1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580477 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1902667

Sv: Apropå nånting...
josha840: Vet väl inte riktigt om jag skulle kalla honom för snabb, jag ser det mer som att det är hans spelsinne som gör att han så ofta hamnar i farliga lägen. Vi ska komma ihåg vilket oerhört ansvar kedjan med honom, Boyce och Johnsson tog i våras. Det är i det ljuset vi måste se på honom och Boyce, även om det hos många frestar att bara se till offensiva tillkortakommanden. Det vill säga det som syns, om man helst ser till brister.

Boyan och Berglund har jobbat sig till den här chansen nu, de förtjänar den. Sen ska det ju väldigt mycket till för att de även ska få hänga med när/om vi ska nästa steg.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Jag håller helt med om att han med råge har dragit sitt strå till Timrå-stacken. Men det känns som att han med några kvartars extra träning varje pass på en avslutsvariant skulle kunna ha 3-4 mål i boxplay per säsong. Kommer man ensam med målvakten så ofta som han gör tycker jag att det borde vara värt det.

Ja placeringen gör mycket i att han blir fri så ofta!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Fast Boyce har gjort 20+ poäng i 4 av 5 säsonger i allsvenskan. Mellan 9 och 15 mål gjorda per säsong. Hamnat på tredje-/fjärdeplats i interna poängligan dom säsongerna också. Berglunds offensivt bästa säsong slutade på 19p. Annars 6-14p. Jag skulle vilja påstå att Boyce producerar väldigt bra för att vara en defensiv spelare. Kan inte säga samma sak om Berglund.

Håller med om att Berglund har ett bra spelsinne. Hamnar ofta i bra lägen och kan lägga puck på mål i rätt tillfälle för retur. Men han har för stora brister i offensiven för att producera konsekvent. Främst i skottet. Ganska svagt och hamnar nästan alltid i magen. Skulle säga att han måste träna på skott men jag tycker att Boyce har liknande problem träffsäkerheten. Trots det lyckas Boyce ändå göra flera mål per säsong.

Samtidigt så finns det så många andra sätt man kan bidra som spelare. Defensivt tar han ansvar och utanför isen så låter det som att han är omtyckt och håller ihop gruppen. Alla forwards måste inte göra mål. Han har köpt att han inte kommer ha en producerande roll i laget. Jag tycker dom som klagar ska göra det också.
Kommentera