1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581367 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1852979

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2017-11-22
söder över: Man kan ju inte direkt vara negativ och nedslagen när man leder serien. Däremot har jag lite svårt att se att nedgången beror på lagets låga ålder. Låg ålder brukar ta sig uttryck i att man går bort sig och slår vansinnespassningar. I går såg det snarare ut som brist på ork och motivation. Timrå glömde åka skridskor och var ständigt två in i närkamperna. Där krävs det en uppryckning. Skillnaden mellan anfallsspelet under de första omgångarna och nu beror i grunden på att man inte åker skridskor som tidigare. Tror jag. Därför saknas också djupet i anfallsspelet, därför kommer alla på rad och det blir väldigt lätt att täcka av passningsvägar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2017-11-22
Woody: fast det är det jag menar ju...

Det är lättare tror jag ju äldre man blir att per automatik leverera sitt bästa. Man lär känna sig själv bättre och vet hur man förbereder och ställer in sig på kamp.

Just dom saker du nämner handlar om de där sista procenten på inställningen...

Kliva på eller vika undan och båga hemåt?

Jag tror ändå att det är lättare ju äldre du blir att inte låta situationer påverka hur taggad och tänd du är på isen. Alla i laget vill vinna det är jag helt övertygad om ingen vill torska! Men när det går bra och alla är bra så är det mänskligt att unna sig att njuta lite och inte ge dom sista procenten...

Det är en konst att hantera.

Men jaja nä man ska inte vara negativ men som TJ konstaterade i efterhand för 100 år sedan när man låg 2a i elitserien så måste man vakta sin produkt hårt och fånga upp problem innan dom förstör hela produkten...

Mellan matcherna kan både spelare och supportrar njuta frenetiskt!

Själv går jag omkring bland en del Leksands suppar och myser om dagarna och den känslan är jävla fin asså!
Kommentera

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2017-11-22
Woody: Jag har sett alla hemmamatcher i år på plats. Framförallt tycker jag att motståndarna har scoutat Timrå bra mot slutet. Man sätter konstant hög press, låter inte backen stå bakom eget mål och vänta in forwards bågar utan man jagar bakom mål. Mot lag som Västervik, Tingsryd och Troja lyckades Timrå ändå vinna pga att man helt enkelt är ett skickligare och bättre lag. Mot Södertälje förlorade man då deras höga press var så mycket mer intensiv än tidigare nämnda lag. Uppspelen blev dåliga och man stressades till enkla misstag.

Jag tycker dock att matchen igår var ett fall framåt sett till hur man hanterar motståndarnas höga press. Oskarshamn jagade bakom Timrås målbur t.o.m. i boxplay. Man lyckas ändå i högre grad spela sig ur pressen än vad man gjorde mot t.ex. SSK.

Detta i kombination med att man också är inne i en formsvacka har gjort att poängen inte trillat in i samma takt som tidigare. Självklart hade man en del flyt igår men att kvittera sent och vinna i sudden är superviktigt. Plus att man också spelade sig ur den höga pressen på ett bättre sätt än tidigare.

Laget är bättre i år, helt klart. En formsvacka på två förlustmatcher i rad får man nog köpa.
Kommentera