1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581244 inlägg · 6216 ämnen

SCA Cupen

1696432 · » Till forumet


Sv: SCA Cupen

Knylan: Håller helt med att en specifik backpost samt sista utposten är det som oroar mest just nu.

Höjer sig inte Nilsson 1-2 pinnhål var det en riktigt dålig förlängning tyvärr.

Bara att hoppas man överbevisas i bägge fallen :-)

Kommentera

Sv: SCA Cupen
JobbaPuck: Jag begriper faktiskt ingenting av Nilsson, osäker på vad vi ens ska få ut av honom. Inget skott, dålig på att komma till lägen. Ser ut som Moe stundtals, framförallt när det kommer till slarvfrekvens. Skulle kunna tänka mig att en sån som Hardegård kommer komma upp under säsongen och klättra sig uppåt i hierarkin och då får nog Nilsson finna sig i mindre istid. Det är tydligt att Nubben och Roger tror på honom i och med tvåårsförlängningen och att det i sin tur kanske får honom att känna att han ändå ska ta ett större ansvar som tvåvägsback. Det gick inte i fjol och försäsongen pekar inte direkt åt att det kommer att gå i år heller. Med tanke på hur ledsna Leksingarna var när vi norpade honom så är det överraskande att de inte snodde tillbaka honom nu. Jag gissar i alla fall att förhoppningarna på honom är att vi ska utveckla en back som är stabil och kan transportera puck och därigenom bidra offensivt, vi får väl se.

Anledningen till att jag börjar noja lite över backsidan är att vi är fruktansvärt lätta att pressa i egen zon, än så länge i alla fall. Vi har nog heller ingen smickrande BP-statistik på försäsongen, något som MÅSTE fungera bra även i år. Nu blir man orolig så fort vi befinner oss i egen zon i och med brist på defensiv och framförallt målvaktssidan. Det som inte bara fick ske. Mattsson hade ändå ett ganska bra fjolår, det ska vi komma ihåg. Det kan ju vara en sån som slår på rejält så fort det blir tävlingsmatcher, förhoppningsvis. Som sagt, han ser fan helt oskolad ut. Lämnar gigantiska ytor, så fort ett skott går hyfsat högt så är han chanslös. Tänk om vi någon gång kunde få göra en klockren målvaktsvärvning, det har inte skett sedan Lindbäck. Ett ständigt aber under sista 5-7 åren.

Av de få signaler man ändå fått (såg någon dump från något FBK-forum) så verkar de ändå inte riktigt tro på Persson, att det helt enkelt finns junisar som kan fylla samma roll. Så förhoppningsvis kan vi lyfta in honom hyfsat snart. Hans spetskompetens gör ju inte direkt någon större nytta som brunkare i fem mot fem även om han började vässa till forecheckingen bra under förra året.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Knylan: Är inte alls orolig för backsidan. Däremot måste Nilsson stäppa upp. Det funkar inte att göra hårresande misstag i match efter match. Han ska vara topp tre.

Helt enig om målvakssidan. Jag darrar redan.

Att vi skulle sakna målskyttar visste vi på förhand. Ber en bön varje kväll för JP. Vissa säger dock att han går lite för bra i Karlstad. Men kollar man till statsen vettefan och det är ju ingen grovjobbare han ska vara.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Knylan: är i timrå nu, det doftar hockey och inte enbart skit... Skönt o va hemma
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Sen är det väl förmodligen så att det är forwards som är på radarn snarare än backar. Skulle inte heller bli häpen om något sker tidigt på målvaktssidan. 
Kommentera

Sv: SCA Cupen

Andersson: Svårt det där med "naturliga målskyttar", vad det ens är. Någon har myntat det och sen blev det något som alla tycker ska finnas i sitt lag, oavsett nivå. Är man en spelare som sitter på ett bra skott som hela tiden tar sig in på mål och i mål så spelar man inte på den här nivån, om man inte är 17 år och heter Jonathan Dahlén, för där har vi det vi närmast kan kalla 'naturlig målskytt'. Sen om det innebär att han gör 5 eller 25 mål i år är en annan sak. Spelare gör inte mål från neutral zon, det handlar om att ha ett konstruktivt och kreativt anfallsspel som leder till bra skottlägen. Dahlén hittar dock ofta skottlägen ändå, från ingenting.

Oerhört mycket kommer handla om självförtroende i år igen, vilket det så klart alltid gör oavsett laguppställning men framförallt i och med att vi har ett så ungt lag som egentligen saknar en direkt trygghet att luta sig emot. Det Lückner sa i ST är nog väldigt sant: "– För jämnheten över 52 matcher är det så. Man måste veta när motståndaren är i en bra period exempelvis, och inse att man bara ska försvara sig då. Det lär man sig genom åren." På frågan om rutin är så värst viktigt egentligen. 

Jag glömde bort att Strömberg klev av idag, han kommer vara väldigt viktig i år. Jag skulle enormt gärna se att Nubben trollar på något sätt så att vi får behålla Robin Persson ändå. Vi har dock ett gäng spelare som är uppe och snuddar på 90 pannor. Flera av de som förlängt ser även större ut, Öhrn exempelvis. Att vi inte ser så tunga ut offensivt beror nog snarare på klass än brist på kilon, tror jag. 

Ska man våga hoppas på att Nubben ändå plockar in något innan seriestart, det kanske vore klokt istället för att vänta fem omgångar in om det visar sig att vi skulle inleda dåligt. Jag vet inte ens hur han tänker men om man tittar snabbt på kontraktslösa backar som spelade i HA i fjol så är det väl Persson eller en sån som Per Hållberg som man skulle kunna tänka sig att se. Skägg, som sagt. 

Kommentera

Sv: SCA Cupen

Knylan:

Avsaknaden av naturliga målskyttar KAN ju bli ett problem lite längre fram ?

Dessutom har vi bara en  ( 1 )  spelare som väger över 90 kg   . Iofs är ju inte allsvenskan den mest fysiska o hårda ligan som finns , men ändå

Kommentera

Sv: SCA Cupen
JobbaPuck: Vi skulle verkligen behöva en stabil jävel på backen, rutinerad. Sånt som faktiskt inte behöver vara speciellt dyrt, defensiv gråsten som bara kan spela sarg ut. Såna ska det finnas på marknaden. Vi behöver någon med skägg även i defensiven helt enkelt.

Är dock genuint oroad över målvaktssidan, jag trodde inte riktigt det på förhand. Mattsson såg bra ut i första matchen mot Mora men efter det så vettefan alltså. Han, Mattias Nilsson och Brynis är mina bryderier såhär långt. Brynis börjar dock ta för sig mer och mer. Mattsson har en unik förmåga att se liten ut, trots att han är den största målvakt vi haft sedan Lindbäck. Ser i det närmaste oskolad ut stundtals.

Utropstecken på Boyce och Öhrn, sen har Fällman varit en riktig jävla joker, mycket överraskande utifrån vilka andra han gått före.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
fermo: there can only be one
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Cyklob: Backsidan är nog spikad. Sen ska det vara någon forward som verkligen tillför. Vi har juniorer som går före en sån som Ottosson.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Laken: Skulle gissa på Albin Runesson/Albin Carlsson på backen. Bland forwards Axel Ottosson. Tycker Ludde och Emil från er verkligen imponerat så svårt att se att dom inte ska kunna fortsätta vara ordinarie.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Snoop: Fällman räddade oss från att komma sist i cupen.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Modo-supportrar: Vilken/vilka spelare tror ni ligger närmast en utlåning till Timrå?
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Cyklob: Brukar kunna vara så på försäsongen. Gammrävarna kommer förhoppningsvis igång när allvaret börjar.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Snoop: Själv tycker jag det blir mest intressant att följa Emil P och Ludde Nilsson tycker dom yngre imponerat mest på försäsongen.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Cyklob: All right man får hoppas du har rätt, ni har mycket nya spelare(bra spelare) när dem spelat ihop sig och Lapierre kommer så tro jag ni får en rolig vår !
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Snoop: Nja det tycker jag absolut inte, ni har haft lägen ni med och det som saknats är det sär lilla sista. Såg matchen live igår och tyckte ni imponerade med en väldigt bra fart framförallt mot Sundsvall. Kan man behålla den farten får många lag problem. Är ju bara titta på utvisnings statistiken från igår hur många utvisningar sundsvall drog på sig pga farten. Nu ska det ju endå vara lite skillnad mellan Modo - Timrå då det är 2 helt olika divisioner. Men känns som ni har något spännande pågång.

Själv får vi inrikta oss på att försöka ta en play in plats. För någon top6 placering blir det inte.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Cyklob: Ser ej matchen men 4-0 de känns som vi blir utklassade..
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Timrå kommer vara ett lag för toppen i år. Inget snack om saken ruskigt tempo av det man sett. Sedan tycker jag ni verkat fått in bra spelare i Marklund och Lindgren.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
jå1: Instämmer.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
J F K: Märks att Modo har mer spets i laget, pucken sitter när läget kommer. Timrå behöver många chanser för att få in pucken. Tempot tycker jag Timrå klarar rätt bra dock.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
J F K: Timrå hade bättre spelvändningar och spelade sig bra ut ur Modos första press. Dock har Timrå inte tillräcklig kvalité för att ta vara på omställningarna. Andra perioden slut nu och där var Modo bättre.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Laken: På vilket sätt var Timrå bättre säger du? Modo hade klart fler målchanser och det syntes även när mittmedia visade repriserna. Modo känns tyngre och får klarare lägen. Timrå har väl haft två pp så det gjorde perioden jämnare.

Dock tycker jag Timrå imponerar. Riktigt bra tempo och man är långt ifrån utspelade. Jag begriper inte hur man kan tippa er långt ned, utan nog tror jag att ni kan slåss ordentligt om en plats till kvalserien.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Timrå bättre än Modo i första perioden trots 0-1. Jag är väldigt nöjd så här långt!
Kommentera

Sv: SCA Cupen
GurraG: man kan ju hoppas att Jimmy Hamrin inte kan hålla sig ifrån att skriva av sig lite efter matcherna. Då kan han ju alltid få komma till oss här på HS och skriva lite mer som hobby istället. ;)
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Knylan: Tack
Kommentera

Sv: SCA Cupen

kulltorp: Vi spelade i ett helt annat tempo, vilket ju är föga förvånande med tanke på respektive lagbygge. Segern var egentligen inte speciellt hotad, vi hade matchen tills Nilssons groda som gav dom 1-2 men fortsatte att ha kontroll även efter det. Sundsvall är dock luriga alltså, de kommer nog ändå ha en hyfsad PP-statistik i år, plus att de har Åke. Utan BP-gänget som var inne under deras fem mot tre så hade det nog kunnat sluta 3-3, nu gjorde de bara ett mål under det numerära överläget i slutet av tredje. 

Ingen glimrande match som helhet men mycket nöjd med hur vi ändå uppträdde, det är det bästa. Kul att vinna, men huvudsaken är att det skedde utan några större bekymmer, vi spelade som vi vill spela. Ohre gjorde det ändå jävligt bra tycker jag. Detta var liksom hans första match av denna typ i karriären. Kunde kanske ha tagit deras 2-3 men den slank in ändå, vilket var en effekt av att han fick göra en sidledsförflyttning. Vi skulle ha vunnit detta med något/några mål till egentligen. 

Kommentera

Sv: SCA Cupen
Matchanalys: Vi vann!
Kommentera

Sv: SCA Cupen
GurraG: håller med. ST har var "hur känns det?"-rapportering. Ok, vi tyckte det var kul, de tyckte det var trist. Kul med stor publik. Men hur såg det ut då?
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Fyf*n va man saknar Jimmys matchanalyser. Var alltid höjdpunkten efter färdigspelad match.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Kan ngn ge en bra matchrapport?
Man vill ju veta hur bra Timrå var? Timrå vs Sundsvall, jämförelse mm mm.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Laken: Öhrn var bra igen med, gillar hans första mål, långt efter från start men åker ikapp och om Sundsvalls gamling och läckert lägger in den med en backhand. Sen Fernholm fortsätter att imponera, stor och säker med puck.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Timrå kändes snabbare, rappare. Sedan om det beror på att Sundsvall hade match igår låter jag vara osagt. John Westin tyckte jag såg väldigt pigg och spelsugen ut.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Gött mos! Blir spännande i morgon!
Kommentera

Sv: SCA Cupen
kulltorp: Timrå bättre från start till mål, skönt.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
kulltorp: Lätt, lättelätt. ..
Kommentera

Sv: SCA Cupen
kulltorp: 2-0 öhrn
Kommentera

Sv: SCA Cupen
1-0 TIK
Kommentera

Sv: SCA Cupen
TD: Åkerlund
Kommentera

Sv: SCA Cupen
0-0 första slut Återbud verkar sjuka igen
Kommentera

Sv: SCA Cupen
El Maco: Vad står det? Hur är matchen? Vad händer?
Kommentera

Sv: SCA Cupen
stoff: 16:00. På plats i Gärde, på swehockey eller på st.nu
Kommentera


Sv: SCA Cupen
jå1:när börjar matchen o vart följer man den?
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Ohre i målet alltså. Hoppas han pallar trycket, inte sett han gjort någon bra match i a-laget, hoppas det vänder i eftermiddag.
Kommentera

Sv: SCA Cupen

Hockeysverige tippar Sundsvall näst sist i allsvenskan

"Det blir en plats i tabellens bottenskikt, men jag tror ändå att man blir det bästa av de två lagen i Sundsvall och i slutändan är det väl kanske allra mest det som räknas."

Fast det verkar med det där citatet att de tippar Timrå sist! Får börja motbevisa det idag. 

Kommentera

Sv: SCA Cupen
Frella: äh va fan. Fattar inte vad ni snackar om. sån förstående attityd vinner man aldrig en match på. Vi knäcker dem. Knappast det intressantaste motståndet i serien men nu är det snart dags.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
JobbaPuck: Tror att IFSH kommer vara starkare i majoriteten av derbyna. Däremot tror jag vi kommer vara starkare sett över hela säsongen. Rutin brukar visa sig i den typen av match och det är nåt dom har i överflöd jämfört med oss.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
kulltorp: Nja, Modo vilar ett par gammgäddor. Bättre lag än både IFSH och TIK på plats. Starkt av Sönnsvall att vinna. Blir svettigt för oss imorgon.
Kommentera

SCA Cupen
Timrå, Sundsvall och Modos J20 lag. Hur ska det gå???
Kommentera

1696432 · »