släcker man lyset.

Och vad händer då? Har kommunen något ansvar att förse idrottande ungdomar (främst då skolungdomar med is?) Kan man hyra in sig någonstans på annat håll? Vad finns det för övrig is i kommunen som skulle fungera? Kan man hyra in sig på ett redan fullspäckat Gärde?

Jag ser för övrigt inget problem med att kommunen betalar en slant för den del i arenan som man faktiskt från Timrå IKs håll har rustat upp, oavsett vilken hjälp man fått externt. Lite som att jag ger bort ett hus till en person som är värt 50 000:-. Efter en tid och en massa renoveringar bestämmer sig min vän av någon anledning att sälja huset. För att vara schysst mot mig som gav bort huset i första läget säger han att du får köpa huset för 600 000:- (det renoveringen kostat), annars kommer jag att begära 650 000:-. Typ. Tror ni förstår resonemanget.

Det är faktiskt kommunen som varit den stora vinnaren i den uppgörelse man haft med Timrå IK, så som jag ser det. Med den verksamhet som bedrivs idag så hade det kostat betydligt mer för kommunen att driva och äga arenan. Men hade det funnits något alternativ tro? Nu är siuationen som den är, jag ser en fara i att vi snart inte har en uppspolad hockeyplan i denna kommun (om vi bortser från några uterinkar och en bandyplan). Så vill inte jag ha det. Framförallt inte i en kommun där hockeyn faktiskt satt kommunen på kartan.

Det måste finnas en lösning på detta. Men jag tror inte att den enbart stavas "förhandla med banken". Nej, det krävs nog en förändrad syn över driften av arenan också.

Kommentera