1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582246 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1656229

Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!

T T: "Men läget är låst och Timrå kommuns bud på 15 miljoner är det som finns för stunden. Ett belopp som inte hjälper Timrå IK tillräckligt."

Jag begriper inte varför man är låsta av Timrå kommun? Varför kan man inte bara acceptera budet från Stig Svedberg på 29 miljoner?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!

Rip Kirby: Stig Svedbergs bud innebar ju krav på betydligt högre framtida kostnader för kommunen. Det ligger ju inte i korten direkt.

I min enkla civilekonomhjärna, som ibland tänker fel förvisso, står valet mellan att kommunen tar över arenan till 29 mkr som är vad banken vill ha, får Timrå IK som hyresgäst, drabbas av driftkostnader och räntekostnader (som är lägre än klubbens eftersom en kommun lånar billigare) men får hyresintäkter och en massa andra positiva effekter och slipper den nuvarande utbetalningen på 4,5 mkr.

Eller att Svedberg av någon anledning köper loss och accepterar att gå back löpande år efter år även om han säkert har potential att både få ner driftkostnader och öka intäkter med fler aktiviteter. Både kommun och klubb har svårt att gå upp högt i hyra.

Eller att banken skriver bort mer av lånet. Det kan vara en möjlighet om man tror att man inte får ut mer genom att driva klubben i konkurs.

Det är ju så att likviditeten är fortsatt kass i alla fall. Förutom den långsiktiga lösningen krävs ju kortsiktigt ett antal miljoner också. Jag vet inte var klubben står där i att diskutera med finansiärer.

Just nu är kanske bästa hoppet att bankens grupp för dåliga krediter tvår sina händer och skriver ner till kommunens bud och klubben får spons/lån så att de korta skulderna kan betalas. Sen krävs ett jävla jobb av klubben, oss fans och sponsorerna för att jobba bort ryggsäcken. Därefter kan vi räta på ryggen kanske och se framåt.

Kommentera

Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!

Rip Kirby:Stigs bud på hyran var ju alldeles nhåt hel..te för högt... de måste ju vara ett rimligt pris, inte ockerpris... vilket jag tycker ... de är ju folkets, kommunens pengar vi håller på med ... eller hur?

Kommentera

Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!
Rip Kirby: För Stig vill väl inte genomföra köpet om han inte samtidigt får garantier på ett hyresavtal med kommunen. Han ville ju skriva på 20 år. Bara hyresintäkter från Timrå IK täcker inte hans kostnader för arenadriften antar jag

Redigerad kommentar

Kommentera