1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581774 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1696441

Sv: Apropå nånting...
mattias - 74: Alla derbyn har sina egna förutsättningar. 2015 tycker jag att vi ligger efter. En skillnad är att vi sällan mötts genom åren. Inget derby sedan 2000. Det här är väl bara 15-16:e säsongen vi är i samma serie efter snart 80 år med hockey i Timrå så rivaliteten går inte lika långt tillbaka. Finns fortfarande folk som ser Modo eller till och med Brynäs som huvudrival även om vi åkt ner i källaren.

Sen är väl hockeyn sval i Timrå jämfört med för 7-8 år sedan och Sundsvall Fans har varit rätt insomnade vad jag förstår. Inte en bortaresa på hela kvalserien till allsvenskan till exempelt vilket är rätt uselt. Det man hoppas är att derbyna tänder till och eldar upp passionen. Just nu upplever jag som var med på 90-talet sist det begav sig att bobbarna var betydligt bättre organiserade då och vi var stekheta och på väg uppåt med massor av passion och optimism. Där är vi inte nu. Än alla fall. Prestigemässigt vore det extremt jobbigt om bobbarna går starkare eftersom vi är mentala storebrorsor. Kanske lite som när Mora gick bättre än er för tio år sedan? Det kanske är den mest relevanta jämförelsen faktiskt även om Mora ju är en enormt mycket mer anrik klubb än Sundsvall och Leksand populärare än Timrå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
El Maco: bra talat burgarn! "Rivalitet uppstod på 90 talet och var sporre några år. Sen försvann den av naturliga skäl.
Men det är en parantes i TIKs långa och anrika historia. Sen beror det ju på vilken period man själv uppmärksammat.
Likt klassiska möten mellan tre stora Sthlms klubbarna i fotboll AIK DIf och Bajen kan inte Brommapojkarna räknas in. I hockeyn hör Timrå Modo och Brynäs till klassiska derbymatcher. Sundsvall är lite som Brommapojkarna fast de inte har så stor ungdomsverksamhet. Det finns iaf medialt intresse att piska upp derbykänslan. Bägge klubbarna kan ju vinna ekonomiskt på det också. Själv så är jag alltjämt förundrad över förekomsten av Sundsvalls fans.
I diskussioner med människor runt om i landet när Sundsvall nämns i samma mening som hockey så börjar folk till 99% att med olika grad av tindrande ögon prata om Timrå IK och hockeylegender. Slår aldrig fel. Ytterst få utanför Medelpad fattar att Sundsvall skulle uppnå nån slags derbyststus.. Såvida man inte är helt påläst
Kommentera