1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581013 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1866467

Sv: Apropå nånting...
Kongo: Även detta en förenklad tes. Många är orsakerna till att det inte kommer tillräckligt med åskådare på matcherna och även om klubben precis som du skriver har ett stort ansvar till att göra produkten attraktiv så finns ansvar att leta även på annat håll.

- Det personliga ansvaret: Jag kan bara gå till mig själv. Jag går inte på så många matcher jag borde fast jag bor rätt nära, har kanske sett en fjärdedel i år. I mitt fall skulle det spela totalt noll roll om klubben erbjöd rabatterade priser vissa matcher, hade clowner på isen, lottade ut en Volvo till vinnare av skjuta-pucken-i-mål-i-paus, hämtade mig med taxi innan match osv. Jag går inte oftare för jag är rätt mätt på sport i dagsläget även om jag följer allt som händer i TIK. Så visst fan borde jag ta mig i kragen och gå oftare, visst är det mitt ansvar och mitt ansvar endast att göra det eftersom jag vet att det skulle gagna klubben.

- Ishockeyförbundets ansvar: Eftersom man har skapat en ENORM transportsträcka fram tills det börjar hända grejer är det inte konstigt att folk blir mätta på att gå. 26 jävla hemmamatcher varav fredagar stup i kvarten...Orka säger jag bara. Jag gillar mycket bättre hur det var uppbyggt förut. Så här tycker jag att det borde vara upplagt.

Före jul. Norra respektive Södra hockeyallsvenskan, 8 lag i varje. 28 omgångar, 14 hemma. Fasta speldagar onsdag/söndag. Var bland de fyra främsta för direktavancemang eller du är rökt. Matcher som gäller något inom en kortare tidsperiod. Ger även billigare reskostnader för alla klubbar.
Efter jul. Hockeallsvenskan top 8. 14 omgångar, 7 hemma. Fortfarande fasta speldagar onsdag/söndag.
Sedan playoff i någon form för de fyra främst placerade lagen. Återigen ett konkret mål att nå inom relativt kort tid lika med fler matcher som upplevs gälla något för åskådaren...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
WifstaÖstrand: Gillar din idée starkt!

Efter jul när topp 8 är färdigspelad så tar man de 4 främsta som har chans att nå SHL.

1 mot 2an=Bäst av 3/Bäst av 5, Vinnaren mot SHL lag 14.

3an mot 4an bäst av 3/bäst av 5=Vinnaren möter förloren av 1an och 2an i en direkt avgörande match eller bäst av 3.

Vinnaren där möter SHL lag 13.


Vad jag egentligen skulle vilja är detta=
De 4 främsta lagen i Norra & Södra lirar Hockeyallsvenskan topp8 kan vi kalla det.
De 4 främsta där lirar kvalserien med 2 SHL lag som det var förr. Enkelt och bra.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
WifstaÖstrand: Jag tycker att det är ett lustigt (och tyvärr även skadligt) förhållningssätt att lägga ut ansvaret på individer som går sällan eller inte går alls. Det går att ha en strategi och att med små medel jobba annorlunda och lyckas bättre.
Kommentera