1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581754 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1682902

Sv: Silly season 15/16
Knylan: Det låter onekligen spännande då vi ändå har fått fram spelare som Anton Lander och Sebastian Erixon dom 10 senaste åren.
Enligt måtten på Eliteprospects så väger han bara 56 kilo. Det är såklart anmärkningsvärt lite även för en 16-årig hockeyspelare.

Men regeln är att i synnerhet när det gäller unga spelare så ska man ta måtten som står på eliteprospects med en nypa salt då dom inte uppdateras regelbundet.

Att han väger alldeles för lätt även för att vara förstaårsjunior inser såklart även jag. Men ni som har sett Elias Pettersson in action och då tänker jag främst i J20-laget, hur har han klarat sig när det gäller den fysiska biten där? Tekniken verkar vara högklassig och poängproduktionen likaså. Påminner han om brorsan i övrigt när det gäller spelstilen?

Siffrorna som står i matchprogrammet får väl ändå anses som hyffsat pålitliga och där så stod Emil Pettersson på 186 cm och 72 kilo den här säsongen. Men han får anses ha klarat sig väldigt bra på seniornivå. Så pass bra att han vann poängligan och blev belönad med SHL-kontrakt.

Emil tycker jag klarade sig bra genom att vara teknisk, hal och irrationell. Skulle snarare säga att han klarade sig undan att behöva vara involverad i så mycket av det fysiska spelet just genom dom egenskaperna.

Uppenbarligen så har båda bröderna Pettersson svårt att bygga muskler. Men att Elias kan komma upp i Emils siffror borde väl inte vara omöjligt? Eller?

Att Emil är född i Januari och Elias i November vet jag inte hur stor betydelse det har?

Annars så känner vi nog alla till att just Zäta hade väldigt svårt att bygga muskler som ung trots att han lade ner många timmar på styrketräning. Som junior och även när han kom upp till A-laget (om inte minnet sviker mig helt) så var han först och främst en väldigt teknisk offensivt skicklig spelare men vägde väldigt lätt. Idag är han en av världens bästa tvåvägscentrar och muskelmassan saknas definitivt inte.

I det bästa av världar så är det väl bara att hoppas på att dom timmar som Elias spenderar i gymmet på sikt förhoppningsvis kan ge resultat även fast oddsen talar emot det idag.

Går bara att spekulera. Hur som helst så hoppas och tror jag på att vi kommer att få se mycket av både Elias Pettersson och Jonathan Dahlén i Timrås A-lag. När dom är redo.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season 15/16
Corvo: Pettersson visar 65 kg på vågen nu. 56 kg var innan säsongen så han har byggt på sig några kilon under sommaren och vinterhalvåret!
Kommentera

Sv: Silly season 15/16
Corvo: Det är det som gör honom så speciell och det jag menar med att han "spelar i ett eget tempo", hans fysik behöver knappt användas i och med att han är så spelbegåvad. Men det kommer inte alltid gå, så klart. Tror att det finns mer uppdaterad storleksinfo hos Swehockey i de pressmeddelanden man gjort inför pojklandskamper och sånt, men det behövs byggas definitivt.

Påminner om Emil ja, eller det är väl snarare Emil som påminner om Elias nästan i och med att Elias har fler redskap. Elias bör ta sig längst i karriären med ganska god marginal, om nu allt övrigt klaffar som sagt.
Kommentera

Sv: Silly season 15/16
Såg nu att Lihagen inte får förlängt hos KHK. Något för Timrå kanske? Tung jävel som producerade bra förra året. Åkte väl på någon skada för något år sen eller var det hjärtat?
Kommentera