1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581746 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1695993

Sv: SCA Cupen

Andersson: Svårt det där med "naturliga målskyttar", vad det ens är. Någon har myntat det och sen blev det något som alla tycker ska finnas i sitt lag, oavsett nivå. Är man en spelare som sitter på ett bra skott som hela tiden tar sig in på mål och i mål så spelar man inte på den här nivån, om man inte är 17 år och heter Jonathan Dahlén, för där har vi det vi närmast kan kalla 'naturlig målskytt'. Sen om det innebär att han gör 5 eller 25 mål i år är en annan sak. Spelare gör inte mål från neutral zon, det handlar om att ha ett konstruktivt och kreativt anfallsspel som leder till bra skottlägen. Dahlén hittar dock ofta skottlägen ändå, från ingenting.

Oerhört mycket kommer handla om självförtroende i år igen, vilket det så klart alltid gör oavsett laguppställning men framförallt i och med att vi har ett så ungt lag som egentligen saknar en direkt trygghet att luta sig emot. Det Lückner sa i ST är nog väldigt sant: "– För jämnheten över 52 matcher är det så. Man måste veta när motståndaren är i en bra period exempelvis, och inse att man bara ska försvara sig då. Det lär man sig genom åren." På frågan om rutin är så värst viktigt egentligen. 

Jag glömde bort att Strömberg klev av idag, han kommer vara väldigt viktig i år. Jag skulle enormt gärna se att Nubben trollar på något sätt så att vi får behålla Robin Persson ändå. Vi har dock ett gäng spelare som är uppe och snuddar på 90 pannor. Flera av de som förlängt ser även större ut, Öhrn exempelvis. Att vi inte ser så tunga ut offensivt beror nog snarare på klass än brist på kilon, tror jag. 

Ska man våga hoppas på att Nubben ändå plockar in något innan seriestart, det kanske vore klokt istället för att vänta fem omgångar in om det visar sig att vi skulle inleda dåligt. Jag vet inte ens hur han tänker men om man tittar snabbt på kontraktslösa backar som spelade i HA i fjol så är det väl Persson eller en sån som Per Hållberg som man skulle kunna tänka sig att se. Skägg, som sagt. 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SCA Cupen
Sen är det väl förmodligen så att det är forwards som är på radarn snarare än backar. Skulle inte heller bli häpen om något sker tidigt på målvaktssidan. 
Kommentera