Inlägg #1703505

Sv: Timrå IK - Sundsvall Hockey 2015-10-10
jå1: Topp 5 , sa nubben .....

Usch, man känner en riktigt stor tomhet efter en sådan här match. Skulle helst bara vilja somna och sova i ett par dygn. Men det får bli till att författa ett inlägg i vilket fall.

Fan, att torska på våran egna hemmaplan i det första seriederby mot sundsvall hockey på snart 16 år känns riktigt skit. Och på det fjärde raka förlusten. Det är bara att motvilligt erkänna att den här svackan som vi brukar åka på under hösten eller alldeles i början av vintern där vi bara radar upp förlust efter förlust kom tidigt den här säsongen.

Riktigt vidrig förening sundsvall hockey med dess tillhörande tjog supportrar. Givetvis det lag i serien som man allra helst inte torskar emot.

Vad finns det att skriva om själva matchen då?

Som fler än jag har varit inne på så gick det inte alls att känna igen spelarna dom två första perioderna. Åkte inte alls lika mycket skridskor som tidigare matcher och framförallt så lyste farten på rören med sin frånvaro.

Hela truppen är mer eller mindre uppbyggd just på hårt jobbande spelare som åker mycket skridskor och det är även just genom att jobba hårdare än motståndarna, åka mer skridskor samt spelare med snabbare fart under fötterna som vi ska vinna matcher.

Har faktiskt missat dom tre matcherna innan derbyt så jag kan inte uttala mig om hur det har sett ut spelmässigt från lagets sida. Om man kanske möjligtvis inte heller där har fått fart just på att åka mycket skridskor samt snabbheten.

Men när det gäller just derbymatchen så är jag inte så säker på att det i dom två första perioderna berodde på att spelarna helt enkelt bara inte fick fart på åkningen.

sundsvall vet naturligtvis om att vi har ett betydligt snabbare lag än vad dom har och jag kan tänka mig att deras taktik gick ut väldigt mycket på att vi skulle falla ner i deras tempo och det går bara att konstatera att den fällan fungerade rätt väl dom två första perioderna.

Annars så tycker jag att första perioden var en ganska tillknäppt och avvaktande historia. Få skott på mål från bägge lagen och inte speciellt många målchanser. Det var väl sundsvall som faktiskt fick till två rätt farliga chanser samt att vi hade något hyfsat läge.

I andra perioden så öppnade matchen upp sig lite mer. Känslan när Boyce gjorde 1-0 målet i PP var fantastiskt skön. Inte för att lagets insats fram till målet hade varit direkt lysande men man hoppades ändå naturligtvis att det skulle ge vind i seglen samt att det skulle ge islossning. Visst hade sundsvall en del skott på mål i andra men dom hade inte mer än något enstaka farligt läge så jag tycker faktiskt Crippes 1-1 mål kom lite som en blixt från klar himmel. På det så får vi dessutom ytterligare ett mål mot oss bara ett par byten efteråt. Otroligt surt.

I tredje perioden kom vi ut som ett helt nytt lag och fick äntligen ordning på grejerna samt fart på skridskorna. Hade bara Öhrn eller Wedin gjort mål på dom två jättechanserna dom hade precis i början av perioden så tror jag att det hade kunnat lossna och blivit ännu fler mål.

Bara att gratulera Åkerlund till den insats han gjorde mellan stolparna i sista perioden. Långt kvar av säsongen men han har troligtvis redan nu gjort sin bästa match. Det var ett par riktigt grymma räddningar som hör hemma på högre nivå än Hockeyallsvenskan.

Annars så gillade jag att se det fysiska spelet som vi hade i sista perioden samt att man vann i stort sett varenda närkamp i anfallszon trots att vi har betydligt mindre kilon i laget än sundsvall.

Bra med trafik framför kassen också vid backskott. Däremot så var skotten minst sagt inte dom bästa alla gånger. Att det inte ska gå att få till ett skott på sidan om Åkerlund istället för mitt i magen? Sedan hade han faktiskt oväntat stora problem med låga skott som gick längs med isen. Absolut inga märkvärdiga skott på något sätt men han hade vid ett flertal tillfällen noll koll på var han hade pucken och med lite flyt så hade lika gärna en Timråspelare kunnat fått tag i pucken och krigat in pucken till en väldigt välförtjänt och skön kvittering.

Av backarna visst var det Bohman som inte spelade något i sista perioden? Skadad eller bänkad till förmån för Filip Lander?

Inte mig emot om han fick nöta bänk och att Lander fick komma in istället. Lander gjorde en gedigen insats tycker jag och han är verkligen kylig med pucken. Fick också välförtjänt mycket speltid.

Jag fick även känslan att Oscar Johansson fick fler byten i sista perioden. Bra coachat av Forsberg i så fall att ge egna produkter och även andra spelare som har varit i föreningen lång tid mer speltid när det började dra ihop sig i sista perioden. Spelare som naturligtvis kommer in med väldigt mycket vilja i sina byten då dessa killar vet vad det handlar om och som precis som oss på läktaren verkligen inte vill förlora mot sundsvall.

Bra insats av klacken idag. Fullt på hemmastå samt att vi verkligen höll igång i 60 minuter. Tyvärr så slutade en del att delta i ramsorna efter att sundsvall både kvitterade och tog ledningen på bara några få minuter. Men det får vi väl leva med antar jag. Inte något direkt nytt fenomen att vi har människor på ståplats som endast står där som åskådare utan att bidra med några röstresurser överhuvudtaget. Det "problemet" har vi ju åtminstone haft sedan vi blev ett Allsvenskt lag för två säsonger sedan.

Inte helt lätt att bedöma bortaklacken när man själv står mitt i smeten på Västra. Men känns som att det i stort sett inte kom några ramsor alls därifrån först i slutet av matchen då dom började känna segervittring. Annars var det mest ett trumkomp med tillhörande klapp-klapp från resten av packet som stod där som hördes under matchen.