1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577968 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1866299

Sv: Apropå nånting...
SMÅLAND: Steg ett är att inse att det inte är "folks" ansvar utan att det handlar om hur klubben jobbar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Kongo: Även detta en förenklad tes. Många är orsakerna till att det inte kommer tillräckligt med åskådare på matcherna och även om klubben precis som du skriver har ett stort ansvar till att göra produkten attraktiv så finns ansvar att leta även på annat håll.

- Det personliga ansvaret: Jag kan bara gå till mig själv. Jag går inte på så många matcher jag borde fast jag bor rätt nära, har kanske sett en fjärdedel i år. I mitt fall skulle det spela totalt noll roll om klubben erbjöd rabatterade priser vissa matcher, hade clowner på isen, lottade ut en Volvo till vinnare av skjuta-pucken-i-mål-i-paus, hämtade mig med taxi innan match osv. Jag går inte oftare för jag är rätt mätt på sport i dagsläget även om jag följer allt som händer i TIK. Så visst fan borde jag ta mig i kragen och gå oftare, visst är det mitt ansvar och mitt ansvar endast att göra det eftersom jag vet att det skulle gagna klubben.

- Ishockeyförbundets ansvar: Eftersom man har skapat en ENORM transportsträcka fram tills det börjar hända grejer är det inte konstigt att folk blir mätta på att gå. 26 jävla hemmamatcher varav fredagar stup i kvarten...Orka säger jag bara. Jag gillar mycket bättre hur det var uppbyggt förut. Så här tycker jag att det borde vara upplagt.

Före jul. Norra respektive Södra hockeyallsvenskan, 8 lag i varje. 28 omgångar, 14 hemma. Fasta speldagar onsdag/söndag. Var bland de fyra främsta för direktavancemang eller du är rökt. Matcher som gäller något inom en kortare tidsperiod. Ger även billigare reskostnader för alla klubbar.
Efter jul. Hockeallsvenskan top 8. 14 omgångar, 7 hemma. Fortfarande fasta speldagar onsdag/söndag.
Sedan playoff i någon form för de fyra främst placerade lagen. Återigen ett konkret mål att nå inom relativt kort tid lika med fler matcher som upplevs gälla något för åskådaren...
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Kongo: m fl. Då är frågan hur ska klubben jobba för att locka publiken till arenan. Laget ligger i topp och möter Leksand hemma det borde locka folk men de kommer inte. MoDo hemma likadant. Varför då? TV styr mer än vi tror, ST basunerar ut att följ matchen här vi rapporterar live m.m. Man kan alltså kolla in matchen på TV, mobilen, surfplattan eller följa ST:s liverapportering m.m
Hockeybussarna är bra men att bara gå från navet räcker inte. En gratismatch/säsong med sponsorernas stöd kanske kan hjälpa lite men mer då... Biljettpriser? Arrangemang i och runt arenan?
Har en känsla av att det i vårat område är svårt att locka folk till arenorna, se Giffarna t ex där arenan ligger mitt i stan, nära till O’Learys etc med TV sändningar.... det verkar som om det är vi ”närmast sörjande” som går på matcherna...Hur intressant är HA egentligen?
Känns som TIK har bara lite bättre snitt nu än då vi dansade i de nedre regionerna av tabellen o då leder vi serien!!??
Sen tror jag att om MoDo gått bättre i serien så hade det lockat mer folk på de matcherna.
Nu tror jag att publiken kommer om det blir finalspel men frågan är ju om vi fyller arenan vid playoff spel. Hoppas det! Har klubben gjort nån publikundersökning de senaste åren? Vad tycker publiken Kan marknadsföringen bli bättre i den nuvarande organisationen?
En sak är säker: Intresset för TIK är större än vad publiksiffrorna visar!
Kommentera