1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581855 inlägg · 6215 ämnen

LHC-TIK

174765 · » Till forumet


Sv: LHC-TIK
pettsson: Skönt att dom vann igår...det känns skönt att vara tvåa i serien nu när det är juluppehåll....Nu tar vi Brynäs på annandagen! Fullsatt då?
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Nu finns ett rykande färskt referat från mötet mellan LHC och Timrå igår.
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Jimmy: Nja, nu tycker väl inte jag att Stanley Cup, eller för den delen NHL, är en så värst vidare häftig tillställning. Där har ju verkligen dyrkan av mammon fått husera fritt, till båtnad för det sportsliga. Lag köps och säljs och flyttas från städer kors och tvärs över kontinenten, spelare är en handelsvara i ännu större utsträckning än här, ståplatskultur och hejaklackar existerar inte. Biljetterna kostar väl aldrig under 500:- Förstår ärligt talat inte vad som är så häftigt med det. Tycker faktiskt det är förjävligt.

Och är ledsen över att vi i Sverige verkar vara på väg åt samma håll. I allt snabbare takt. Tecknen på detta är många, och kan inte missas av ens den mest amerikofile idrottsvännen. Speciellt sen Percy köpte sig ett lag i Skåne har karusellen snurrat allt fortare.

Inte heller förstår jag varför inte det som tillämpas så effektivt i, som du mycket riktigt observerar, t.ex. fotbollen inte skulle kunna gälla likaväl för hockey. Och jag kan då rakt inte förstå varför spänning, intensitet och hårdhet skulle minska i en rak serie. Att slutspel är en del av nån slags kultur tycker jag inte känns sådär riktigt hållbart, utan snarare med en touch av floskel, eller självuppfyllande profetia över sig. För det är väl inte nån av Gud given naturlag att det prompt ska vara cupspel i ishockey?


TD: Tekniken går framåt? Vad menas med det? Är teknik ett linjärt begrepp? Vilken teknik åsyftas? Som dessutom motiverar att hockey prompt ska spela cupspel? Klart man kan jämföra äppelen och påron. Det är ju just det som jämförande går ut på. Att jämföra olika sker/företeelser som är olika.

Att pengarna styr ser jag inte heller som nåt som motiverar cupspel. Speciellt inte med tanke på de sviktande publiksiffrorna i kombination med ökade kostbnader för spelare, tänkta och realiserade hallbyggen o.s.v.
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Granloboy: Ok i fotbollern helt ok med rak serie, men att jämföra hockey med fotboll är som äppelen och päron, måste varit 30 år sen det var rak serie så tekniken går framåt eller som man säger pengarna styr men visst är det nån match för mycket i slutspelet men som sagt, hoppas nu på att det händer nåt med hallen också.
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Granloboy:

Håller med dig i mycket men playoff vore katastrofalt att ta bort. Finns det något hetare än ett Hockeyslutspel? Det är då agnarna skiljs från vettet. Jag kan aldrig tänka mig att du skulle kunna få samma intensitet, spänning och hårdhet i en 44 matchers rak serie där 1:an blir mästare som det är i ett slutspel.

Funkar kanske i Fotboll men i Hockey är slutspel en del av kulturen och det finns vad jag vet inte en enda Hockkeyliga i något annat land som inte avslutar säsongen med ett slutspel.

Titta på Stanley Cup, det är den häftigaste idrottstävling som finns i hela världen enligt mig.
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Mitt i glädjeruset slås jag av tanken på hur jag tidigare säsonger muttrat att elitserien känns urvattnad, med sina femtio omgångar som en enda lång transportsträcka till slutspel och kvalserie. I dessa tider vill man ju kanske inte så gärna tycka det, utan bara låta sig hänföras i extas över hur stabilt och bra laget spelar.

Men... Nog är det väl ändå så ändå att det nu i 21 matcher, egentligen, endast gäller att hålla undan för att komma som sämst fyra och därmed få en extra hemmamatch i kvarten. Självklart vill jag inte förringa en eventuell serieseger t.ex, men det är ju just bara det som det är. Och inte värt just ett dugg mer än en plats i våra hjärtan om vi, hemska tanke, skulle åka ur i, säg... kvarten. Brrr...

Jag håller fast vid att det bästa för sporten vore att köra en rak serie om 44 matcher där man skippat det fåniga poolspelet. Och där seriesegrarna är svenska mästare. Det känns faktiskt mera rättvisande över hur lagen spelat en hel säsong, än det hyfsat hasardartade cupspelet i vår. Jag tror också att det skule gynna publiksiffrorna om varje match på så sätt fick mera direkt betydelse i slutsummeringen. Och ni kan säkert gissa vad jag tycker om förslagen om att stänga serien.

Kalla mig gärna bakåtsträvare den som vill, jag replikerar då i all blygsamhet att jag mera är lite av en förbättrare ;-)

(Kanske tycker någon som läser detta att jag dessutom tar ut slutspel i förskott till i vår. Och det gör jag ju. Men är det någon som verkligen tror att Timrå på något sätt kommer att tappa det här?)
Kommentera

Sv: LHC-TIK
när man behöver uppmuntran brukar jag läsa förhandstipsen, då blir man ganska snabbt på gott humör igen ;)
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Bo Bly: Ja verkligen ett snille. De har ju 31 omgångar kvar.
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Undrar hur Mike Helber är på matte han sa
att det bara var att kämpa på det är 23
omgångar kvar????
Kommentera

Sv: LHC-TIK
kollade just på presskonferansen (startsidan.telia.se) och man märker att Lill-Kenta verkligen myser när han pratar, det finns ett leende på hans läppar som jag tycker bådar gott inför framtiden.
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Figo.... Mmm jag säger så här å det är gammal regel...... Jag skarre med flera var på matchen å såg en riktigt het batalj mellan två lag Mmm precis två lag du hörde rätt två laaaaaag.....

Mmmm bra stämning i Lhc hallen har jag hört men det kan jag skriva under på att det inte var, den var bedrövlig å det håller Skarre " Tik" Skarin med om det lovar jag.!!!!


Nu är det som så här att vinsten var mkt rättvis mkt rättvis.... fattar inte att dom på tv 4 har mage att säga att det var en jämn 3 period men men det har blivit konstigt..!!

Hare bra allihopa.!!

Puss // Figo som är grymt laddad till supporter matchen.. Hmmm en Beliavski iår osså ...: ja det är möjligt...........
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Skarin: Jag borde varit där,men tyvärr....
Jag uppmanar till VALLFÄRD den 30/1 till Jönköping då kommer jag att vara där....
Så hela Timrå IK Sverige kom till Jönköping och få se matchen mellan HV71-Timrå IK plus bonusen......SVERIGES GALNASTE HOCKEYSUPPOTER SMÅLAND"LIVE"......
Vi lyfter våra hjältar till framgång och lyfter av taket på Kinnarps Arena........
Be there and be cool.......
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Direkt från Linköping i en lägenhet i Ryd.

Timrå vinner rättvist om vi ser på hela matchen. TIK var riktigt värdelösa i första perioden. I andra och tredje var Timrå det klart bättre laget.
LHC hade svårt att komma ur egen zon och uppträdde mkt ängsligt.

Det här var en av de skönaste segrarna i år, eftersom jag inte har mkt för Linköping.

Extra kul att spelarna stannade kvar och tackade oss en bra stund efter matchen, trots att vi inte var många som hejade fram laget...

Skål!
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Helg Ernest: Ja, ja , jag fattar.. =o)
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Oden: Vi kan ju bara ta en paralell. Om blott de fåglar som sjungo vacker sjöng, vad tyst det skulle vara i skogen .
Kommentera

Sv: LHC-TIK
El Maco: Nix, naglarna var från stupade Asar..
Jävla tur att jag har ansat naglarna ;o)
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Helg Ernest: Ok.
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Hen-rink: Helt sjukt underbart bra!!!!!!!

Vilken moral detta underbara lag har!

Det är så att man snart börjar hoppas på slutspel... ;)
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Oden: I folkmun kallas det bara dialekt ( c :
Kommentera

Sv: LHC-TIK
70 Rodrigues:
Slut på hjälpen ! Nu måste vi tänka på oss själva i TIMR IK !!

Tror att TIK vinner hemma mot BIF, och se´n blir det oavgjort vid full tid i Gavlerinken. Där vinner se´n TIK i sudden.

Således kommer vi att släppa EN poäng till BIF efter Jul !!

TIMRÅ IK 4 Ever !!!
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Oden: Nix, det var naglarna hos vanligt folk. Asarna var svåra att slå ihjäl så då hade det blivt en liten båt.

Syftet var att stuva ombord alla döingar och komma tillbaka och vara besvärliga i ragnarök. Som en bra karl ska man se till att hålla tå- och fingernaglar korta, om någon slår en stridsyxa i huvvet på dig i morgon så blir det inte så mycket byggmaterial och det dat längre tid tills Nagelfare är färdigbyggd. Tror att det var bad ol' Loke himself som var skeppare ombord, nicht wahr?
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Helg Ernest: OK, då glömde du bara a:et.. =o)
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Ett stort grattis till en suverän höst!
Och till segern mot oss ikväll.

The only way is up...
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Oden: Nagelfara är ett äldre utryck för att hård granska, kan ha sitt ursprung från att kolla tyger på väverier, eftersom man med naglarna känner efter defekter. Men som sakt , det är ett väldigt gammalt uttryck för att granska. Väldigt vokabulär bland personer född före 70 talet.
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Till er som inte vet vad Nagelfar var för en skuta. Det
skeppet byggdes av stupade Asars naglar... hmm.
varför vet jag inte.
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Helg Ernest: Vad har det med Nagelfar att göra ?!?! =o)
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Oden: Du förstår ! Jag och Dreamteam och Miike66 brukar
protestera högvillt på TV4a så fort dom blir DIF kväll.
Ett väldigt givande tilltag. Fast vi hart ju hjälp av många fler ( c :
Danjo från Frölunda är också på G där och hjälper oss.
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Helg Ernest: Ok, jag förstår.. =o)
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Oden: Mycket möjligt ? Men vi skall hård granska da !
Nordisk mytologi har inte varit min starkia sida ( c :
Kommentera

Sv: LHC-TIK
RST: Totalhockeyn har ännu en gång visat vägen...
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Helg Ernest: Nagelfar är ett ståtligt skepp... eller hur?
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Ja vad skall man säga , The Big Red Mean Machin" har slagit till igen fy fan vad skön. Det är bara att inse att vi är bland sveriges två bästa lag. Jag säger bara en sak-"KLASS".
Skål "småland" och alla ni andra TIK-älskare.
RST is back to wright.
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Dream Team: Vi nagelfar Hockey kväll !
Sen hoppar vi kråka på Challe ( c :
Men de är väll 2an nu ?
Kommentera

Sv: LHC-TIK
timraande: Vi va ett succe lag , kanonlag, men vinna SM-guld var otänkbart.
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Helg Ernest: L-G är en halvpajas, visst och Challe är första klassens helpajas! Låt oss höra vad han har att säga i succeprogrammet "Hockeygnäll på lyran"...
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Vi Brynäsfans tackar allra ödmjukast för att ni tvålade till "Köpelaget" ikväll, HURRA nu ligger vi inte sist längre!
Kommentera

Sv: LHC-TIK
timraande:Undra om Challe har dumstruten på sig idag på hockeykväll???
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Helg Ernest:Nej jag har inte hört något men jag kan tänka mig man vet ju vad dom skrev om oss förra året.
Kommentera

Sv: LHC-TIK
timraande: Lyssnade ni på LG på sportradion ! Halvpajas !
Pratar skit om LINKPING nu
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Helg Ernest:nej. jag var så nervös bara. Ha ha ha!
Kommentera

Sv: LHC-TIK
timraande: Har du nyss vaknat ? 2-3 slutresultat !
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Är det inte slut snart? Jag blir nervös!
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Nu får vi ta ett snack med Kent-Anders. Vi kan inte hålla på på detta sätt. Bara vinna vinna vinna vinna... Mina cirklar är rubbade, mycket rubbade. Jag kan inte riktigt fatta detta. Kan detta vara ohälsosamt?
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Oden: faaan vad sköööönt!
Heja TIK
heja TIK
Kommentera

Sv: LHC-TIK
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
Kommentera

Sv: LHC-TIK
Fy faaan vad Skööönt... detta är sanslöst.
Serie 2:a efter halva serien.. Vart skall
detta bära?? UNDERBART.
Kommentera

Sv: LHC-TIK
dubbelutvisning tydligen..
Kommentera

Sv: LHC-TIK
LHC utvisning
Kommentera

Sv: LHC-TIK
NIKLAS NORDGREN. Som jag förutspådde...
Kommentera

Sv: LHC-TIK
JAAAAA! FYFAN VAD GOTT!!!!
Kommentera

174765 · »