1150x200-x1KZdWv1.jpg

Timrå IK

502289 inlägg · 6186 ämnen

Silly Season 2018/2019

1926466 · » Till forumet


Sv: Silly Season 2018/2019
Palmberg på plats fem.
+2
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Sputnik: en lista med spelare som potentiellt ett HA lag skulle kunna värva. Johan Johnsson är med på listan. Lyfter tydligen inte så mycket tid i HV. Skulle bara säga ja tack till honom. En forward som skulle ge oss "tyngd" och med det menat är han stark vid sargen och skydda puck och gillade han skarpt hos oss. För mig var han ett av de tyngre spelartappen inför denna säsong.
+9
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
RunarUp: Så är det absolut, spelarna är beredd att ge upp en del lön och hellre spela i ett lag som har stor chans till guld.
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
John Cena: Jag tror inte det är riktigt så enkelt. Det beror väldigt mycket på vilken klubb som budar på spelaren.
En spelare som t ex Växjö, Frölunda ger 100k i månaden skulle förmodligen kosta Mora eller Timrå minst det dubbla.Det är en av anledningarna till att det är tufft att etablera sig i SHL.

Jag vet att Lakers betalade mer än bra för Tomi Kallio och Brad Moran när dom var nykomlingar. Och Moran var löjligt usel den säsongen, så det är ett extremt otacksamt läge Nubben har.
Alltid rött, alltid rätt!
+1
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
TIK-Lund: dom kanske gör en ÖFK.
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Sputnik: detta var inte första gången denna säsongen som jag förvånas över Röggels kapital... Höjde på ögonbrynen redan när de plockade in Ahnelöv med tanke på den trupp de redan har inte är något direkt budgetbygge, och ändå verkar de medel för en värvning på 300k/mån... Nu var han OS kanadicken säkert inte gratis som de släppte till KHL men ändå, vart får de pengarna ifrån?
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Sputnik: Kanske kör med monopolpengar?
+1
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
jå1: Man skiter tydligen ut pengar i Ängelholm....
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
TIK-Lund: Korrekt! Jadu, han tjänar bananas iaf.
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
jå1: åfan, Martinsson då eller? Undra vad han fick i Schweiz...
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
TIK-Lund: Rögle bjöd på en back, 300k+ / månad. Han valde Schweiz ist. Allt enligt madhawk på twitter.
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
John Cena: Jantelagen sätter väl fetstopp för det antar jag...
lönetaket är anledningen till att spelarnas löner är offentliga har jag för mig.
När jag jobbade i USA så fick jag höra att det kunde vara brottsligt att diskutera lön med sina kollegor, vet inte om det är sant men det var iallafall inget man gjorde.

Jag trodde någon skulle ha räknat ut iallafall snittlönen för en specifik spelartyp i SHL i år eftersom böterna är baserade på procent numer?
Jag får väl ta en kik på det nån dag om inte annat:)
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
TIK-Lund: Inget giss, Janne J kommer man absolut inte att göra sig av med. Inte spelat matcher på många månader och gör det bättre och bättre. Finns andra parametrar också.
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
TIK-Lund: Varför är det egentligen så att vi har "gömda" löner i svensk hockey? Man får alltid sitta och gissa på vad spelarna får i lön och hur stor budget lagen har. I NHL så är allt öppet och tillgängligt. Det kanske bara är så för att dom har ett lönetak? Skulle gärna vilja att man fick veta hur mycket alla spelarna i SHL får i lön. Då kan vi se hur mycket en "klassback" kostar och om vi faktiskt har råd.
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Tonymontana: Jo så är det ju. Det var en listvy jag såg med en *-markering som angav att han i nuläget inte var en del av ordinarie trupp. Sen vad de exaktmenade med det vet jag inte, kan lika gärna antytt att han inte har en ordinarie plats, men då borde flera spelare ha den noteringen. Tänkte annars att det skulle tolkas in som utlånade spelare.
Konspirationsteorier!
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
jå1: Det absolut bästa skulle ju givetvis vara att ha kvar Drugge på bekostnad av någon av dom du nämner. Vi har ju honom dessutom på 2 år.

Men rent realistiskt är det nog en långt mycket större bedrift att få någon att ta över deras kontrakt än att locka till sig en spetsback, och det är ju inte det lättaste i sig.

Sedermera kan man ju vidare spekulera i om anledningen till att en back skall ut och en annan in är rent ekonomiska eller om det är storleken på backsidan som är orsaken.
Om reportern på ST ställt följdfrågan -"är det för lösgjörande av kapital för en värvning?", på Nubbens "plocka bort någon" uttalande och svaret varit -"ja", så hade det ju kunnat eventuellt ge en fingervisning om vilken back man tänker göra sig av med, man kanske redan har någon som vill ta över kontraktet och det är så hela denna tilltänkta spetsvärvningen kom på tal? För tidigare har det väl varit snack om en eventuell breddvärvning för Falk/Printz som nu inte verkar aktuell?

En back som kan spetsa till ett lag på denna nivån mitt i säsong kan nog ha rätt hyffsade löneanspråk, för inte fan kan vi väl leta efter en TILL defensiv back eller!?

Vi hade inga pengar till värvningar innan Guter stack enligt Nubben.
Lite av pengarna från dennes kontrakt har gått till att värva Salomonsson (tror dock inte han är särskilt dyr i drift).
Så rymmer lönen som Guter + "1st back" minus Salomonsson för en spetsback?

Guter + ex. Drugge/Printz - Salomonsson = Kanske? Tillräckligt för att initiera ett aktivt sökande så komfortabelt att Nubben upplyser pressen om det? - kanske?

Guter + Jalasvaara - Salomonsson = Helt klart! Tillräckligt för att initiera ett aktivt sökande så komfortabelt att Nubben upplyser pressen om det? - Absolut!

Vill inte minnas någon gång Nubben sagt att han letar efter spelare utan att faktiskt värva, vilket måste betyda att han iallafall har den ekonomiska säkerheten, han är medveten om vilken typ av spelare allmänheten förväntar sig om han dessutom säger att det skall vara en "förstärkning" så måste han ju ha hyffsade förhoppningar om situationen för att ge sådana som mig lite vind i seglen? Historisk har han ju varit ganska noga med att hålla ner förhoppningarna.

Har man redan pengarna via sponsorer eller motsvarande och det är i första hand storleken på truppen som skon klämmer så är det ju lite mer öppet om vem man isåfall släpper.

Nu ändrar jag min gissning från Drugge till Drugge eller Jalasvaara på föregående gissningsinlägg.

Slut på giss
+3
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Perreman: fast han står ju visst uppskriven på shl i Timrås trupp?
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
TIK-Lund: Noterade här om dagen att Drugge inte var en del av Timrås trupp enligt Shl:s hemsida. Vet de något vi inte vet?
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Nisse1: ”ska vi ta in något så är det inte för att bredda truppen utan för att förstärka och det finns inte hur mycket som helst på marknaden, säger Norberg.” Precis det Nubben siktar på. Smeknamnskungen: Drugge är ju en spelare att utveckla över tid. Både Printz och Jalle är ju raka motsatsen, men lyckas man hitta nya klubbar där?
+2
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
TIK-Lund: Jag hoppas verkligen att den tilltänkta backen kommer att bli någon som verkligen gör skillnad. Väntar hellre tills rätt spelare blir tillgänglig.
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
jå1: Förhoppningen är någon av följande:

Janne - Gissningsvis dyrast i laget i förhållande till vad man får tillbaka, framförallt om man vill lösgöra medel för en tillspetsning av laget.

Falk - Absolut inte motsvarat förväntningarna - överflödig, verkar bra på att ta utvisningar om man vill hitta något positivt.

Printz - Överflödig om man skall behålla de två ovanstående, annars en budgetvariant av de båda nämnda, utan att för den delen vara nämnvärt sämre på något sätt, skadad nu.

Min gissning:

Drugge - Lätt att få något annat lag att ta över kontraktet, har på pappret kvalitéer som i princip alla lag eftersöker. Samtidigt så vill nog inte Drugge vara kvar heller om det blir helt uppenbart att klubben inte vill investera vidare i honom, till skillnad från "backklipporna" där Janne ändå bara är här för pengarna, skiter nog i om klubben tror på honom eller inte, Printz lägger sannolikt av efter säsongen oavsett och Falk kan nog inte ställa så högra krav.

Vidare spår jag att Drugge kommer gå in på ordinarie backpar ikväll och kommer få den speltid som hans prestation kan motivera och dessutom tid i PP. Gör han en toppmatch så kommer man jobba stenhårt för att få bort någon av ovanstående tre, gör han en svårbedömd insats kommer han få chansen mot Örebro på Lördag men gör han en undermålig insats så ryker han.
Sannolikt med motiveringen -"Oscar är en jättebra kille men både vi och han kände att det inte riktigt har stämt här hos oss och önskar honom lycka till i framtiden".

Jag tycker att Drugge är en spännande spelare att ha i laget, och nyfiken på om han håller på denna nivån. Men är han den enda spelaren vi kan få iväg för att skapa utrymme för en värvning som ökar våra chanser mot ett nytt SHL kontrakt, grundat på att det förmodligen är helt omöjligt att få iväg J, F, P så tycker jag inte klubben agerar fel.

Slutgissat för stunden
+5
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Timråit H-sand: Ja. Samtidigt kanske han är lättast att hitta en ny klubb åt? Han har ju sina uppsidor som sagt.
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
jå1: Ja får nån lämna så är det ju Drugge som lär åka. Han får ju knappt spela nåt. Konstigt för han är ju inte sämre än Molinder o några andra kan man tycka. Men han ligger nog risigt till.
+1
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Om det värvas en back betyder det att en förmodligen får lämna. Vild gissning någon?
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
mikenomad: Sjalv älskar jag Janne Varskajagvara...
Briljant sa Bull
+9
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
mikenomad: haha perfekt beskrivning! De är verkligen på samma nivå som pappaskämt! Gör lite ont i själen men roligt ändå.
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
mikenomad:
Kan nån skriva en lista på alla smeknamn på spelarna i truppen?:)
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Öndulat: Mastodontinlägg-smeknamnsfrosseri=hängivelse=❤️

Det är nåt oemotståndligt nördigt med just smeknamnen. Lite som min salig fars tvångsmässiga, krystade "pappavitsar". Så töntigt usla att de blev roliga...
+2
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Smeknamn kommer av kärlek. Alla typer av smeknamn är bra och ofta roliga enligt mig, så länge det inte blir öknamn dvs.

Känns dock som en generationsgrej. tror ingen av mina vänner kallas vid sitt förnamn längre, kanske därför jag uppskattar det mer :)
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
TIK-Lund: skriver man såna mastodontinlägg som du har man full rätt att gå all in på smeknamn. Räcker med att du roar dig själv.
+5
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
mikenomad: Visst finns det substans i, och tanke bakom, inläggen. Absolut. Kan ibland tycka att smeknamnshysterin gör att inläggen tappar kraft. Eller så är det bara jag som är trött och trög efter en dag på jobbet. Så kan det mycket väl vara.

Som sagt; säger inget om att det är rätt eller fel. Ser heller ingen anledning för hen att sluta med det. Vi är olika helt enkelt.
+2
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Kerstin_k: I det här fallet tycker jag frågaLund kommer undan med sin fablesse för smeknamnsorgier enär hans inlägg i övrigt tillför mkt avseende både fakta och kloka tankar.
+2
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Redlineoffside: Även om jag uppskattar genomtänkta och underfundiga inlägg med god kontroll på den språkliga uppbyggnaden tycker nog jag också att det känns lite så där när det dyker upp smeknamn som inte är vedertagna.
Men å andra sidan måste ju nån mynta smeknamnet för att det sedermera skall bli vedertaget...

Men inlägg där känslan blir att försöket att hitta på smeknamn till alla man skriver om är viktigare än vad man skriver om upplever jag bara som frustrerande.

Men; värst är inlägg skrivna i frustration och utan rättstavning och meningsuppbyggnad. Det blir kaos i min hjärna.

Min högst personliga åsikt. Inte mer rätt än någon annans. Så med det sagt; fortsätt att skriva precis så som ni vill. Jag överlever :)
+5
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
TIK-Lund: Ohårdegård är briljant. Jävlar vad ohård han är..
+1
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
TIK-Lund:
Jag tycker att det känns krystat och larvigt att hitta på såna "smeknamn". Det gör att jag ser såna inlägg som oseriösa och väljer bort dem. Men som Hälge skriver, det beror nog på åldern.
+5
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
TIK-Lund: Rolls roys...vem är det då? Jag syftar givetvis på Boys Rotevall. Kul som fan ?
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
TIK-Lund: Ja, då har jag fått mig en förklaring.
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Hälge: Det är nog sannolikt jag som är ytterst skyldig, och någon direkt anledning kan jag väl inte ge mer än att det känns lite roligare och personligare, familiärt på något vänster, gillar även när andra kommer på finurliga smeknamn. Inser givetvis att det kan tendera till lite hjärngympa ibland när man ska försöka lista ut vem fan jag syftar på!
+3
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Hälge: Killen vill ju bara va lite skön och härlig. :-) om han verkligen är det kan diskuteras ?
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
mikenomad: Ja, det gör nog jag också. Förstår inte grejen, bara.

Åldern, kanske ?
+3
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Hälge: Jag vet vad du syftar på, det är väl Lundapågen som smugit in denna lilla nya HS-trend. För egen del ser jag det som lite hjärngympa som håller igång farbror när jag klurar på vilka spelare som omnämns. Jag brukar fixa det efter lite funderande! 👴
+7
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Öndulat: Tänkte givetvis inte på vanliga smeknamn. Det finns andra namn på spelare som dykt upp här på slutet som jag menar.
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Hälge: får nog fråga foppa, nyllet, sudden etc om de. Är väl bara en grej man gör rent allmänt om alla människor man pratar om/med ofta? Väldigt vanligt beteende faktiskt, min sambo har t.ex 20+ smeknamn om mina två döttrar som är sammanlagt 2år har redan samlat på sig 5-6 stycken var :)
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Cartman: Inte riktat mot dig nu, men det här med att kalla spelare vid annat än deras namn (som dykt upp nu)...Vad är meningen med det ?
+4
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Cartman: Tycker Rensfelt stil är angenäm. Stor, hyfsat tung och god skridskoåkning.
Någon som vet stats, om han är mycket upp o ner.
När jag såg honom live ( på Hovet) så tänkte jag att där har vi potential.
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Jensen_12: Av det jag kunnat förstå handlar det om R.Palmberg
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
TIK-Lund: vem är iamRobot?
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
TIK-Lund: Ohlsson är svår att bedömma. Först skadad sen tillbaks ett par matcher för att bli avstängd. Hoppas han har en nivå till i sig.
+2
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
TIK-Lund:
Teckna upp nu:
HåLarssa - inget snack

Törnqvist - är det bara jag som börjar få lite Oscar Sundh vibbar, det misstaget gör vi inte om?

IamRobot - Bevisligen håller han för nivån, värdefullt att ha en PP-specialist i laget

Brattkörv - Kommer garanterat bli en stabil SHL målvakt

Bubblare:
Gallo - ett lag måste iallafall ha en profil, tror han är väl värd att investera vidare i

Söderberg - Kanske en backtyp som är lite förlegad i dagens hockey i större utsträckning än tidigare, men man kommer alltid behöva ett monster som håller rent framför mål, och med undantag för kanske Wedin är Söderberg kanske den spelaren som utvecklats mest hittills, jag skulle då inte protestera om man valde att satsa vidare på denne till synes ödmjuke jätte.

Fisken - Spelat för lite än så länge men tror detta kan ha varit ett jäkla fynd

Bryta:

- Falk

Bubblare:
- Ohlsson, (om han skall ta upp en plats i 1-2a kedjan)
+4
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Sputnik: Det har väl mest att göra med att Emil redan varit i Timrå skulle jag tro. Nubben känner säkert att han kan lyckas landa honom även om större klubbar dreglar.
+1
Kommentera

1926466 · »