1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581533 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1851400

Sv: Apropå nånting...
+ulfberth+: Ja, det har du rätt i. Men får Elias bygga på sig muskler och erfarenhet i lagom takt så ser jag ingen begränsning för hur långt han kan gå. Men jag tror det är extremt viktigt att inget forceras, som det är nu skulle han bli uppäten av stora, starka och elaka backar i NHL.

Vet inte om Råttan Edberg är det bästa exemplet på en talang som inte nådde sin maximala potential. Där finns det otaliga exempel att plocka fram. Men det som skiljer Elias från "vanliga" supertalanger är hans spelsinne. Den är tamejfan helt unik.

Som Växjö-bo har jag haft förmånen att följa Robert Rosén under många år, det har inte funnits många svenska hockeyspelare som matchat hans spelförståelse det senaste decenniet. Men jämfört med Elias ligger Robban i lä.
Nu tar jag nog i så jag nästan skiter ner mig, men jag skulle nog säga att Elias är den största bolltalang Sverige fått fram sedan J-O Waldner. Inte ens Zlatan har haft den talangen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
RunarUp: tungt🤗
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RunarUp: Kan väl inte påstå att jag är jätteinsatt i NHL, men funderar på om de här med att man är för liten för att lira borta i NHL börjar bli lite av en myt? Känslan säger av det man sett är att man satsar mer på att släppa fram lirare nuförtiden och att ha ett snabbt offensivt spel och de gamla renodlade "Tuffingarna" Gallras ut. Bara en fundering? Sen tror jag självklart att Elias behöver lägga på sig lite mer av "rätt" muskler för att få ut sin fulla potential.
Kollar man på Erik Karlsson i Ottawa kan man ju inte påstå att man tänker på storlek och muskler direkt men oj vilken otrolig lirare för det som hävdar sig riktigt bra mot "stora och Starka" NHL spelare!
Kommentera