1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581882 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #174672

Sv: LHC-TIK
Mitt i glädjeruset slås jag av tanken på hur jag tidigare säsonger muttrat att elitserien känns urvattnad, med sina femtio omgångar som en enda lång transportsträcka till slutspel och kvalserie. I dessa tider vill man ju kanske inte så gärna tycka det, utan bara låta sig hänföras i extas över hur stabilt och bra laget spelar.

Men... Nog är det väl ändå så ändå att det nu i 21 matcher, egentligen, endast gäller att hålla undan för att komma som sämst fyra och därmed få en extra hemmamatch i kvarten. Självklart vill jag inte förringa en eventuell serieseger t.ex, men det är ju just bara det som det är. Och inte värt just ett dugg mer än en plats i våra hjärtan om vi, hemska tanke, skulle åka ur i, säg... kvarten. Brrr...

Jag håller fast vid att det bästa för sporten vore att köra en rak serie om 44 matcher där man skippat det fåniga poolspelet. Och där seriesegrarna är svenska mästare. Det känns faktiskt mera rättvisande över hur lagen spelat en hel säsong, än det hyfsat hasardartade cupspelet i vår. Jag tror också att det skule gynna publiksiffrorna om varje match på så sätt fick mera direkt betydelse i slutsummeringen. Och ni kan säkert gissa vad jag tycker om förslagen om att stänga serien.

Kalla mig gärna bakåtsträvare den som vill, jag replikerar då i all blygsamhet att jag mera är lite av en förbättrare ;-)

(Kanske tycker någon som läser detta att jag dessutom tar ut slutspel i förskott till i vår. Och det gör jag ju. Men är det någon som verkligen tror att Timrå på något sätt kommer att tappa det här?)
Kommentera