1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581461 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1649392

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2015-01-03

Vargher85: Märkligt är det, som också andra skriver - att TIK långt ifrån kan antas ha den lägsta budgeten av lagen i denna serie. Vet inte hur det exakt är med det, men jag kan tycka att den här hemvävda satsningen var spännande, men det tycks som att den tyvärr har slagit fel. Vem vet, kanske skillnaden mellan succe (SAIK, BIF och andra lag på randen av katastrof) och fiasko (TIK i år) är liten. Tänk om junisarna hade fortsatt att utvecklas! I alla fall jag hade tankarna på ett topplag i år - när vi fick behålla hela den unga truppen med en så fin avslutning. Kanske fanns det inget annat val. Men kanske är det också så att det blev en prestige-sak. "Vi skall minsann inte lägga en spänn på en enda finne eller transatlant". Hursomhelst: Det gick åt helvete - för att uttrycka sig milt.

Kanske är en serie naivare än vad man trodde. Kanske är det tyvärr så att i dagsläget är det satsningar på kortsiktig spets som som funkar annat än i undantagsfall.

Några exempel på detta:

VÄXJÖ: En vederstyggelse i svensk hockey! Året de gick upp vill jag minnas att de inte hade ett vettigt anfall i Kvalserien, men lyckades Lasse Falka sig upp i ES på nått makalöst märkligt sätt. Året efter, det första i ES, tog det mellan 15-20 omgångar innan en svensk spelare gjorde mål. Jag kommer ihåg att TIK fick stryk i en match i Växjö, där Växjö inte var ur egen zon på tre minuter (!!!!). Och då var TIK usla det året. De har byggt hela sin beklämmande satsning på kommunala bidrag och en kader transatlanter som levererade när det gällde. Nu räknas de som "en av de stora". Jag mår dåligt på riktigt över detta. På riktigt alltså. 

ÖREBRO: Ett medelmåttigt lag som fick en lidersk knäpp när det gällde. Sedan dess lallar de runt nästan som om de vore ett riktigt elitserielag. Seriöst??? 

LEKSAND. Se tidigare inlägg. Kommer näst efter Union Carbide på listan över mest osympatiska företeelser i mannaminne. 

ASPLÖVEN, VIK, RBK, och 90% av de övriga HS lagen: Värvat transatlanter. Ganska få som floppat - om jag får säga det själv. verkare funka.

Jaha - vad blev det av detta då? Ett utfall av dålig förlorare - ja - jag medger det. Men också en beskrivning av hur det kan skilja så lite mellan succe och fiasko.

Lite otur

Det kunde ha flugit.

Det kunde ha blivit en Brynäs eller en SAIK.

Vi kunde ha fått bingo, men istället fick vi en nära nog obegripligt dålig utveckling på Wedin, Öhrn, Boyce, Berglund etc. Typiskt TIK kanske...

Jag tror ärligt talat inte att jag fixar detta längre. det måste finnas en botten. Det fanns gånger i mitten av 2000-talet då jag gick ner mig över förluster mot Rögle, SSK eller Mora - Då man liksom trodde att botten var nådd.

Nu pratar vi RIKTIG botten. Marianergraven. 11000 meter. 

Seriöst. Kan vi åka ur? Kan vi överleva om vi hänger kvar? 

Men viktigast av allt. Ska man må så här? Avhängda ur HA vid jul? Ska man tugga i sig det?

Beyond here lies nothing.... (Bob Dylan)

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2015-01-03

lincoln: Jag diskuterade lite av det du tar upp med farsan för bara några timmar sedan. Jag tycker inte att det är något fel på den hemvävda satsningen. Emil Pettersson och Ludvig Nilsson är två av våra bästa spelare. Jag gillar Didrik Strömberg och även om spelare som Berglund, Boyce, Wedin och Öhrn inte har haft en spikrad utvecklingskurva så är de habila spelare på den här nivån. Att laget inte fungerar beror på andra saker.

För att inte älta gammal skåpmat om en tunn backsida och Norja, så ska jag ta ett annat problem, kopplat till vår bristande trupp. Av vilken anledning ska man hålla på och värva/låna en massa fånar som inte platsar i sina SHL-lag? Skillnaden mellan serierna är inte så stor och en spelare som inte platsar i SHL är inte bättre än att han tar en plats i fjärde- eller möjligen tredjekedjan i ett allsvenskt lag. Titta bara på spelarna som gjorde ett par matcher i Timrå under åren i Elitserien.

Jag är lite sugen på en annan värvningsstrategi. Visst, jag är inte mer än en inbiten ep-onanist, men för den sakens skull behöver man inte vara helt korkad. Och jag tycker att man absolut ska fortsätta att släppa fram egna spelare, men komplettera med spelare underifrån och inte överskottet från SHL. Johan Persson och John Westin är två riktigt lyckade värvningar från division 1. Här pratar vi om spelare som kan producera och bidrar med tyngd. Och är det någonting jag saknar i dagens Timrå är det just tyngd. Det känns ofta som om man väger alldeles för lätt i närkamperna.

Jag skulle kunna fortsätta att älta det här, men jag tror jag har gjort min poäng redan. Men då vi ändå är inne på Dylan-spåret-.

Nothing really mathers much, it's doom alone that counts.

Kommentera

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2015-01-03
Strategin verkar vara att inte som tidigare låna pengar på framtiden. TIK bör ha bra förutsättningar för ett framgångsrikt kval. Förhoppningnsvis blir det vändningen för klubben.
Kommentera

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2015-01-03
lincoln: Underbart inlägg! 
Kommentera