1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581533 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1718734

Sv: Timrå IK - IF Sundsvall Hockey 2016-01-08
Tycker att Elias Pettersson har haft det ganska tungt i ett gäng matcher nu där han inte fått mycket i sitt spel att stämma.

Det är en otroligt stor skillnad nu mot för när han var ny i A-laget och skapade magi med pucken i så gott som varenda byte.

Jag minns inte exakt när det hela började men kan det ha varit ungefär samtidigt som han var iväg med U-18 landslaget?

Han kan ju självklart inte ha tappat allting bara sådär i 17 års ålder utan han kommer garanterat förr eller senare tillbaka till det spel som han visade upp i början när han kom upp till A-laget.

Jag är inte rätt person att svara på hur han hittar tillbaka dit. Om han ska fortsätta kriga på i A-laget i hopp om att det lossnar igen så snart som möjligt.

Ett annat alternativ skulle kanske kunna vara att han får spela 2-3 matcher med J20 och förhoppningsvis få tillbaka lite självförtroende samt hitta tillbaka till sitt otroligt magiska spel med pucken.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - IF Sundsvall Hockey 2016-01-08
Corvo: Både han och Dahlén spelade med J20 idag.
Kommentera

Sv: Timrå IK - IF Sundsvall Hockey 2016-01-08
Corvo: Jag håller med. Den där magiska touchen har avtagit lite. Sen ska han ha cred ändå för att han fortsätter att spela sitt spel, även om det ibland går fel. Som dragningarna på blå igår som föranledde Månssons friläge (såg lite ut som en hakning också?). Ytterst nära baklängesmål där.

Det är ett underbetyg till övriga laget att så mycket av vår offensiv ska vara i stort sett beroende av att han är i form. Det hade varit klädsamt att åtminstone kunna avlasta honom lite så att man kan ge honom tid. Nu är det ju återkommande hans kedja som inleder varje PP. Visserligen skapas ju i regel en riktig målchans per PP också, så jag förstår att det fortsätter gnuggas. Klart är dock att vi måste få in en förstecenter nästa år som håller hög nivå. Tror att Elias behöver få känna att han är den där jokern ett tag till. Även om han inte verkar förstå det själv som sagt.
Kommentera