1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580939 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1898841

Sv: Hockeysnack har dött
Timråpodden J: Absolut men en ståplats bör vara längst ned, ingen vill sitta under en bortaklack.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Hockeysnack har dött
Axle San: Ståplats hade med fördel kunnat placeras längst ned. Nu återstår att se om sittplatserna nedanför förvandlas till aktiv sittplats för tillresta supportrar.
Låst ämne

Sv: Hockeysnack har dött
Axle San: Instämmer kring det. Det absolut bästa hade varit längst ner i något av hörnen. Problemet är att det hade blivit enormt mycket dyrare, till den yta det nu blev så finns det redan ett trapphus sedan tidigare.

Precis som du är inne på så kommer platserna under bli svårsålda, så jag tror nog också att det i slutändan är klubben själva som drabbas hårdast av detta. Det finns inte en enda dålig plats i den där hallen så jag tror nog att den där bortaläktaren kommer uppfattas som rätt bra med tiden. På den där bilden som cirkulerade i fredags så ser det ut som att det är långt ifrån isen, så är inte fallet.
Låst ämne

Sv: Hockeysnack har dött
Axle San: Man får vara snabb och boka bättre platser ;)
Låst ämne

Sv: Hockeysnack har dött
Axle San: Någon som har sett uppgifter om vad flytten av bortasektionen medför i termer av ökad publikkapacitet i arenan?

På bilderna att döma så är det område på ca 17 platser × 5 rader som berörs på Östra läktaren. Om vi antar att följande förhållande gäller 1,5 ståplats = 1 sittplats och att antalet rader är oförändrat skulle det innebära yttterligare 17×5×0,5=42. Alltså ingen avsevärd ökning. Tillkommer fem rader blir det istället omkring 17×5×1,5=126. Bortser från övriga faktorer som att avskiljningsnätet eller liknande inte tar någon plats.

Den stora skillnaden bör dock ligga i att man inte längre behöver ha en tom yta på den befintliga läktaren gör att skilja hemma- och bortasektionerna.
Låst ämne

Sv: Hockeysnack har dött
Redogörelse från klubben.
Låst ämne