1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582419 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1641715

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Timrå Icon: Det stora problemet de senaste åren har just varit arenan. Gör gärna en jämförelse med klubbar, arenor och kommuner på samma nivå. Timrå kommun har för stunden kommit billigt undan (klubben byggde arenan, kommunen har haft låga driftbidrag och har suttit på bästa säkerhet genom ett bokföringstekniskt lån), men det har straffat sig i längden (förskottsutbetalning av driftbidrag och rekonstruktion). Nu kan man genom en investering hitta en hållbar lösning för lång tid framåt.

Är man less uppfattar jag det som att man helt enkelt är less på soppan utan att vara insatt i sakfrågan. Återigen, nu kan man lösa detta för lång tid framåt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Kongo: Ja du har absolut rätt men tyvärr uppgattas det ändå inte riktigt så av allmänheten.
Det var olyckligt att vi inte fick ett par år i någorlunda ekonomisk trygghet efter den jobbiga rekonstruktionen.
Man har inte hunnit landa liksom och nu står vi där igen med mössan i handen....
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Kongo: Kan du då förklara för mig hur en sån liten förening som Söråker Bandy får det att gå runt enbart på ideella krafter med ett stort klubbhus och en konstfrusen anläggning. Visst bandyn i kommunen har aldrig varit uppe i det högsta seriesystemet på herrsidan men man har heller inte levt över sina tillgångar och dragit på sig merkostnader som gjort att existensen svajat. Utan man har förhållit sig till den ekonomi man faktiskt har. Det finns inte en chans att bandyn skulle kunna komma springandes på det sätt som Timrå IK gjort genom åren när man blödit ekonomiskt. 

Jag funderar fortfarande över vart kommunen skall ta 25 miljoner för att finansiera ett återköp av arenan utan att väcka ont blod i leden? för det är väl styvt hälften av marknadsvärdet av de 55 miljoner som uppfräschningen av arenan kostade vi pratar om?

När får kommunen tillbaks dessa pengar krasst i kontanter? Är det snöröjningen som skall stryka på foten när den väl kommer samt skolan eller äldreomsorgen som skall drabbas av ännu fler besparingsåtgärder? för du inbillar dig väl inte att det bara finns en påse med pengar att hämta ut gång efter annan när det behagar.

Någonstans ifrån måste ju pengarna tas.

Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Kongo:

Visst är det så, Småhålor som Växjö, Skellefteå mfl kan lägga pengar på spelare tack vare kommunen. Men ska det vara så?

SHL har blivit SKL. Svenska kommuners Lekstuga........och SHL klubbarna gör allt för att stänga skiten så man kan frossa i bidrag.

Kommentera