1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581253 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1903213

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Drömscenariot hade så klart varit att vi fått behålla Didrik och dessutom värvat Falk. Nu stack Didde och ersattes av en liknande back med fyra SHL-säsonger bakom sig. Den lösningen tror jag Nubben är väldigt nöjd med, Falk ser jag som vår förstaback. Om man då inte väljer att fastna i att termen ”förstaback” alltid per automatik innebär att de lirar varenda PP. I min värld ska ha han vara en härförare, en som sätter en tydlig prägel över hela försvarslinjen. Åtminstone initialt, han måste göra det med tanke på hur oerfarna vi är i övrigt.

Detta är höga krav att ställa på någon som mestadels lirat sjundeback i DIF, men han får en oerhört bra chans nu. I en klubb som täljde guld av betydligt mer begränsade spelare så sent som förra säsongen. Det kan bli bra.

Hampus Larsson lär nog bli den store ledaren ju längre säsongen lider. Han är en spelare vars potential är lite svårskattad, men jag har svårt att se att inte NHL-scouterna börjat bli åtminstone lite nyfikna. Går ifrån att vara den i stort sett enda stabila backen i ett VIK i kaos till att direkt bli lagkapten och spela mest i en klubb vars defensiv väl får anses vara en av de bästa (om inte bästa, sett till antalet insläppta) som HA skådat. Avancemang till SHL dessutom. Lite måste det ändå väga. 23 bast.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Hampus, Harde, Kinnwall och Falk känns som 4 backar som borde kunna prestera på denna nivå. Molinder är en klok gubbe och kan säkert gå in och avlasta på ett bra sätt men bakom där känns både Drugge och Söderberg som osäkra kort och nog skulle vi behöva få in 2 SHL backar om vi ens ska ha skuggan av en chans att nå 12e platsen
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Från dagen BLT. Lite trevligare med tjänsteresor till Pottis/Pinan numera. Känner igen herulen till vänster på bild som hade ett mer förtvivlat uttryck sist jag såg honom på bild :-)
Kommentera