1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581647 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1656257

Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!
U137: Som Brynässupporter och Gävlebo kan jag intyga att ett liknande scenario aldrig skulle kunna inträffa i Gävle. Delvis på grund av tajta band mellan klubben och kommunen. Även om de ekonomiska förutsättningarna kanske är större för en större kommun. Gävle kommun inser att Brynäs är viktiga för kommunen. Unicef-projektet som ger Brynäs 4 miljoner om året är bara det senaste exemplet. 

Ibland funderar jag på om en stängd liga skulle kunna vara ett alternativ. På något vis känns det inte schysst att man bara genom en dålig säsong ska riskera att gå under som förening. Det kostar så jädra mycket att åka ur elitserien/SHL. Samtidigt skulle man ta bort mycket av charmen om det inte gick att bli uppflyttad från lägre divisioner.

Hoppas verkligen att ni klarar ur den här minst sagt svåra situationen. Har ibland lekt med tanken vad som hade hänt om Brynäs hade åkt ut elitserien någon av de flertalet gånger som man hamnat i kvalserien. Visst hade man fått stort stöd av kommunen men det hade ändå varit en väldigt svår sits. 
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!
Peja: träffade sundlöf det året han blev sjukskriven och ni var ytterst nära att åka ur. Enligt honom hade det blivit omedelbar konkurs om ni hade blivit degraderade det året.
Kommentera