1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Presskonferens

1696686 · » Till forumet


Sv: Presskonferens

Sven.Savage:

Tack för den trevliga liknelsen, även om det på detta forum finns de som ondat över att jag gav Malmö IF en del ekonomiskt stöd under förra säsongen. I form av inhandlade souvenirer och sprit m m i arenan då alltså. Fast givetvis är det Timrå IK som har den mest centrala platsen i DJ:s hjärta.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Presskonferens
erathoo: Exakt, ge upp snedseglandet i Volvo Ocean Race och gå in som arenasponsor för Timrå IK istället.
Kommentera

Sv: Presskonferens
Laken: Magkänsla, skulle inte Nollan börja där..?
Kommentera

Sv: Presskonferens
erathoo: Något du hört eller bara en förhoppning? :-)
Kommentera

Sv: Presskonferens

Sällan har så många en enda människa så mycket att tacka för. 

Hade inte Nollan städat upp i galenskapen som Thomas och Christer lämnade efter sig så hade inte klubben existerat i dag. 

Väl utfört dagsverke Lars Nolander, hoppas att du får det något lugnare på SCA.

Kan inte tacka dig nog.

Tillsammans gör vi varandra bättre.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Presskonferens
Ja varför inte. SCA satsar ju 8 miljarder på en till fabrik i Östrand. Som kompensation för buller, utsläpp, slam i Klingerfjärden och andra inte så roliga faktorer som det innebär med en sån fabrik i centrum så borde de lätt kunna ersätta kommunen för sveda och värk. Nollan får ansvaret att fördela pengarna i Timrå kommun. Ortens hockeylag får 100 mille på 10 år. Ja det låter okey! Hörde att Nötverk Timrå redan börjat skriva på ett överklagande.
Kommentera

Sv: Presskonferens

lungan:  Troligen kommer SCA att gå in som MEGA-SPONSOR i Timrå IK nu.

;-)

Kommentera

Sv: Presskonferens
Krikke Jansson: Varför har du frölunda som klubbtillhörighet? Ironi, eller är du inte den du utger dig för att vara? Frölunda... USCH, FY TVI! :P
Kommentera

Sv: Presskonferens

lungan: Ingen vits att måla fan på väggen kring tappad tillit iom Nollans avslut. Kan ju bli en person som är känd för att ha precis de egenskaper näringsliv/investerare hoppas på eller hur?

Med det sagt är positionen otroligt viktig och kommer vara av stor betydelse för klubbens framtid. Det behövs en person som gasar i den takt ekonomin tillåter utan att tumma en milimeter på satsningen av ungdums/junior-utveckling.

Så egentligen kan man väl säga att det räcker med sunt förnuft som grund. Den egenskapen tror jag iofs är enkelt att hitta men det i kombination med god säljare och idéer om hur man kan utveckla verksamheten för att öka omsättningen är svårare.

Ingen av bitarna får väljas bort i denna person för då kommer vi antagligen i ena fallet stagnera och i det andra fallet tappa fotfästet en gång till inom ett antal år och det senare är fanken inte acceptabelt.

Kommentera

Sv: Presskonferens
TACK FÖR ALLT, LARS NOLANDER!!
Kommentera

Sv: Presskonferens
Tack Lars Norlander! Ditt arbete har gett denna förening en andra chans och du har åter väckt föreningen till liv.

Dock är det med en viss oro jag andas morgonluft.. Först lämnar ordförande sedan lämnar klubbchef. De som faktiskt är männen som fått ihop detta. Givetvis har alla som arbetat runt och i föreningen bidragit med ett fantastiskt arbete men dessa herrar har burit det yttersta ansvaret och klarat av det. En enorm eloge!

Vad händer nu vad är Timrå utan dessa två herrar? Kommer näringslivet kunna lita på den nya ledningen? Hur säkra kommer investeringarna i Timrå IK att vara nu? Nä detta blir en ytterliggare negativ aspekt som Timrå kommer behöva dras med tills nya ledningen fått bekänna färg. Tilliten till föreningen som Lars N byggt upp försvinner eller får i alla fall en rejäl törn i och med hans avgång.

Ett bokslut till med Lars i spetsen hade inte skadat!

Tack för allt Lars.
Kommentera

Sv: Presskonferens
Krikke Jansson: Haha, jag heter numer Krikke Jansson på HS. Tidigare hette jag 250kg kärlek. Men kärt barn har många namn.
:)
Kommentera

Sv: Presskonferens
dr dängroth:
Har inte haft möjlighet att fördjupa mig i beskedet att Lars Nolander avgår som klubbdirektör efter 3,5 år av mödosamt arbete. Men jag förstår honom. Att varje morgon vakna upp med en ångest, ett konkurshot vilande på sina axlar, hysteriska gamar som inget hellre vill än att se andra misslyckas. Det tär enormt mycket på individen. Personligen har jag sett hur Lars arbetat otroligt hårt, hur han försakat mycket av det andra berikas med, hur han ideligen får stå där och förklara: "hur kunde det hända?".


Men Lars har gjort det med bravur. Han har hela tiden hållit huvudet högt och kämpat för det han trott på. Kärleken till den här föreningen är värd att kämpa för och som han har gjort det. Fantastiskt skoj att han gett sig f-n på att lösa det överhängande konkurshotet också, innan han lämnar beskedet att han avgår. Snacka om att ta ansvar.

Här finns massor av människor som anser att Timrå IK (och då i synnerhet Lars Nolander) inte tagit ansvar för ekonomin, dessa personer vet inte vad de talar om. Jag skulle önska att de under en veckas tid bytte arbete med Lars Nolander. Det snackas om hög lön etc. Men tro mig: jag hade inte önskat min värsta ovän att få uppleva samma pärs som Nolander fått göra. I detta sammanhang betyder lönen nästan ingenting. Lars gick från ett kanonjobb inom SCA till Timrå IK för tron att han kunde göra något bra. Och även om de senaste åren präglats av obetalda skatteskulder, Kronofogden som jagar föreningen så tror jag banne mig att den här föreningen inte existerat idag, utan Nolanders enorma Timrå-hjärta. Rätta mig om jag har fel.

Lars lämnar ett enormt tomrum. Nu är det extremt viktigt att hitta någon entreprenör som brinner för Timrå IK. Som kan ta ansvar för föreningen och dess fortsatta öde. Jag funderar på vem som skulle vara kapabel men finner ingen som känns klockren för arbetet. Det närmaste jag kommer att tänka på är Jan Söderström. Han hade koll på läget och en sund inställning till hur man bedriver en elitklubb med fokus på framgång och en ekonomi i balans.

Tack Lars! Ditt arbete saknar motstycke. Dina närmaste har säkert fått lida under dessa dryga tre år du suttit som klubbdirektör. Jag vet av egen erfarenhet att det blåser på toppen då det går "ont" medan det är ett underbart arbete då det blåser rätt. Tack för ditt engagemang och hårda arbete. Lycka till med ditt nya. Jag håller tummarna för att det finns någon därute som kan fortsätta det arbete du påbörjat. Så att den här föreningen fortsätter leva och kan slås om en plats bland de 10-12-14 bästa lagen i Sverige.
Kommentera

Sv: Presskonferens
Känns trist att Nolander lämnar, även om han gjort en fantsistiskt viktig insats och hans motiv för att ge spaden vidare nu tycks självklar. Hans blick, i den bild som idag sprids, påminner mig om den av DJ Hemp, en annan tydlig grabb med Timrå målat på väggarna i hans hjärta:-)
Kommentera

Sv: Presskonferens
dr dängroth:
En liten förtjänstflagga ovanför ståplats vore en fin och skälig gest!
Kommentera

Sv: Presskonferens
Nolander skall alltid minnas som hjälte!
Kommentera

Sv: Presskonferens
Knylan: tråkigt! En stor hjälte lämnar skutan. Nu kommer ny kapten till rodret. Det avgående åstadkommit är värt mer än ett tack från en supporter med livstidskontrakt.
Att bygga upp kräver kunskap, mod och en stor portion förnuft. Vi hoppas på det bästa. Men idag tackar vi nolander för ett fantastiskt jobb som räddade klubbens existens. Sånt går inte av för hackor!! Stående applåd!
Kommentera

Sv: Presskonferens
Ganska väntat, det har viskats om detta under sommaren så klubben själva är inte det minsta överraskade. Det hade varit kul om han ville köra vidare men detta är mycket förståeligt. Tror dessutom att det kan vara sunt för klubben, det är nog ett gynnsamt läge att söka en ny klubbdirektör också i och med att det från och med nu handlar om uppbyggnad och inte det som Nollan fått sysslat med i form av nedmontering.

Kravspecifikationen behöver inte heller vara någon som andats sulfat sedan barnsben och växt upp på ladan utan det kan lika gärna vara en karriärist. Det underlättar dock om det är en person som åtminstone har en relation till Timrå IK. Men är det något den här föreningen saknat under väldigt många år nu så är det en visionär, vi har inte varit först på bollen på evigheter känns det som. När vi får för oss att börja satsa på ungdomsverksamheten så har klubbar som Skellefteå och Brynäs gjort det för flera år sedan. Ingenting sker först i Timrå IK, det vill jag se ändring på.
Kommentera

Sv: Presskonferens
Vad tråkigt! "Ska vi sammanfatta allting så känner sig alltså Lars Nolander klar i Timrå IK och kommer att avgå senare i höst, det efter att klubben i dag kunnat meddela att de är skuldfria. Han klev på som klubbchef för 3,5 år sedan och beskriver själv att de varit nära konkurs minst tio gånger. När de nu är skuldfria känner han att de är i ett nytt läge och behöver någon med en annan profil än att rädda upp kriser. "
Kommentera


Sv: Presskonferens

Lars Nolander går vidare till annan anställning, inom SCA.

Redigerad kommentar

Kommentera

Presskonferens
Har El Maco värvats på backen, blir det Skogsstjärnan Arena eller vill bara Nubben prata om helgens EM i fälttävlan? Spänningen är olidlig...

http://www.st.nu/ishockey/hockeyallsvenskan/live-timra-ik-kallar-till-presskonferens-13-30
Kommentera

1696686 · »