1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

583209 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1816279

Sv: Apropå nånting...
Kongo: Själv var min förhoppning att vi skulle ha slagit ut Leksand ur SHL i år. Vi hade chansen på det med det här laget... men det sket sig. Vad var orsaken till det? Vill du ge mig o de övriga härinne ett seriöst svar på det? Ingen motfråga eller nåt annat skit.... bara vad du själv tycker o tänker. Så tar vi det från din synvinkel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Hahl Bundy: Drömmen och det man från början hade förhoppningar om var att TIK skulle kunna slå ut ett SHL-lag. Du har kanske ett enkelt svar på varför utvecklingen gick som den gjorde, men jag har inte det. Jag vet för lite men har några teorier:

- Lagets sammansättning: Man saknade en PP-back och offensiv spets bortom JD och EP.
- Tränarna: Bra för utveckling av unga individer, men hur fungerade ledarskapet över spelargruppen, strategi och grundspel/taktik? Grundspelet satt inte.
- Lagets start: Man började på en hög nivå och släppte kanske något på drivet att hela tiden utvecklas som lag, samtidigt som andra lag blev tätare och bättre.
- Ledarskapet i gruppen: Med ett starkt, rutinerat ledarskap bland spelarna hade ovanstående kunnat förebyggas. Frånvaron av detta ledde samtidigt till att det svajade desto mer när laget var i motgång då det inte fanns en rutinerad stomme som visade vägen.
- Självförtroendet: En negativ trend förstärks ofta i en nedåtgående spiral.
- Truppförändringar: Spelare borta på JVM, skador och uteblivna förstärkningar innebar en negativ effekt på laget samtidigt som andra lag förstärkte.

Laget kan också ha överskattats av utomstående. TIK hade två spelare som kan vara framtida världsstjärnor, men idag är det inte mer än två producerande spetsspelare i HA. Bortom dessa är det egenutvecklade talanger och spelare som andra föreningar inte valt att rekrytera. Laget var ändå så pass bra att med en väldigt positiv utveckling hade man kunnat göra en säsong som Mora, men det var inget utfall man kunnat förvänta sig.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hahl Bundy: var beredd på ett maratoninlägg på det. KUNG KONGO gillar härskartekniken.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Vill passa på att ge Mora en stor eloge till SHL platsen. Dryg jävla Leksand tillbaka där dom hör hemma. Leksand måste va världens sämsta organisation. Med alla sina fans och stöd så får dom inte till det. Vilka tjockskallar😁
Kommentera