1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581388 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1856111

Västerviks IK - Timrå IK 2017-12-06
Rogga inför matchen:
De har haft ett bra försvarsspel och ett bra målvaktsspel hela säsongen. De är svåra att göra mål på så det gäller att inte släppa inför många mål naturligtvis. Det är en enkel ekvation, men det är lättare sagt än gjort för de har spets i laget också, säger VIK:s tränare Roger Forsberg.

– Det är en svårt match för oss. Vi möter seriens bästa lag. Vi krigar för vår existens varje dag, men jag tycker vi kommer från en bra insats, så vi har en bra känsla i gruppen.

Timrå förlorade i måndags borta mot Troja/Ljungby med 1–2.

– De kommer säkert vara revanschsugna, men det gäller att möta deras fart och spela enkelt. Vi får ha ett disciplinerat anfallsspel så att de inte får vända på oss, framförallt hålla dem borta från nätet. Det gäller att vi utnyttjar chanserna så vi får dem att gå framåt.

Hur ska ni göra för att få hål på dem?

– Det gäller att vi är väldigt obekväma i anfallsspelet och lägger mycket puckar på mål samt att vi alltid har spelare på insidan. Vi ska ha lite fantasi i anfallsspelet genom att använda backarna så det rör till det lite grand. Framförallt gäller det att hitta ett sätt att göra skitiga mål och då gäller det att ha spelare på insidan, svarar Roger.

Vad tar du med dig från segermatchen mot Björklöven?

– Vi vårdade pucken bra, vi hade ett bra passningspel och spelade med bra fart. Vi kunde odla på det och försökte komma upp i anfallszon så snabbt som möjligt och tillbringade lite tid i försvarszon. Det tycker jag vi lyckades rätt bra med. Vi hade ett bra försvarsspel. Att sätta försvarsspelet är det viktigaste, men samtidigt att våga spela med pucken som vi gjorde. För det var ordning och reda, svarar Roger Forsberg.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2017-12-06
Jahapp..Ska man försöka sig på en gissning i hur matchen kommer utspelas?

Vi inleder bra, bör leda efter första perioden men ställningen är ändå 1-0 till Västervik på deras enda målchans. Andra perioden mattas vi av då vi inte kommer in i zon på grund av att Västervik spelar med 5 man hem. Vi tappar tålamodet lite men lyckas ändå ha ett skott i stolpen när Johan Persson missat öppet mål från en decimeters avstånd. Västervik kontrar in 2-0 och 3-0 innan periodvila. I tredje kommer vi ut och dominerar men kommer inte till farliga målchanser, till slut får vi in en puck till 3-1 men där stannar det. Sedan kommer 4-1 och 5-1 på rena skitmål bara för att det är i Västerviks jävla skitarena. Conny Strömberg gör assist till alla målen.
Kommentera