1150x200-x1KZdWv1.jpg

Timrå IK

502289 inlägg · 6186 ämnen

Inlägg #1856257

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2017-12-06
Haha, vilket jävla lag vi har i år! Onekligen en blandning mellan högt och lågt. Seriens bästa lag ibland, nästan lika ofta seriens sämsta. Obegripligt hur det kan komma sig.

Uppspelen ja. Vad faen är det frågan om där? Spelar ingen roll vilka vi möter, kolla skillnaden på att snabbt spela sig ur zon och få upp passningar på (rättvända, snabbt framåt åkandes!) forwards. Hur kan ett i grunden så skridskoskickligt lag få det att se så jävla svårt ut? Helt osynkat mellan backar och forwards. Var är de smarta, tajmade bågarna från centern som kan möta upp och snabbt fördela? Eller vara spelbar högt upp när - i sällsynta fall - backen slår en snabb pass till ytterforward närå offensiva blå?
Man blir ju helt mental när man ser den här organisationen.

Sen är det ett jävla dumpande i dumma lägen. Finns det ingen suck att jagande spelare kommer vara närmare än 20 meter från puckhämtande motståndarback: passa hellre bakåt. Pucken bränns inte! Det är ok att hålla den inom laget och låta motståndarna jaga lite.

Och: coachning! Som sagt, parodiskt idag - och dom allra flesta kvällar - att lira Berglund när det ska offensivproduceras i brunt läge. Vad är det frågan om?
Och hur länge ska man låtsas som att Molinder är en back? Nej. Nichts, niente. Sämst +/- i laget, noll produktion framåt. Han måste plockas bort.

Timrå måste börja spela jävligt mycket enklare. Och smartare. Kompaktare. Betyder det mer defensivt och mindre huvudlös forechecking - go for it. Man missar några stressrelaterade målchanser, sure, men...man slipper ha ett lag som är 70 meter långt. Och där forwards ändå är på väg hem över egen blå när spelet vänder, vilket gör att man får ett helvete att lyckas komma ur egen zon.

Framåt måste det bli rakare och mer på mål. Det skjuts mycket, men helvete vad många alibiavslut det tas. Och fan så dåliga man är på att befinna sig framför mål i rätt lägen, samt förpassa pucken dit när någon råkar hamna där. Platsbyten efter sargen är man mästare på, dumpa i rundeln och fånga upp bakom mål likaså. Synd att det inte delas ut poäng för sånt.

Nej, det måste snäppas upp. Riktigt jävla ordentligt. Hoppas det tillsätts en mindre haverikommission för att få bukt med den här halvmesyren till lagspel. Betyder det att man måste sparka spelare, gört. Jag tänker då på Molinder, men även spelare som Zetterberg och JP. Man får ut nada av deras offensiva - ryktade - spetskvaliteter nu, och bakåt är dom båda lätt katastrofala.

Se där, ett positivt litet inlägg i onsdagsnatten. Det svänger snabbt i hokky.
+20
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2017-12-06
Bragd-Birger: Väldigt konstigt att Molinder får speltid, hur kan ledningen undgå att se det alla andra ser? Ser att Tränaren börjar funderar på att sätta ihop 2 st PP-enheter om det inte blir bättre, oklart om det sker redan nästa match. Alltså, vi släpper in mer mål i PP än vad vi gör just nu..
+2
Kommentera