1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581725 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1696262

Sv: SCA Cupen
JobbaPuck: Jag begriper faktiskt ingenting av Nilsson, osäker på vad vi ens ska få ut av honom. Inget skott, dålig på att komma till lägen. Ser ut som Moe stundtals, framförallt när det kommer till slarvfrekvens. Skulle kunna tänka mig att en sån som Hardegård kommer komma upp under säsongen och klättra sig uppåt i hierarkin och då får nog Nilsson finna sig i mindre istid. Det är tydligt att Nubben och Roger tror på honom i och med tvåårsförlängningen och att det i sin tur kanske får honom att känna att han ändå ska ta ett större ansvar som tvåvägsback. Det gick inte i fjol och försäsongen pekar inte direkt åt att det kommer att gå i år heller. Med tanke på hur ledsna Leksingarna var när vi norpade honom så är det överraskande att de inte snodde tillbaka honom nu. Jag gissar i alla fall att förhoppningarna på honom är att vi ska utveckla en back som är stabil och kan transportera puck och därigenom bidra offensivt, vi får väl se.

Anledningen till att jag börjar noja lite över backsidan är att vi är fruktansvärt lätta att pressa i egen zon, än så länge i alla fall. Vi har nog heller ingen smickrande BP-statistik på försäsongen, något som MÅSTE fungera bra även i år. Nu blir man orolig så fort vi befinner oss i egen zon i och med brist på defensiv och framförallt målvaktssidan. Det som inte bara fick ske. Mattsson hade ändå ett ganska bra fjolår, det ska vi komma ihåg. Det kan ju vara en sån som slår på rejält så fort det blir tävlingsmatcher, förhoppningsvis. Som sagt, han ser fan helt oskolad ut. Lämnar gigantiska ytor, så fort ett skott går hyfsat högt så är han chanslös. Tänk om vi någon gång kunde få göra en klockren målvaktsvärvning, det har inte skett sedan Lindbäck. Ett ständigt aber under sista 5-7 åren.

Av de få signaler man ändå fått (såg någon dump från något FBK-forum) så verkar de ändå inte riktigt tro på Persson, att det helt enkelt finns junisar som kan fylla samma roll. Så förhoppningsvis kan vi lyfta in honom hyfsat snart. Hans spetskompetens gör ju inte direkt någon större nytta som brunkare i fem mot fem även om han började vässa till forecheckingen bra under förra året.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SCA Cupen

Knylan: Håller helt med att en specifik backpost samt sista utposten är det som oroar mest just nu.

Höjer sig inte Nilsson 1-2 pinnhål var det en riktigt dålig förlängning tyvärr.

Bara att hoppas man överbevisas i bägge fallen :-)

Kommentera