1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577975 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1790191

Sv: IF Björklöven - Timrå IK 2017-01-13
Kongo: Det är så klart varje spelare som är ansvarig för sin egen prestation, inklusive tändning. Dock tycker jag att 'dåligt förberedda' är något som präglat Timrå under Roger-eran. De två första säsongerna var man usla de tre-fyra matcherna efter varje uppehåll. I år känns det som att raset började med första derbyt på bortaplan. AJ snackade upp matchen och lovade ett heltaggat Modo, RF gjorde allt för att ge matchen samma betydelse som en augustimatch i Strömsund. Sen blev Timrå helt blåsta av planen, och därefter har det bara gått utför.

Jag förstår inte RF-hockeyn. Varken förberedelser, taktik, spelsätt eller coachning. Jag skulle gärna vilja veta vad en annan tränare kunde få ut av det här laget.
Sen: en otänd spelare ska bänkas. Det är tränarens ansvar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: IF Björklöven - Timrå IK 2017-01-13
Bragd-Birger: Ett ras uppstår sällan i en enskild match utan är snarare en effekt av hur man totalt sett arbetat över tid.
Kommentera

Sv: IF Björklöven - Timrå IK 2017-01-13
Bragd-Birger: Det är väldigt intressant det du tar upp.

- På förhand skulle man kunna tänka att ett ungt lag som Timrå skulle behöva balanseras av en tränare som avdramatiserarar derbyt för att spelarna inte ska kliva in övertända. Det stämmer även in på, som jag uppfattar det, RF:s metodiska ledarskap som handlar om förtroende och utveckling.
- Oavsett skulle en stabil ledarskapsstomme av spelare hjälpa laget att hitta rätt nivå av anspänning.
- Ett Modo med problem hade en tränare som lyfte fram derbyt som "den sista striden", förståeligt av AJ att vilja lägga all fokus på där och då samt få maximal tändning i ett sådant läge (mycket energi i varje stund verkar ju också vara en del som präglar hans ledarskap).
- Resultatet blev ett lag med slutspelsinställning och ett lag som inte såg ut brinna för uppgiften. Gällande det sistnämnda tänker jag på två talande moment ställt mot Modo-spelarnas agerande: Strömbergs luddiga indianare i inledningen och Boyce:s båge i PP i början på tredje, där han istället borde varit vaken och gjort ett defensivt jobb. Båda resulterade väl i mål, vill jag minnas.
Kommentera