1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580909 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1812699

Sv: Apropå nånting...
DJ Hemp: förslagsvis 10 lag i vardera serie. Men sånt går ju diskuteras. Jag tror alla HA lag skulle få bra mycket bättre ekonomi. Fler derbyn och kortare resor. Ponera att Piteå skulle gå upp en dag. Pantern skulle få åka buss i två dagar nästan. Eller ett svindyrt flyg. Det håller inte i längden. Nää..inför en Norra och södra HA.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
+ulfberth+: jag minns när det först fanns fyra division ett-serier, sen två allsvenskor för att slutligen bli dagens gemensamma allsvenska. Det nuvarande systemet är överlägset. Lagen måste hålla kvalitet också. Visst kostar det att resa men hellre en sväng till bra motstånd i södra Sverige än fler matcher mot svagare föreningar i norr.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
+ulfberth+:

Jag är benägen att hålla med, även om en annan - samt alla smålänningar m m - då inte skulle ha skuggan av en chans att se Timrå live. Fast det kan man ju knappast ta någon hänsyn till.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
+ulfberth+: Det är helt sant att det drar bra mycket pengar i form av resor, men jag känner att en uppdelning antagligen kommer ge väldigt skev ekonomisk fördelning. Det är i alla fall så jag känner rent spontant. En annan punkt är var gränsen ska dras. Jag minns när det kördes en "All-star"-match för drygt 10-15 år sedan, då spelade exempelvis spelare från AIK i norra laget. Om samma gränsdragning behålls kommer det även bli en ganska stor differens i reskostnader mellan norra och södra serien.

Andra funderingar?
Kommentera