1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

516265 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1642958

Sv: Apropå nånting...

Kongo och Per HApps: Nä.

Timrå IK gick med vinst det året. 400 000 kr eller något liknande. Det berodde dock på att man bl a fick in förskott på dåvarande driftbidrag, vilket räknades in för att dölja det egentliga resultatet då det hade riskerat elitlicensen.

Det jag vill ha sagt med det är att den ekonomiska kraschen hade nog rullat igång en bra bit innan Anton Lander gjorde det där målet. Det målet räddade existens och möjlighet att rädda upp situationen. Dock tvunget att göra superbra resultat med den billigaste truppen, vilket inte helt oväntat sket sig.

Hade dock Timrå IK än i dag lyckats hanka sig kvar i högsta serien hade utsikterna för att vända det här nog varit bättre än de är i dag.

+3
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
JimmyH:
"Hade dock Timrå IK än i dag lyckats hanka sig kvar i högsta serien hade utsikterna för att vända det här nog varit bättre än de är i dag."
Ja det var egentligen inte so far fetched! Jag minns fortfarande med avsmak vilka som möttes i hissen. I ena ringhörnan: Ett TIK som med budgettrupp försökte spara sig ifrån konkurs, med en för tunn trupp. I andra ringhörnan Leksands IF som ett godståg in i rekonstruktion mitt i säsong, med bibehållen trupp på statlig lönegaranti, värvandes en toppmålvakt, gasandes vidare, som på något sätt helt obegripligt tilläts ta steget upp i seriesystemet. I mina ögon en av de största skandalerna i svensk idrottshistoria.

Vi kom trea, och den enfaldiga delen av mig trodde i det sista att någon skulle säga "nog nu" och plocka bort styggelsen som gick upp.... Och därmed att TIK skulle lyckas bli kvar.

Det rättfärdigar naturligtvis inte den rekonstruktion som TIK sedemera oundvikligen gick igenom, men jag menar att det skiljer galaxer vad gäller den sportsliga rättvisan i de två fallen. Gasa sig genom en säsong i en bubbla som slutar med rekonstruktion mitt i säsongen, fortsätta med ograverad trupp, och sedan tillåtas gå upp. TIK svalt sig till döds den säsongen men försökte i alla fall att överleva på brödsmulor. En viss heder åt det i all eländet.

Vem vet vad som hade hänt om inte Örebro haft en lidersk knäpp och Leksand vederstyggat (nytt ord 😀) sig upp.

Var det inte så Brynäs vände sin balansakt på avgrundens rand
+5
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JimmyH: Jag minns det så här: Ökad budget för a-laget inför 10/11, dyra värvningar av Jokela, Hirschovits och Pikkarainen på tvåårskontrakt. Missat slutspel, men förnyat kontrakt genom Landers mål vilket innebar att man klarade sig undan kval. Det hela resulterade i smällen -5,5 miljoner. Är det något jag blandar ihop?

Räknande man verkligen in det förskotteterade driftbidraget i det årets resultat? Är det ens möjligt och tillåtet? El Maco?
Kommentera