1150x200-x1KZdWv1.jpg

Timrå IK

509270 inlägg · 6206 ämnen

Inlägg #1902098

Sv: Apropå nånting...
Fy faan att det skall behöva sluta så här! En ung människa beslutar att avsluta sitt liv pga mobbning! 😡😢
Delar mamma Annettes inlägg.

Älskade, älskade son❤️❤️❤️ Helt oförstående och chockad över det beslut du tog😢😢😢 Jag lovar dig gubben att jag kommer i framtiden att kämpa för att inte fler ska bli mobbade och utfryst inom hockeyn. Att alla i laget räknas, det ska inte spela någon roll vad du har för efternamn, om din pappa är sponsor i klubben, eller är kompis med tränarna. Alla individer i ett lag ska ha möjlighet att kunna ventilera, ifrågasätta och bli informerad om hur tränaren tänker, vilken plan som finns för laget, inför en serie osv. Spelar man i ett A-lag så är man vuxen och ska kunna kräva lite, inte bli utfryst för att du vågar stå upp, stå för sina åsikter. En ny ledarroll/mentor, måste tillsättas i varje lag, en som regelbundet kollar killarnas psykiska mående. Det är bara fokus på fysiken. En person som även kan finnas som stöd, om man som ung kille flyttat långt från sin familj, när man inte längre har samma möjlighet till den närhet av familjen man är van vid. Jesper älskade att träna, han levde för hockeyn. Han kunde allt om hockey. Jespervar totalt orädd, en stenhård back som oavsett om de låg under fortsatte att täcka skott och kasta sig hänsynslöst. Jag minns en målvakt som en gång sa till honom : -” nu får du sluta Noppe, du har ju bättre räddningsstatistik än mig” 😊
Sån var han Jesper, han gav hela sitt hjärta för laget❤️ Att bli ratad, utfryst och mobbad tog knäcken på honom och det som pågår i kulisserna inom elitsport måste få ett slut här och nu! Ingen förälder, inget syskon eller mor -och farföräldrar, ska behöva uppleva det vi nu går igenom!
Jag vill avsluta med att tacka AIK Härnösand och tränarna Christer Ecka Eriksson och Mikael Öberg som bjöd in Jesper att spela med i A-laget. Jesper gillade er skarpt❤️och han älskade att få vara en av lagkaptenerna och ha en ansvarsfull roll.
Dela gärna inlägget, detta måste upp till ytan!
Tack!🙏🏻 (texten måste kopieras, annars följer den inte med inlägget och det är viktigt att den gör)

/Annette Nordin -Jespers mamma
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
ante08: Så fruktansvärt onödigt, ett ungt liv till spillo för att människor agerar flockdjur och väljer att trampa ner andra. Det måste bli ett slut.
Man måste stanna upp och fundera vilken påverkan man kan ha.
Oavsett roll eller status i föreningarna.
Skärp er!
R.I.P. Jesper
+7
Kommentera