1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581401 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1733830

Sv: Silly Season 2016/2017
Sputnik: Vilka grabbar vill vi behålla? Dahlén står ju högst upp på önskelistan iaf..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2016/2017
jå1: Målvaktssidan är jag lite kluvet inställd till. Rent rationellt så är en förlängning med Mattsson solklar, statsen talar sitt tydliga språk. Han är högst medskyldig till att vi placerar oss som åtta, ironiskt nog från två olika håll. Hade han visat upp det här spelet under hela säsongen så hade vi placerat oss högre än en åttondeplats, sannolikt. Men samtidigt så hade vi aldrig nått åttondeplatsen nu om det inte vore för hans spel under sista tiden. Svag höst, mycket stark vår. Han kompenserade nu för de där pinnarna vi tappade i höstas. Får han jobba ännu mer med det mentala så kan det kanske bli riktigt jävla bra, nyckeln är att vikten på hans axlar behöver lätta. Vi kan inte fortsätta vara en klubb som bara klarar av att vinna matcher med uddamålet, då blir det jävligt svårt att få andrum som målvakt. Förläng, men kanske ska vi hitta en andrekeeper som kan vara med och konkurrera på allvar. Ett SHL-lån, månne? Hirsch får besluta om det där. Vi kanske ska förlänga med Ohre men låna ut honom så att han får spela mer.

På backsidan så är Westin och Strömberg så självskrivna att det saknas motstycke. Båda två bör även fixa SHL-spel. Westin kanske redan är aktuell, skulle ej förvåna mig. Nilsson har ett år till och det kan jag köpa. Han mognar mer och mer. Om Bohmans ljumskar är i bra skick så behåller jag gärna honom också. Fernholm lite på gränsen men han har nog mycket utveckling kvar i sig. Bryhnisveen lär säkert dra och det tynger mig inte nämnvärt. Det vore kul att hitta något vassare PP-vapen än honom. Med andra ord så kan jag tänka mig att hålla backsidan ganska så intakt.

På forwardssidan så bör vi för det första ha stora möjligheter att behålla Dahlén. Den lösning som Johan Svensson pekade på är nog den lösning som också är aktuell. Elias Pettersson ser jag inte varför vi inte skulle få behålla, även det är en diskussion som helt och hållet initierats av media. I övrigt så ser jag mycket gärna att vi tar över Ejdsell på riktigt. Johan Persson vet jag inte hur han resonerar, i FBK blir han ju knappast kvar iaf. Om han VILL tillbaka till TIK på heltid så gärna för mig. 11 pinnar på 14 grundseriematcher och +7 i +/- är bra.

Det är svårt med centrar och jag behåller väldigt gärna Boyce och även Molinder. Den riktiga räven här är Johan Johnsson. Vad ska vi göra av honom? Stor potential, medioker produktion, lite skadebenägen. Vi behöver en ny förstecenter och det är svårt att veta i vilken riktning Elias kommer dra. Helst vill jag sätta honom som andrecenter redan nästa år, men man vet ju inte. En centerbesättning med Boyce, Molinder, Johnsson, Pettersson och ett nyförvärv skulle kännas bra.

Ejdsell, Dahlén och Persson. Tre bra yttrar som bör och ska kunna hålla till i de två första kedjorna. Wedin och Öhrn då? Frågan är hur de känner och vad vi har för alternativ. Öhrn är nyttig på många sätt men frågan är hur mycket man kan få ur honom. Wedin är bländande stundtals men kan också försvinna i långa perioder. Vad har Wedin i sig och vad har TIK för visioner? Finns det plats för Wedin i en producerande line i den visionen? Svaret är sannolikt nej.

Allt handlar i slutändan om vad vi kan få in. Nubben har tidigare varit inne på att det måste hända grejer på forwardssidan, sen gjorde vi återigen en stark avslutning av säsongen. Det gör att man lätt faller in tänket att vi nog borde behålla så många som möjligt, men vi måste försöka bygga ett lag som klarar av att producera under hela säsongen. Först då kan vi börja konkurrera högre upp i tabellen, något som gör att publiksiffrorna stadigt stiger och skapar förutsättningar för klubben att växa. Därför måste hela säsongen vägas in i avvägningarna gällande förlängningarna. Så som det sett ut i år har det sett ut varje år, tafatt och halvdant inledningsvis sen en jävla spurt som först i år har räckt till för vidare spel. Därför bör förlängningarna skjutas lite på framtiden. Hittar vi spets som vill hit så ta de namnen, sen ställer man dessa mot spelare i dagens trupp och ser om det finns plats för dessa. Laget behöver influenser och vi behöver hitta Den Nye Micke Lind.

Avslutningsvis i detta spretiga mastodontinlägg så får man ge säsongen som helhet väl godkänt. Jag var först inne på att det bara var godkänt, vi borde ha kunnat nå topp fem. Sen kom jag på att vi trots allt tappade vår förstecenter vilket man helt glömt bort. Sen gick Johnsson sönder också, han som skulle vara andrelänk. Trots det tar vi oss ur skitläget som rådde med Pantern hemma i höstas med knappt 1600 pers på plats som riktigt lågvattenmärke. Johnsson tar sig dock tillbaka och visar upp den frejdighet som åtminstone för mig förklarar varför Nubben tog hit honom från början. Det vore sanslöst viktigt att få behålla Dahlén. Mest för hans egenskaper som hockeyspelare så klart, men också väldigt mycket för det rena symbolvärdet. Hela hockeysverige vet vem han är nu och vi skulle äntligen få känna på ett utgångsläge där folk i omgivningen tror på oss. Vi behöver medias draghjälp när det kommer till att räta upp klubbens rykte för att sälja mer biljetter och framförallt bli mer attraktiva för sponsorer. Som företagare skulle jag känna ett mycket större sug att gå in i detta med årets säsong i färskt närminne.
Kommentera