1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581638 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1890774

Sv: SHL-kval Timrå IK - Karlskrona
WifstaÖstrand: Måste erkänna; jag har fortfarande svårt att få in i huvudet att Timrå gjorde något så "otimråitiskt" som att vinna en avgörande match. Vara som bäst när allt står på spel.

Vaknade upp smått bakis imorse. Av någon anledning hade jag svårt att varva ner igår kväll. Klev ut i pisten här i Vemdalen som ett SHL-lags supporter. Mäktig känsla.

Sedan glömde jag bort allt i fokuset på skidåkningen med två barn. Tills det kom två killar i Timrå Ik-tröjor i liftkön. Då sköljde allting över mig igen, jag fick ett fånigt leende på läpparna och kände hur ögonen tårades.

Det som hände igår - i år - är faan i mig inget mindre än en bragd, en saga som fick ett lyckligt slut. Det är som om någon från Hollywood har registrerat filmen om Timrå Ik anno 2017/2018
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SHL-kval Timrå IK - Karlskrona
Kerstin_k:

Timrå IK har vunnit många avgörande matcher genom åren, om än inte i någon bäst av sju-serie.

Förra gången vi tog steget upp blev det varken slutspel eller kvalserie den första säsongen. Helt ok om det blir typ ingenmansland även denna gång kan jag känna i dagsläget.

81 00 18. Nu snackar vi alltså symmetri. Dessa år är också de tre senaste som vi har tagit oss upp i eliten.

1981: Följde vår sista kvalseriematch i Jönköping via Sportradion. Ingen rolig historia i sig, då HV vann med 5-2, men samtidigt vann Leksand mot Hammarby i Stockholm (5-6) så vi och Leksand blev klara för Elitserien. Jag var i Sundsvall.

2000: Var på plats i Timrå. Vi visade ingen pardon mot Nyköping. Inga nerver heller. Tror att de hade åtta skott på mål på hela matchen. Solklar vinst med 4-0 i en avgörande kvalmatch. Firande på isen och på Restaurang Oscar. Sedan hemfärd till Stockholm.

2018: TV-soffan i Malmö. Vankar ändå mest av och an i bostaden. Från vardagsrummet via hallen till sovrummet och tillbaka igen. Spelar samtidigt en live-CD med The Fall. Vinst med 0-2 i Karlskrona och skivan blir en klassiker - ja, en raritet för fan!

Efter slutsignalen visas bilder på en gråtande vuxen man med Karlskronas färger i publikhavet. Han ser ut som en idiot och jag känner ingen empati alls. Hoppas att det inte var KHK-Callahan. Tror inte att han ser ut så där heller.
Kommentera

Sv: SHL-kval Timrå IK - Karlskrona
Kerstin_k:
Att göra: Förlänga c-moreabonnemang 😁
Nä skämt åsido, nu är vi en del av etablissemanget och då vore det jävligt fräscht och klädsamt ifall klubben än hårdare stod upp emot försöken att öka klyftorna mellan serierna.

Annars, bjussar på ett gaddningstips:
2018-04-06 21.45.07
Kommentera

Sv: SHL-kval Timrå IK - Karlskrona
Kerstin_k: För en gångs skull känns det inte som om denna någon var Quentin Tarantino.
Kommentera