1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581886 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #174694

Sv: LHC-TIK
Jimmy: Nja, nu tycker väl inte jag att Stanley Cup, eller för den delen NHL, är en så värst vidare häftig tillställning. Där har ju verkligen dyrkan av mammon fått husera fritt, till båtnad för det sportsliga. Lag köps och säljs och flyttas från städer kors och tvärs över kontinenten, spelare är en handelsvara i ännu större utsträckning än här, ståplatskultur och hejaklackar existerar inte. Biljetterna kostar väl aldrig under 500:- Förstår ärligt talat inte vad som är så häftigt med det. Tycker faktiskt det är förjävligt.

Och är ledsen över att vi i Sverige verkar vara på väg åt samma håll. I allt snabbare takt. Tecknen på detta är många, och kan inte missas av ens den mest amerikofile idrottsvännen. Speciellt sen Percy köpte sig ett lag i Skåne har karusellen snurrat allt fortare.

Inte heller förstår jag varför inte det som tillämpas så effektivt i, som du mycket riktigt observerar, t.ex. fotbollen inte skulle kunna gälla likaväl för hockey. Och jag kan då rakt inte förstå varför spänning, intensitet och hårdhet skulle minska i en rak serie. Att slutspel är en del av nån slags kultur tycker jag inte känns sådär riktigt hållbart, utan snarare med en touch av floskel, eller självuppfyllande profetia över sig. För det är väl inte nån av Gud given naturlag att det prompt ska vara cupspel i ishockey?


TD: Tekniken går framåt? Vad menas med det? Är teknik ett linjärt begrepp? Vilken teknik åsyftas? Som dessutom motiverar att hockey prompt ska spela cupspel? Klart man kan jämföra äppelen och påron. Det är ju just det som jämförande går ut på. Att jämföra olika sker/företeelser som är olika.

Att pengarna styr ser jag inte heller som nåt som motiverar cupspel. Speciellt inte med tanke på de sviktande publiksiffrorna i kombination med ökade kostbnader för spelare, tänkta och realiserade hallbyggen o.s.v.
Kommentera