1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582922 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1652843

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Någon med premium som kan berätta vad Kapanen säger? 
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Kapten Nosring:
Timrås ekonomiska kris är akut.
Nu vill målvaktslegendaren Kimmo Kapanen hjälpa klubben från att gå i konkurs
– Det här gör ont, säger han.
Tidigare i dag kom chockbeskedet att Timrå IK behöver tre miljoner inom en vecka för att undvika en konkurs. Ett par timmar efter beskedet ringer en bedrövad Kimmo Kapanen till sporten:
– Vad är det som händer? Det får ju inte sluta med konkurs. Timrå betyder så mycket för mig och för så många fans, säger finländaren.
Kapanen är en av klubbens mest uppskattade och största profiler i modern tid. 2002 räddade han kvar Timrå i elitserien och var sedan lagets stora stjärna under succésäsongerna därefter.
Trots att det är tio år sedan han flyttade hem till Finland igen, där han i dag är vd i sin moderklubb Kalpa, så är det Timrå som är laget i hans hjärta.
– Vi är många som var med om en fantastisk resa med Timrå, då vi gick från att rädda oss kvar till att bli ett av Sveriges bästa lag. Det är jobbigt att se hur klubben nu kämpar för sin existens, säger Kapanen, samtidigt som han ställer massa frågor om vad som hänt.
– Jag har ju förstått att det varit tufft ekonomiskt rätt länge men jag kunde inte ana att det är så här illa.
Vid Timrås rekonstruktion så skänkte Kapanen en mindre summa pengar plus sin sista matchtröja i Timrå, som sedan auktionerades ut. Nu vill han försöka hjälpa klubben igen.
– Jag har inga miljoner jag kan bidra med men kan vi gamla spelare hjälpa till på något sätt så vill vi göra det. Kan vi exempelvis ordna en match med oss för att dra in pengar så är det självklart att vi ställer upp, säger Kapanen.
När Timrås klubbdirektör Lars Nolander får höra om Kapanens reaktioner blir han rörd och lite tagen.
– Det är stort att han hör av sig och vill hjälpa oss. Det visar också hur mycket Timrå IK betyder för många människor. Det gör ont att kommunen inte förstår det, säger Nolander och fortsätter:
– Hade vi bara haft respit och vetat att vi lever i minst en månad till så hade vi kunnat ordna en sådan match, men nu hinns det tyvärr inte.
Nolander menar att det är i sådana här svåra tider som engagemang från sådana som Kimmo Kapanen kan ge lösningar som gör att Timrå IK räddas.
– Jag har fått flera samtal i dag från personer som vill hjälpa till och som tipsar om hur vi på olika sätt kan få in pengar. Det är när krisen är på sin spets som de avgörande lösningarna och idéerna kan komma fram, säger Nolander.
Kommentera