1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581766 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1684914

Sv: Silly season 15/16
Corvo: Den här liraren tycker jag är intressant, även han från Almtuna. Väldigt bra kompis med 51 Mattias Nilsson.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season 15/16
cally47: Mattsson verkar helt okej. I samma ålder som majoriteten av spelarna i Timrå och bör ha potential att slå igenom på allsvensk nivå. Och varför inte i Timrå IK?

http://www.eliteprosp...ayer=14990

Sebastian Dyk är en annan jag skulle kunna tänka mig. Även han i samma ålder som majoriteten av Timråspelarna. 17 mål i Asplöven den här säsongen är en riktigt fin siffra och skulle som så många andra ha goda möjligheter att få sitt genombrott i Timrå.

Lär heller inte vara för dyr för våran plånbok. Som 22-åring är det nog mer prioriterat att komma till en klubb som han kan utvecklas så mycket som möjligt i.

Vi har bara efter den här säsongen tappat 3 spelare till SHL så uppenbarligen erbjuder Timrå IK en bra miljö att utvecklas i och är även ett bra skyltfönster för unga spelare med SHL-ambitioner.

Didrik Strömberg blir nästa spelare som tar steget upp till SHL och jag tror att han bara behöver en säsong till i Allsvenskan innan han är redo.

Det går bara att inte tycka om Didrik för hans stenhårda defensiva backspel och offervilja. Spelare som offrar sig hänsynslöst för laget uppskattas alltid och ett av mina bästa minnen från säsongen är hemma mot Asplöven där i någon av dagarna mellan jul och nyår när han i slutsekunderna i matchen vid likaläge och i boxplay kastar sig och täcker ett stenhårt slagskott med hjälmen och på så sätt fixade 1 poäng på laget. Det är verkligen att visa hjärta och kliva fram när det behövs som mest.

Ett annat fint minne från säsongen är i början av serien mot Karlskoga (?) hemma när Jens Westin får ett slagskott på foten och får så ont så att han inte kan stå på båda skridskorna. Karlskoga fortsätter att ha pucken i anfallszon i ett etablerat anfall som slutar med att Westin täcker ett skott till och man lyckas efter det få ut pucken ur zon.

Sådana sekvenser när spelare offrar sig så rejält för laget kan man bara älska och det är så otroligt mycket mer roligt att se än när t ex Erik Nyström försöker sig på att dribbla sig igenom ett helt motståndarförsvar men fastnar direkt på första spelaren.

Nu kan det såklart finnas andra faktorer som spelar in. Nyström trivdes kanske inte i Sundsvall som stad? Men det är helt obegripligt att han spelade i både AHL och KHL så sent som säsongen innan.

Likadant med Calle Åsell. Att han startade säsongen med SHL-kontrakt i Örebro är svårt att tro. Bra storlek men kass teknik och ofarlig offensivt. Spenderade väl större delen av tiden i Timrå på bänken som 13:e forward.

Nu är säsongen slut med över två månaders marginal och det är ingen idé att grubbla över sådant här. Men det hade ju varit att föredra om Nubben hittade en ersättare till Stenqvist på backen och en helt okej allsvensk målvakt som kunde konkurrera med Norja. Varken Ohre eller Lantz var väl redo för allsvenskt spel och när dom väl fick chansen att starta i någon enstaka match fanns det inget tålamod alls från tränarstabens sida och både Ohre och Lantz fick se sig själva bli utbytt i de matcher som dom faktiskt fick chansen att spela från start. 1 seniormålvakt, 5 backar och 14 forwards på kontrakt var inget vidare lagbygge om man säger så. Där som sagt Erik Nyström och Calle Åsell visade sig vara totalt meningslösa värvningar.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Silly season 15/16

Ja tack!

Kommentera