1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580518 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1815141

Sv: Apropå nånting...
Vidare så kan vi ju leka med tanken på att Tomas Montén blir vår nästa svenska förbundskapten, om han nu går samma väg som Mårts och Grönborg. Tankarna flyger ju då till säsongen hos oss och hur det kom att bli hans fel att vi åkte ur, när laget i sin tur var smuts. Det är något i det där med vilka förutsättningar som ges, inför säsong. Att det slarvas, tas genvägar. Säsonger inleds utan komplett lag. Saknas det inte centrar så saknas det backar. Montén hade sina brister, men det är uppenbarligen så att han inte fick det att fungera i Timrå IK. Precis som det varit för många andra. Varför?

Det vore spännande att se ett Timrå IK i ny skepnad. Det handlar alltid om pengar, men då kan man väl åtminstone försöka hitta en center som varit van att producera i ettan, istället för i HA. Västervik visade ju definitivt i år att det går att flytta upp producerande enheter från ettan till HA utan att poängantalen behöver sjunka allt för mycket.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Lågbudgetsatsningen 12/13 innebar en kalkylerad risk att åka ur. Montén fick in ett bra grundspel i serien men saknade nog rutin när det blev avgörande kval. Han såg bland annat rejält skärrad ut vid en pausintervju då man mötte Leksand. Sådana signaler från tränaren är det sista spelarna behöver.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Kan inte annat än att hålla med de närmast föregående talarna. I den här branschen lär man ständigt förnya sig och uppfinna hjulet på nytt. Det må gälla även på helt andra spelplaner i samhället. Inga gamla sanningar bör vara ristade i sten - lyhördhet, nytänk, revolution!
Kommentera