1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580368 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1840774

Sv: Dahlén återvänder till Timrå!!
Niikeliito: Äh, alla borde få läsa detta! Timrå IK har fått en drömstart på säsongen och det oväntade glädjebeskedet att Jonathan Dahlén återvänder till klubben gör inte läget sämre.

Talangen har varit i Nordamerika för att slå sig in i Vancouver Canucks organisation den senaste tiden men väljer nu att återvända till svensk ishockey. SHL-klubbarna stod i kö – men han valde Hockeyallsvenskan och Timrå IK.

– I huvudet har det varit stressigt de sista dagarna, det har varit många beslut att ta, säger han till Hockeypuls.

– För ett tag sedan bestämde vi att jag skulle åka hem och spela. Jag har haft körtelfeber och gått ned fem kilo bland annat. När jag väl valde att åka hem så var det väldigt svårt för mig att skriva på för en annan klubb än Timrå i Sverige, säger Dahlén.

Att han nobbar SHL för Hockeyallsvenskan grundar sig i hans tidigare sejour i Timrå IK.

– Här har jag en känsla av trygghet och kan komma tillbaka hundra procent. Det är ren glädje för mig att spela i Timrå. Jag är glad att det blev så här nu och att jag får komma till ett lag som leder serien.

Hur har tiden i Vancouver varit?

– Bra. Jag fick en liten inblick i hur det fungerar, så nästa år när jag kommer över vet jag hur allt fungerar.

Avtalet med Timrå IK är skrivet över resten av säsongen, men innehåller en SHL-klausul. Men möjligheten finns att forwarden stannar i klubben hela säsongen.

– Jag trivs bra här och det här kommer vara bra för min utveckling att vara här. Först och främst ska jag komma i form och sedan får jag ta ett beslut med Vancouver längre fram, säger Dahlén själv om framtiden.På torsdagen gör han sitt första ispass med Timrå och på fredag hoppas han debutera.

– Jag är väldigt exalterad över att vara med på fredag, jag hoppas publiken kommer. Jag är redo att spela men vi får se vilken form jag är i, säger han.

Hur mycket har du varit på is den senaste tiden?

– Jag har varit på is med AHL-laget fem gånger ungefär, så det är klart jag tappat en del. Men jag hoppas komma tillbaka snabbt.

Det är tydligt att Jonathan Dahlén ser fram emot att åter representera Timrå IK och komma igång med matchandet. Han betonar flera gånger under intervjun hur mycket han ser fram emot att göra comeback för klubben.

– Känslan är nästan overklig att jag ska dra på mig Timråtröjan igen. Jag trodde inte det skulle hända igen på ett bra tag, men nu är jag skitglad. Det kommer bli en så härlig känsla, säger han.

På onsdagsmorgonen åker Jonathan Dahlén till NHK Arena för ett möte med lagledningen och under förmiddagen tränar han med laget.

– De har gjort det riktigt bra så långt och det ser ut lite som i början av förra säsongen. Då ledde vi serien men hade problem att rycka, det hoppas jag vi kan göra i år, säger Timrås stjärnvärvning.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Dahlén återvänder till Timrå!!
jå1: Haha, vilken snubbe! Den där intervjun går rakt in i timråhjärtat. Underbara ord!
Kommentera