1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580617 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1833463

Sv: Apropå nånting...
El Maco: Är beredd att hålla med dig om att vi kan hamna högt. Får sköna vibbar från coach Fredde Andersson. Tror att får man bara ihop kollektivet så kan vi lika gärna göre en resa likt Västervik, Karlskoga och viss mån Mora gjorde förra säsongen. Alla dessa nämnda lag var lågt tippade av experterna men bevisade att med rätt ledarskap, gruppkemi och spelarutveckling så kommer man långt. De 3 lagen hade ju dessutom sämre spelarbudget än Timrå men fick ut mer av truppen. Tror och hoppas också att vi lyckas få ihop ett hyffsat PP nu då de senaste säsongerna varit under all kritik.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Spelarbudget är inte liktydligt med spelartruppens kvalité. Det man kan tala om är vad en förening får ut per satsad krona, vad en tränare får ut av en trupp är en annan sak. Blir man sist med dåliga spelare så är ju inte tränarens prestation annorlunda beroende på om snittlönen är 20 000 eller 30 000 kr.

Det är inte säkert att Mora hade lägre spelarbudget än TIK, se länk. De förstärkte ju sin trupp under säsongen. Räknar man dessutom med att Mora, och mycket möjligt också Västervik, koncentrerade sin resurs till tio månader jämfört med TIK som spred ut sin över tolv så hade båda dessa klubbar högre spelarlöner än Timrå.

Marginalerna är små. Har man slarvat någon procent med försäsongsträningen kan det bli fiasko, bygger man laget rätt och har eller utvecklar en gynnsam gruppdynamik kan det bli succé. Spännande :)

Tillägg: Givetvis får man värdera uppgifterna i artikeln utifrån att det meddelats av klubbarna själva och att föreningarna kan räkna på olika sätt.
Kommentera