1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580105 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1918996

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Marx: Vaken du är en smart jävel Livstidskontrakt para dig tydligen med inavel redan (honhund) hahaha fröken eller pappsen som du skyddar eller båda soporna
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Gårdagen var kanske ingen jättehöjdare. Efter första perioden var min känsla att det var exakt såhär vi skulle vinna matcher, ett turmål, en målvakt som håller tätt och NHL Wedin som tungan på vågen. Men sedan gjorde sig anledningen till varför vi inte kommer vinna så många matcher påmind istället.
Jag tycker att det var ett misstag att inte ställa Wursten idag, oavsett om Svedberg hade storspelat och vi vunnit gillar jag inte vad denna typ av coaching påvisar. Vi hade egentligen ingenting att förlora på att spela Bratten, de matcher han har fått stått har varit mot absoluta toppmotstånd, vilket jag tyckt ha varit lite märkligt, men om resonemanget för matchningen av Wursten i dessa matcher varit "vi lär ändå förlora, kan lika gärna vila Svedberg" så... Jag gillar det inte men jag köper att det åtminstone finns ett resonemang.

Wursten kom inför denna match med en stabil insats från i Tisdags där denne ersatte en underpresterande Svedberg och skall man resonera enligt ovanstående devis så har det vi väl knappast kommit in i en match med sämre förutsättningar hittills? Torsk hemma mot samma motstånd 48h tidigare, bevisligen svagt bortaspel generellt, våldsamt sargad trupp. Varför i hela friden tar man inte tillfället i akt att belöna Wursten för det ända hyffsade spel han visade upp senast, samtidigt som man visar lite handlingskraft mot vår "megastjärna" som uppenbarligen är undantagen mantrat "presterar du så spelar du", även om förutsättningarna inför matchen på pappret hade blivit om än ännu sämre så hade det iallafall skickat bättre signaler till laget och Wursten kan även han, med lite vind i seglet vara omutbar i enskilda matcher. Vilket får mig osökt att ifrågasätta värvningen av Svedberg från början. Varför har vi en liten men extremt reaktiv och aktiv målvakt när vårat försvarsspel ser ut som det gör? Helt ärligt, jag tror vi har större chans att vinna matcher rent statistiskt av att ställa Brattström bara för att han är större, hur reaktiv än Svedberg må vara så är den målvaktstypen extremt känslig för skymningar, och vad är resultatet av att försvaret låtsats att det är BP även i 5 mot 5? Jo, en konstant skymd målvakt. Börja matcha Wursten mer tills man fått ordning på försvarsspelet, fram tills dess tror jag inte det spelar någon större roll vilken målvakt vi har, ju större desto bättre bara, eller ställ Printz i målet, han är störst i laget.

Förbjud Printz, Falk och JalleJanne att flytta sig från målområdet om motståndarna har kontroll på pucken i offensiv zon, och byt ut loggan på bröstet på dem till "no trespassing, violators will be crippled" dessa herrar har vi ingen som helst nytta av att sätta press på puckföraren efter sargerna utan låt forwards ta det jobbet i samarbete med den återstående backen isåfall! Och nu när vi ändå är inne på ämnet, kan någon ge mig anledningen till att vi som enda lag ställer upp i försvarszon på detta sättet vi gör? Det har inget med spelarmatrielet att göra iallafall. Är regeln för laget i egen zon "om du är närmast puckförande, följ då efter denne, om du inte är närmast puckförande, försök att markera två motståndare samtidigt, om detta ej lyckas, försök då täcka skott och gör det gärna symmetriskt, (här krävs lite koordination med övriga medspelare) för att skapa exempelvis en kvadrat av estetiska skäl, estetik är väldigt viktigt, och glöm för bövelen inte att hålla de fula motståndarna en bit ifrån er så de inte förstör vår ruta".

Hur är rollfördelningen i laget? Förändringarna i formationerna och spelare i olika spelformer tyder på att det inte finns någon? (senaste matchen blev givetvis svår att inte göra ändringar), det känns som man vill att alla ska kunna göra allt med alla. Det finns ju liksom en anledning till varför man vill sätta formationer. Att matcha Boyce, Berglund och JalleJanne i PP gör mig vansinnig, det spelar ingen roll hur "heta" eller hur "framträdande" de har varit i matchen, dessa herrar har absolut inget i deras repertoar som berikar ett powerplay.
Jag passar även på att ställa mig frågandes till varför kedjan Boyce - berglund - NHLwedin är den som är intakt när man ändrar i princip varenda annan formation match ut o in, lever man i tron om att det är Boyce och Berglund som skapar förutsättningarna för Wedin? ALLT som NHLWEDDA skapat hittills har han gjort i princip på egen hand, är det för att täcka upp för och skapa utrymme för Wedin i hans "offensiva räder"? Nä, för NHL Wedin är också den bästa i sin kedja även på att täcka bakåt, inte tappa puck i fel lägen, backchecka till sig pucken, backchecka öht och den enda som vinner några sargdueller. Jag har verkligen inget emot att man spelar Boyce och Berglund de har sina kvaliteer de också, men att spela dem med Wedin känns som ett sånt satans slöseri. Just nu är Wedin den enda stjärnan vi har i laget, ge honom vad som än krävs för att han skall få maximala förutsättningar för att spela sitt spel, just nu är han den enda enskilda spelaren som kan avgöra matcher. Och ser kedjorna ut som de gör för att "jämna ut" laget, så är det en lyx vi absolut inte har råd med för stunden.

Vårt nästa största sorgebarn efter BP-uppställningen i 5 mot 5 måste ändå vara uppspelsfasen? Här tycker jag det gnälls på backarna men kolla om en match och granska uppspelen från back, vafan ska de göra då? Timrå vinner puck i egen zon, forwards sticker direkt, samtidigt som motståndarna sätter press på puckförande back (Det enda motståndarna behöver göra för att helt stänga ned vårat offensiva spel) och stänger pass i mittzon, back passar över till back och då står forward redan på offensiv blå, för på tiden det tar att spela back-back har forwards hunnit genom mittzon. Back lägger pass efter sarg till stillastående forward på blå som endast har som alternativ att skarva ner pucken, men eftersom momentet i uppspelsfasen redan är brutet så får vi förlita oss på att vinna puck i offensiv zon genom forecheck, där våra forwards har sämre förutsättningar än motståndarnas backar då motståndarna 9 gånger av 10 kommer vara först på puck. Vinner dessutom inte våran forecheckande forward duellen mot motståndarens back så får dessutom motståndarna ett gratis anfall, eftersom vi inte kommer in i zonen med kontroll kan inte våra backar tighta ihop laget då de måste hålla höjd för motståndares backars förstapass ifall de vinner puck och samma gäller för övriga icke checkande forwards, vilket i slutändan ändå alltid resulterar i ett vinstmoment för motståndarna så länge de vinner duellen mot vår forecheck, och då de vinner de priset: komma gratis in i zon eller att få till ett byte med puckkontroll. Det våra forwards då kan göra är att försöka checka fast pucken i offensiv zon så man får ihop laget och kan hålla offensiv blå, här ställs lagens individuella prestationer mot varandra och eftersom vi har det sämsta laget blir det enkel matte om vilka som kommer gå vinnande ur denna striden.

Vad göra? Jag skulle nog hellre se att man chansar mer i det defensiva arbetet, överbelasta hårdare på motståndares puckförande, det kommer leda till fler öppna lägen för motståndarna såklart (det är det vi ska ha världens bästigaste Niklas till, OBS! han är den perfekta målvaktstypen för det!) men det är ju helt klart att föredra framför att spela boxplay i 5 mot 5 matchen igenom. Att förlita sig på att motståndarna kommer slarva ut sig ur zon det går inte på denna nivån och det kan jag tycka är jävligt tydligt efter dessa 14 omgångarna.

Vi har ett på pappret ganska dåligt lag men det betyder inte att vi kan skapa bättre förutsättningar får oss själva och våra formtoppar (läs NHLWEDDA). Alla formationer behöver inte kunna spela ett konstruktivt anfallsspel, det KANSKE skulle kunna vara så att en av fyra formationer endast skall ta tek i defensiv zon, bara övar/spelar försvarsspel och boxplay en annan som ta varannan tek i defensiv zon och bara övar/spelar försvarsspel samt uppflyttning av tek, en kedja som kan sättas in i alla situationer och en som endast tar tek i offensiv zon och övar(/spelar Powerplay. Nu kanske inte detta går hand i hand med Freddans ideologi om att "alla ska kunna spela allt och överallt och om inte Berglund och Boyce får spela PP så går gruppdynamiken åt helvete". Men det handlar ju om att vinna hockeymatcher eller? och det är väl ingen hemlighet för Boyce o Berglund ens för dem själva att deras kvaliteer inte ligger i det offensiva spelet, hur kul är det att underprestera i moment som man inte är skapt för, vad gör det med gruppdynamiken? de är värvade till timrå för deras defensiva kvalitéer på samma sätt som alla andra är värvade för deras respektive, vill de utveckla sitt offensiva spel, gör det då på egen tid men träningarna och matcherna med laget skall de utveckla spelet de värvades för!
Sluta ändra om i formationerna inför match, ta de spelarna med bäst förutsättningar för att genomföra vad än den kedjan är tilltänkt att prestera , gör det övertydligt om vad varje spelare skall göra i den formationen i vilka situationer och med samma kedjekamrater, sedan coacha med fingertoppsgefühle under matchens gång istället, Spelar vi boxplay med 40 sekunder kvar av matchen med 2-1 ledning, sätt då förfan in lagets bästa tekare men det betyder inte att Madsen eller whoever ska byta kedja för det.

Låt forwards ta större ansvar för uppspelsfasen, vi har kassa backar men kompensera det med något lite skickligare forwards och låt de stackars backarna med ett uns spelskicklighet tillåtas begå misstag så länge intentionerna åtminstone är rätt i uppspelsfasen. Och ska man prompt dumpa puck, försök då hitta ett genomspel i zonen som tillåter en back att dumpa, så har vi iallafall en chans att vara först på pucken.

Sedan måste puckarna i rundeln i offensiv zon kraftigt reduceras. Hittar man inget pass, lägg pucken på mål bara, då kan iallafall vad som helst hända, rundeln resulterar oftast bara med en förlorad sargduell.

Slutligen, sluta vara rädda för att förlora, räcker inte träningstiden, jamen vafan öva på match då, i nuläget tar jag hellre 0 poäng resten av säsongen och ett fungerande spel med utveckling på spelarna än poäng i matcher när spelet ser ut som det gör, för spelar vi detta spelet kommer vi ändå komma tvärsist, och då spelar det ingen roll om det är 17p, 35 eller 55, och ska jag vara supermegaärlig så har jag nog aldrig sett ett såhär dåligt spel av ett lag i SHL, fine att man sett enskilda matcher som sett ut så här, men inte över tid.

Laget är vad det är, vi kommer inte kunna ersätta det vi trodde vi hade hittat i Guter och gissningsvis heller ingen Caslava, Sonnenberg, Lindbäck eller annan messias. Jag ser det som HÖGST osannolikt att vi kommer kunna värva oss ur denna situationen, och sist vi försökte gick det ju ordentligt på röven. MEN om DunderNubbs lyckas, då blir han en ryggtavla, fast vi får nog ställa in oss på att det ändå är detta laget som skall gört och då finns det fan inget annat att göra än att göra det! VI ÄR TIMRÅ OCH VI GER ALDRIG UPP!

Tack för mig
Mvh
Läktarcoachen och dennes egna utsvävningar och gisserier
Kommentera