1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581690 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1709678

Sv: Timrå IK - Tingsryds AIF 2015-11-12
jå1: Nej, inte alls. Vi är ju uppenbarligen väldigt lätta att bedöma för utomstående. Ungt lag, svag målvaktssida, svag offensiv. Men själva tror vi att vi ska sluta topp fem. Sen har vi då våra andra konkurrenter, de som i många fall tippades att komma efter oss i tabellen. Kvällens motståndare exempelvis, sen finns det tre lag till bland topp sju, Pantern, IKO och AIS, som ofta tippades bakom oss. Det går uppenbarligen att skörda ganska så stora framgångar i den här serien genom att bara bygga ganska så enkelt och ha lite flax med att målvaktsspelet fungerar från start. Svårbedömda lag, t.ex. TAIF med massa hockeyettanlirare och några Norgeimporter, men dessa lag har väl sett till vad de har, scoutat lite, och sen fyllt på med vad de saknar.

I vårt fall så tittar vi på vad vi har, analyserar vad som gick bra och mindre bra året innan, sen fyller vi endera på med det vi redan har mycket av eller så chansar vi på nyckelpositioner. Vi bygger en trupp som enligt oss själva (eller enbart Nubben i stort sett) ska klara av att fixa en topp fem-placering, INGEN annan såg denna potential. Efter 20 omgångar ligger vi näst sist, 15 poäng efter Tingsryd. Vi ligger för sjunde säsongen i rad i botten av PP-statistiken och har sämst skotteffektivitet av alla.

Det är som att vi varje år lever i vår egen värld och tror att det är någon högre makt som avgör om ett lag blir vinnande eller inte, istället för att skapa oss de bästa förutsättningarna för att kunna spela det spel vi vill spela. Kanske göra det lite enkelt, lyfta in en rightare bara för att det saknas i övrigt. Såna grejer.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Tingsryds AIF 2015-11-12
Förresten, detta ska bli enormt intressant, en kedja med Pettersson - Johnsson - Dahlén. Både Dahlén och Pettersson tillhör toppen av sina årskullar och hittade varandra fruktansvärt bra förra året i J20.

Det vore nästan för cheesy om han kliver in idag, Elias, på sin 17-årsdag, och gör succé. I mångt och mycket så är det just avsaknaden av en extra dimension som gör att vårt PP resulterar i så få mål. Vill vi på något sätt få in den dimensionen så är nog detta, att lyfta upp Pettersson, det enda alternativet.
Kommentera