1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582245 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1687150

Sv: Apropå nånting...
Även om Rangers är mitt lag får man som Tikare skicka en tanke till Anton Strålman som ska spela final i Stanley Cup. Släpptes av Rangers efter förra säsongen men får till skillnad mot sina gamla lagkamrater spela final igår igen.

En sån där scoutning när han plockades från Skövde som gjorde Nubben världsberömd i hela Timrå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Klistrar in detta: "Den där låten/inspelningen borde vårdas och tas till vara på ett mycket bättre sätt av föreningen. Det är mer eller mindre unikt att ha tillgång till något så klockrent ut traditionsbärande perspektiv.

Jag håller själv på Roma i fotboll, vilket man kan tycka vad man vill om. Men deras sätt att förvalta sin egen Timrå Hej, ”svensktoppssångaren” Antonello Vendittis hyllning till laget ”Roma Roma Roma”, borde vi ta lärdom av. Det är en i grunden rätt lökig låt från 1974, av en italiensk Lasse Berghagen, men som älskas av fansen och spelas inför varje hemmamatch på Olympiastadion i Rom. Och ALLA sjunger med, VARJE match.

Det ger mig gåshud varje gång att se och höra. Speciellt vid refrängen som tar vid efter tonartshöjningen vid 1.40 i klippet, då arrangörerna sänker volymen. Lyssna och rys.

Det skulle vara hur enkelt som helst att göra en copy/paste på det. Och supporterklubben/klacken, tillsammans med klubben, skulle med ett minimum av ansträngning kunna uppfostra resten av publiken i Timrå (och resten av hockeysverige) och skapa en modern och tvättäkta klassiker, istället för alla mer eller mindre tafatta eller krystade försök till effektfulla intron som det provats med under åren.

Gå inte över ån efter vatten och försök inte uppfinna hjulet, när det ädlaste och kultigaste finns rakt framför näsan, redo att plockas upp och tas tillvara."

www.youtube.com/watch?v=pH1xLOvioiY
Kommentera