1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580523 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1832726

Sv: Apropå nånting...
Kongo:

MoDo ingår väl numera i Holmen AB, så det är inte längre ett företagsnamn. Dessutom skrivs det nästan uteslutande Modo numera. Jag tycker att det är ett namn som klingar bra och som känns synonymt med Örnsköldsvik.

Wifsta/Östrand Hockey låter lite för komplicerat, så namnet Timrå är bra. Som tidigare har skrivits nedan ingår inget lokalt förankrat i förkortningen SCA, varför det hela faller platt. Det är inte alls samma sak som MoDo/Modo/MODO.

Modo Hockey hette tidigare MoDo AIK och jag kan tänka mig att A stod för Alfredshem och inte för Allmänna, så därmed övergav man inte ursprunget helt.

Fast min initiala poäng var nu det hypotetiska i huruvida vi skulle ställa oss till att t ex Red Bull gick in och sponsrade Timrå IK, så att vi fick ordning på ekonomin och åter blev ett topplag i SHL. RB Timrå IK. Det skulle jag faktiskt kunna leva med i så fall.

Timrå Kajsijic A hade nästan också gått för sig. Nu snackar jag om serbisk sprit som jag förärades av på bemärkelsedagen i förra veckan. Ja, nu har man fyllt jämnt igen. Skål ta mig satan, Småland m fl! : )

(Nog om sprit nu. Detta var ett undantag. 50 bast fyller man bara en gång i livet.)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
DJ Hemp: Skiljelinjen bör väl gå vid om en förening säljer sitt namn till ett företag eller inte. Sedan finns det naturligtvis grader i detta agerande.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
DJ Hemp: Grattis!!
Kommentera