1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577860 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1642932

Sv: Apropå nånting...
Per HApps: Bara första stora ombyggnaden gick väl på runt 50 miljoner (45?). (Sedan hur investeringen finansierades är en annan sak.) Därefter har man byggt nya nödutgångar, flyttat köket och byggt balkongläktaren. Omgång två vill jag minnas gick på 15 miljoner. Utöver detta ny bar och ny kanslidel. Ny sarg. Ny kylanläggning?

Om TIK istället fått spela kvalserie och hållt sig kvar det året hade den ekonomiska smällen blivit mindre - det året då man gick minus 5,5 miljoner. Då hade kanske nuvarande läge kommit senare. Svårt att spekulera i.

Som jag ser det är det två strategiska delar som påverkat utvecklingen negativt; utebliven/sen satsning på ungdoms- och juniorverksamheten samt resursslukande arena med lågt kommunalt stöd. Nu är man på rätt väg med det första och jobbar på att lösa det andra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...

Kongo och Per HApps: Nä.

Timrå IK gick med vinst det året. 400 000 kr eller något liknande. Det berodde dock på att man bl a fick in förskott på dåvarande driftbidrag, vilket räknades in för att dölja det egentliga resultatet då det hade riskerat elitlicensen.

Det jag vill ha sagt med det är att den ekonomiska kraschen hade nog rullat igång en bra bit innan Anton Lander gjorde det där målet. Det målet räddade existens och möjlighet att rädda upp situationen. Dock tvunget att göra superbra resultat med den billigaste truppen, vilket inte helt oväntat sket sig.

Hade dock Timrå IK än i dag lyckats hanka sig kvar i högsta serien hade utsikterna för att vända det här nog varit bättre än de är i dag.

Kommentera