1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582419 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1733300

Sv: Mora IK - Timrå IK 2016-03-08
Efter torsken hemma mot Pantern behövde vi vinna fem av sex och fixade det. I den hör serien behöver vi vinna fyra av fem och har bara två till att vinna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Mora IK - Timrå IK 2016-03-08
El Maco: Jag ska medge att jag har stora problem med att behålla fotfästet i den här situationen. Vi har, just nu, alla de ingredienser som behövs i just den här typen av situationer. En relativt bra defensiv och en målvakt som inte gärna släpper mer än två kassar per match. Utöver detta så har vi spets som kan avgöra matcher och göra oväntade saker i viktiga lägen. Allra främst i Jonathan Dahlén men titta på en sådan som Elias Pettersson också. Den sistnämnda är ett spelgeni av oerhörda mått. Jag både ser och hör hur folk pratar om honom och hur man anser han sakna storlek men ni måste titta på hur han jobbar på isen och framförallt hur han ser isen. Alla små grejer, i hans huvud så befinner han sig på en helt annan spelplan än övriga spelare. Helt otroligt. En hockeykirurg.

Men men. Folk fortsätter att prata Mora. Låt de göra det. Ett Mora som vi tagit nio av tolv pinnar mot i år. Två gånger har vi vänt 0-2 till vinst. Jag tycker fan att det är närmast sensationellt hur dålig koll experterna har, framförallt Helber och Lückner. Tabellen talar så klart sitt tydliga språk, så även vår usla PP-statistik. Men att vi har dominerat matcher mot samtliga motståndare i Meca den här säsongen är ett faktum.

Det man känt hela säsongen är att det inte går att begripa sig på det här laget. Vi har nästintill uteslutande spelat en bländande hockey men har, sannolikt i kraft av brist på rutin, haft stora bekymmer med produktiviteten. Vi har också haft svackor i vårt spel i många matcher som straffat sig väldigt hårt, även det en rutinfråga. Jag förstår att man som utomstående ser rent krasst på poängutdelning, det skulle jag också göra. Men det räcker ju med att bara titta på vår form under sista månaden för att förstå att slagläget är gott, för att ta till väldigt små bokstäver.

I min värld så är vi favoriter imorgon, vilket inte på något sätt lugnar mina nerver. Vi har precis tagit maxpoäng mot de två absolut största favoriterna i serien. Vi slog Mora för tio dagar sedan. Vi har seriens hetaste spelare. Men, sure. Mora får gärna bära favoritskapet. En trea imorgon och jag vet inte riktigt vad jag tar mig till. Sen hur långt det räcker i slutändan känns nästan sekundärt i nuläget, vi får göra vårt. Men jag kan ge mig fan på att IKO tappar minst en poäng under sista två matcherna.
Kommentera

Sv: Mora IK - Timrå IK 2016-03-08
Lycka till Timrå! (Utan en uns av ironi.) Framförallt önskar jag alla diehardfans en såndäringa härlig boost av känslan av framgång. Det är ni värda.
Kommentera