1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581765 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1696547

Sv: Presskonferens
Knylan: tråkigt! En stor hjälte lämnar skutan. Nu kommer ny kapten till rodret. Det avgående åstadkommit är värt mer än ett tack från en supporter med livstidskontrakt.
Att bygga upp kräver kunskap, mod och en stor portion förnuft. Vi hoppas på det bästa. Men idag tackar vi nolander för ett fantastiskt jobb som räddade klubbens existens. Sånt går inte av för hackor!! Stående applåd!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Presskonferens
dr dängroth:
Har inte haft möjlighet att fördjupa mig i beskedet att Lars Nolander avgår som klubbdirektör efter 3,5 år av mödosamt arbete. Men jag förstår honom. Att varje morgon vakna upp med en ångest, ett konkurshot vilande på sina axlar, hysteriska gamar som inget hellre vill än att se andra misslyckas. Det tär enormt mycket på individen. Personligen har jag sett hur Lars arbetat otroligt hårt, hur han försakat mycket av det andra berikas med, hur han ideligen får stå där och förklara: "hur kunde det hända?".


Men Lars har gjort det med bravur. Han har hela tiden hållit huvudet högt och kämpat för det han trott på. Kärleken till den här föreningen är värd att kämpa för och som han har gjort det. Fantastiskt skoj att han gett sig f-n på att lösa det överhängande konkurshotet också, innan han lämnar beskedet att han avgår. Snacka om att ta ansvar.

Här finns massor av människor som anser att Timrå IK (och då i synnerhet Lars Nolander) inte tagit ansvar för ekonomin, dessa personer vet inte vad de talar om. Jag skulle önska att de under en veckas tid bytte arbete med Lars Nolander. Det snackas om hög lön etc. Men tro mig: jag hade inte önskat min värsta ovän att få uppleva samma pärs som Nolander fått göra. I detta sammanhang betyder lönen nästan ingenting. Lars gick från ett kanonjobb inom SCA till Timrå IK för tron att han kunde göra något bra. Och även om de senaste åren präglats av obetalda skatteskulder, Kronofogden som jagar föreningen så tror jag banne mig att den här föreningen inte existerat idag, utan Nolanders enorma Timrå-hjärta. Rätta mig om jag har fel.

Lars lämnar ett enormt tomrum. Nu är det extremt viktigt att hitta någon entreprenör som brinner för Timrå IK. Som kan ta ansvar för föreningen och dess fortsatta öde. Jag funderar på vem som skulle vara kapabel men finner ingen som känns klockren för arbetet. Det närmaste jag kommer att tänka på är Jan Söderström. Han hade koll på läget och en sund inställning till hur man bedriver en elitklubb med fokus på framgång och en ekonomi i balans.

Tack Lars! Ditt arbete saknar motstycke. Dina närmaste har säkert fått lida under dessa dryga tre år du suttit som klubbdirektör. Jag vet av egen erfarenhet att det blåser på toppen då det går "ont" medan det är ett underbart arbete då det blåser rätt. Tack för ditt engagemang och hårda arbete. Lycka till med ditt nya. Jag håller tummarna för att det finns någon därute som kan fortsätta det arbete du påbörjat. Så att den här föreningen fortsätter leva och kan slås om en plats bland de 10-12-14 bästa lagen i Sverige.
Kommentera

Sv: Presskonferens
dr dängroth:
En liten förtjänstflagga ovanför ståplats vore en fin och skälig gest!
Kommentera

Sv: Presskonferens
Nolander skall alltid minnas som hjälte!
Kommentera