1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577978 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1896388

Sv: Silly Season 2018/2019
Klistrar in "facit" från häromdan och tänkte leka lite med formationerna - silly är allt annat än löjligt!

"Dåså. Då börjar truppen sätta sig. Spets och klass lär vi få vänta på, kanske så länge som till september men det kan också bli så att nåt nappar under/efter stundade VM.

Ny (Nu när Lindbäck gått ut och meddelat att han vill stanna i nordamerika så är känslan den att Eriksson hamnar i Brynäs - vad får vi?)
Brattström

Hardegård
Kinnvall
Larsson
Molinder
Drugge (Klar sedan länge - ska bli väldigt intressant att se vad han kan göra på den här nivån)
Söderberg (Klar - spännande back med storlek, kyla, och som har defensiven som adelsmärke)
Carlson (Helt klar - stabil tvåvägsback som har mycket i sig och som väntar på att ta nästa steg i utvecklingen)
Ny (Klass och åter klass)

Boyce
Collberg
Enqvist (Lån?)
Guter
Hållander
Olofsson
Rensfeldt
Törnqvist
Wedin
Galló
Persson/Berglund (Vågar man satsa på JP, trots hans skadeproblematik, så ryker troligtvis lill-Challe)
Ohlsson (Officiell i dagarna - snabb, ettrig, orädd)
Palmberg (Klar och färdig - har öst in poäng (mål) i HA och besitter en smartness i päpä som vi och många saknar)
Blomberg (Klaar? Jaa! - oprövat kort som nog var tänkt som allsvensk spets i första hand, vilket kan göra att han ev. lånas ut)
Ny (Spets och åter spets)
Ev. ny (Se nedan)

Dessutom så lär väl en sån som Christoffer Jansson få chansen att visa vad han går för. Kan även tänka mig att Enqvist och/eller Blomberg kommer att gå på lån under delar/stora delar av säsongen, och att det i sin tur då öppnar upp för ytterligare ett forwardsförvärv av klass."

Ny
Brattström

NY-Larsson
Carlson-Drugge
Söderberg-Kinnvall
Hardegård-Molinder

Ny/Rensfeldt-Ny/Rensfeldt-Guter
Ohlsson-Olofsson-Collberg
Galló-Palmberg-Persson
Wedin-Boyce-Törnqvist
Hållander-Enqvist-Blomberg

Man kan leka hur mycket som helst egentligen, och nog lär man testa både det ena och det andra från tränarhåll, men rent spontant så skulle jag vilja se nåt sånt här.

Bakåt beror det givetvis på vilken profil "klassbacken" kommer att ha. Om han är offensiv eller defensiv i sin läggning. Jag har valt att se honom som offensiv på förhand och har därför tankar på att para honom med kapten Larsson. Det skulle även balansera upp våra backpar på ett bra sätt då vi typ skulle ha en av varje sort i våra tvåor.

Framåt är det lite krångligare med pusslet. Man vet inte alls hur de tänker med centrarna och vad för typ av spelare "spetsforwarden" är. Vidare så kan det ju även, som jag varit inne på i mitt första inlägg, bli aktuellt med både en och två utlåningar, och att det då i sin tur kan leda till ytterligare en värvning. Nåväl, jag börjar så här så får vi se med tiden...

Fan vad kul det här är!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2018/2019
JobbaPuck: Kan vi verkligen räkna med Molinder som en av dom två sista backarna som ska in? Som jag skrev tidigare så har jag hört att Nubben inte ens tagit kontakt med Molinder (dock var det 1-2 veckor sen). Sen så känns det också väldigt riskabelt att inleda en SHL-säsong med 7 allsvenska backar. 5 av dom måste alltså lyckas höja sitt spel och etablera sig i SHL för att det ska fungera. Det skulle kännas mycket tryggare om vi hade åtminstone två SHL-backar. Då behöver bara 4 av dom 6 backarna lyckas etablera sig.
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
JobbaPuck: Riktigt bra skrivit!
Tycker vårt lag har blivit lite "best of allsvenskan" vilket gör det väldigt svårt att säga vilken roll de olika spelarna kommer få.
Vilka håller för SHL?
Drugge till exempel, gjorde massor med poäng i ett bottenlag i allsvenskan, hur håller det i SHL? Jag tror han kan göra det ganska bra faktiskt.
Medan Palmberg tror jag kan få det jobbigare, han kommer säkert göra det ok i PP men ha det jobbigare med tempot i 5 mot 5.
Vilka spelare fungerar i Freddans defensiva kontringshockey?
Där tror jag också de flesta passar, med vissa undantag.
Vilka köper att ta en mindre roll nu när vi är i SHL?
Hur mycket kommer våra yngre spelare utvecklas, Olofsson tror jag mycket på, han var grym mot KHK. Hållander, Kinnvall och Hardegård måste alla ta minst ett steg, helst flera, om det ska bli en rolig säsong.
Den viktigaste positionen är fortfarande kvar. Vi behöver ett monster i målet. Jag väntar med att ge ett betyg på lagbygget innan vi vet vem som ska stå, Brattström är en riktigt bra back up.
Jag är försiktigt positiv!
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
JobbaPuck: Det är roligt att hålla på och leka lite,Nubben har fått i hop det bra än så länge
Kommentera