1150x200-x1KZdWv1.jpg

Timrå IK

514252 inlägg · 6206 ämnen

Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01

1919329 · » Till forumet


Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Raggaren Putte: Så här med lite distans så är inte jag heller speciellt missnöjd. En redan svag trupp som blir än mer decimerad spelar borta mot ligans formstarkaste lag o förlorar med en puck, det är inte nattsvart. Hoppas Nubben hittar nån att förstärka med under uppehållet nu!
+2
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Bragd-Birger: Word!

Börjar bli så less på lallandet där man nästan triumferande låtsas vara nöjd med förlust på förlust.

Det som hände i våras var snudd på ett mirakel, men likväl kan inte det tillåtas påverka inställningen till nuet. Det finns inte utrymme för nån losermentalitet där man är glad av att delta om detta lag ska utvecklas.

Vi är i SHL och allt som händer nu är en investering för att skydda den platsen. Varje sekund räknas på den resan, då det inte är nån jävla semester i grundserien för att sedan bara cruisa hem ett kvalmöte.

Med detta ur mitt system, så är jag faktiskt inte närmelsevis lika upprörd över insatsen på isen under Lulematcherna som de mot Rögle. Igår kändes det till stor del som att laget tappade orken och inte klarade att hålla ihop som i inledningen. Det kan man köpa.

Vad som däremot är mycket upprörande just nu är coachingen i PP. De ytterst få chanser vi får kastas bort i en total brist på idéer. Vad fan är meningen med att spela defensiva specialister som huvudpjäser i PP?
+3
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Laken:

Jag tror att många inte har glömt hur det var i allsvenskan, snarare att många inte vill att vi ska "slarva" bort den chans man fått i SHL. Nu när vi är där så tycker man det är onödigt att snåla eftersom man vet hur mycket det kostar att åka ur.

Naturligtvis är det svårt att säga hur mycket vi ska satsa med tanke på den historik vi har. Dock är det ganska vanskligt att hänga upp hela säsongen på en matchserie i bäst av sju matcher, där vad som helst kan hända. I allafall jag bävar vad som kan hända ifall vi möter exempelvis AIK framåt vårkanten. Står vi emot ett fullsatt Hovet där vi brukar stå som statyer på isen?
+8
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
TIK-Lund: Grymt inlägg 👍!
Håller med angående målvaktsresonemanget.
Bratten skulle stått igår o även nån tidigare match.
Och Svedberg skulle blivit utbytt tidigare i den förra matchen också.
När där får Freddan göra om och göra rätt.
Och sen i PP måste han för sjutton köra de som har förutsättningar att spela PP...
Nu får vi hoppas på poäng i den viktiga matchen mot sur Hv imorgon. Nu ska det åtminstone kämpas o slitas som aldrig förr får jag hoppas💪!
För då kan det gå...👍!
+3
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Laken: tror personligen väldigt få glömt det. Men nu är vi i SHL, och då ska vi tävla så bra vi kan. T-L tar upp många bra punkter i sin mastodontare, saker som måste förbättras. Handlar inte om att vi ska vinna oss igenom serien, det handlar om hur vi optimerar våra chanser.

Ska bli intressant att se hur laget utvecklas framöver. Har fullt förtroende för Freddan som ansvarig för laget, men...har han det taktiska kunnandet? Tvek på den faktiskt. Nu finns det ett antal saker att justera, krävs att han steppar upp. Vårt zonförsvar t ex. Ska vi fortsätta med bp-box i 5-5? Isf - hur kommer vi tillrätta med alla jävla backskott mot skymd målvakt? Och hur ska backarna agera framför mål för att undvika alla jävla returmål?

Jag är med T-L här - skrota passiva boxen. Måste gå betydligt hårdare på puckföraren. Bestäm vilka skott som kan släppas igenom och lita på Svedberg. Vi släpper alldeles för mycket yta och initiativ som det är nu. Chansen att hålla tätt när man får 5 minutlånga anfall emot sig per period är rätt kass. Bättre att träna på det som övriga 13 lag gör - går på hårt i försvaret. Missar man, trist. Men då tränar vi iaf och ger oss möjligheten att utvecklas. Målet är ju att vara bättre i vår än vi är nu. Då kan vi inte messpela som vi gjort senaste 6-7 omgångarna. Vilka utvecklas av det? Vad går framåt i spelet? Och hur bra går det för Svedberg med nuvarande försvarsspel?

Nä. Underbart att Timrå är i SHL. Men förihelvete. Låt oss inte nöja oss med att närvara. Tävla, gå all in. Vill se ett Timrå med lite cojones. Jobbiga att möta, stenhårt arbetandes, alltid på väg framåt. In med puckarna, bröta, slit. Det kommer att störa motståndarna betydligt mer än rundelgnugg och platsbyten.
+13
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Laken: Du har såklart helt rätt!

Om jag hade fått följande fråga inför förra säsongen:
-"Timrå får spela SHL nästa säsong förutsatt att man ställer Perus P17 landslag i tetris med bockstensmannen i mål och Gudrun Schüman som tränare och Harvey Weinstein som ass. nå?"

hade jag svarat - ja, tack.

Men det har jag glömt nu och allt är jävel!!!
+3
Kommentera


Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
### Det VI kan göra är att fortsätta stötta laget och klubben i vårat hjärta. ###

Vi visste på förhand att SHL skulle bli överjävligt svårt! Det var ren magi att vi gick upp och helt oväntat. Många glömmer så snabbt...
+6
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Ajas: Tack och bock! Självfallet var det nog så att anledningen till matchningen av Svedberg var som du säger, men jag tycker det är ett misstag.

I denna match får man väga fördelarna mot nackdelarna i Wurstens favör enligt min mening.

Vidare tycker jag tycker det skickar fel signaler till laget och till Brattström. Wursten har inget att förlora och allt att vinna genom att ha fått stå igår, och förtjänade det! Svedberg har allt att förlora men väldigt lite att vinna. Alla andra spelare med Svedberg undantaget får speltid efter prestation och det tycker jag är anmärkningsvärt ur ett lag-perspektiv.

Sedan är ju inte Svedberg någon duvunge heller i sammanhanget och halva hans jobb är ju den mentala biten, att bli utbytt för att man varit dålig i en match och sedan får stå över en match där förutsättningarna för att revanschera sig redan på förhand är jäkligt kassa, det ser jag som fördel; Svedberg, och kan man inte hantera det har man inget på denna nivån att göra.
Det värsta som kan hända för Svedberg är att Brattwurst spelar som gud, och det är väl isåfall ett incitament för att bli bättre? Nog fan vet Svedberg själv om att han är en bättre målis än Brattis och över tid ett säkrare kort. Att Brattiström sedermera lyckas stjäla nån match förtjänstfullt är ju bara bra, för spelar inte Svedberg på topp, finns en ung och hungrig Korvström som norpar minuter mellan stolparna.
Men som det ser ut nu kan han spela lite hur fan han vill
för Korvis får ändå inte stå.


Men om hans eventuella "porslinssjälvförtoende" måste till varje pris skyddas, motivera bänkningen med att han måste vila eller något. Tycker det är synd på bekostnad av Wurstström och laget hursom.

Nu tror jag förvisso att Hardegård har näst minst speltid av "ordniarie" backar efter Jallasvaara men då får vi ha JalleJannes debutmatch i åtanke, sedan har väl Hardegårds speltid debatterats flitigt här på forumet vid tidigare tillfällen.
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Vi vann eller spelade lika med Luleå i 4,5 av 6 perioder.

Gäller att komma tillrätta med de där perioderna där det rinner in ett antal mål bakåt alldeles för lätt.

Tappa fokus i typ sex minuter straffar sig hårt i SHL.

Nya jävla tag mot HV!!
+3
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
TIK-Lund: Tack. Tänkvärt och intressant mastodontinlägg. Bokade precis av min beställning på senaste boken av Keppler. Får absolut inte bli för mycket läsning i helgen eller någon annan gång. Läser det däringa igen i stället för.
Redneck forever!
+7
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
TIK-Lund: bra sammanfattning. Dock tycker jag inte det är konstigt att man ställer Svedberg i mål. Kan garantera att Freddan och co ville ge svedda en chans att revanschera sig, det är så man bygger individer. Samma med hardegård, karln har varit otroligt dålig dom senaste matcherna, men ändå så får han spela mycket. På något sätt tror jag det är bra och ge spelarna förtroende, det är bara på så sätt man kan bygga spelare på sikt. Jag kommer och tänka på när Perra tränade laget, när han lät max Friberg ta en viktig straff, som han tyvärr missade. Men jag tror det är viktigt för spelare att känna förtroende. På tal om målvaktsfrågan så är jag nästan övertygad om att Brattström står på lördag.
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
TIK-Lund: grymt inlägg! Fler mastodontare åt folket!
+1
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
TIK-Lund: Mkt fin analys, tack!
+1
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Gårdagen var kanske ingen jättehöjdare. Efter första perioden var min känsla att det var exakt såhär vi skulle vinna matcher, ett turmål, en målvakt som håller tätt och NHL Wedin som tungan på vågen. Men sedan gjorde sig anledningen till varför vi inte kommer vinna så många matcher påmind istället.
Jag tycker att det var ett misstag att inte ställa Wursten idag, oavsett om Svedberg hade storspelat och vi vunnit gillar jag inte vad denna typ av coaching påvisar. Vi hade egentligen ingenting att förlora på att spela Bratten, de matcher han har fått stått har varit mot absoluta toppmotstånd, vilket jag tyckt ha varit lite märkligt, men om resonemanget för matchningen av Wursten i dessa matcher varit "vi lär ändå förlora, kan lika gärna vila Svedberg" så... Jag gillar det inte men jag köper att det åtminstone finns ett resonemang.

Wursten kom inför denna match med en stabil insats från i Tisdags där denne ersatte en underpresterande Svedberg och skall man resonera enligt ovanstående devis så har det vi väl knappast kommit in i en match med sämre förutsättningar hittills? Torsk hemma mot samma motstånd 48h tidigare, bevisligen svagt bortaspel generellt, våldsamt sargad trupp. Varför i hela friden tar man inte tillfället i akt att belöna Wursten för det ända hyffsade spel han visade upp senast, samtidigt som man visar lite handlingskraft mot vår "megastjärna" som uppenbarligen är undantagen mantrat "presterar du så spelar du", även om förutsättningarna inför matchen på pappret hade blivit om än ännu sämre så hade det iallafall skickat bättre signaler till laget och Wursten kan även han, med lite vind i seglet vara omutbar i enskilda matcher. Vilket får mig osökt att ifrågasätta värvningen av Svedberg från början. Varför har vi en liten men extremt reaktiv och aktiv målvakt när vårat försvarsspel ser ut som det gör? Helt ärligt, jag tror vi har större chans att vinna matcher rent statistiskt av att ställa Brattström bara för att han är större, hur reaktiv än Svedberg må vara så är den målvaktstypen extremt känslig för skymningar, och vad är resultatet av att försvaret låtsats att det är BP även i 5 mot 5? Jo, en konstant skymd målvakt. Börja matcha Wursten mer tills man fått ordning på försvarsspelet, fram tills dess tror jag inte det spelar någon större roll vilken målvakt vi har, ju större desto bättre bara, eller ställ Printz i målet, han är störst i laget.

Förbjud Printz, Falk och JalleJanne att flytta sig från målområdet om motståndarna har kontroll på pucken i offensiv zon, och byt ut loggan på bröstet på dem till "no trespassing, violators will be crippled" dessa herrar har vi ingen som helst nytta av att sätta press på puckföraren efter sargerna utan låt forwards ta det jobbet i samarbete med den återstående backen isåfall! Och nu när vi ändå är inne på ämnet, kan någon ge mig anledningen till att vi som enda lag ställer upp i försvarszon på detta sättet vi gör? Det har inget med spelarmatrielet att göra iallafall. Är regeln för laget i egen zon "om du är närmast puckförande, följ då efter denne, om du inte är närmast puckförande, försök att markera två motståndare samtidigt, om detta ej lyckas, försök då täcka skott och gör det gärna symmetriskt, (här krävs lite koordination med övriga medspelare) för att skapa exempelvis en kvadrat av estetiska skäl, estetik är väldigt viktigt, och glöm för bövelen inte att hålla de fula motståndarna en bit ifrån er så de inte förstör vår ruta".

Hur är rollfördelningen i laget? Förändringarna i formationerna och spelare i olika spelformer tyder på att det inte finns någon? (senaste matchen blev givetvis svår att inte göra ändringar), det känns som man vill att alla ska kunna göra allt med alla. Det finns ju liksom en anledning till varför man vill sätta formationer. Att matcha Boyce, Berglund och JalleJanne i PP gör mig vansinnig, det spelar ingen roll hur "heta" eller hur "framträdande" de har varit i matchen, dessa herrar har absolut inget i deras repertoar som berikar ett powerplay.
Jag passar även på att ställa mig frågandes till varför kedjan Boyce - berglund - NHLwedin är den som är intakt när man ändrar i princip varenda annan formation match ut o in, lever man i tron om att det är Boyce och Berglund som skapar förutsättningarna för Wedin? ALLT som NHLWEDDA skapat hittills har han gjort i princip på egen hand, är det för att täcka upp för och skapa utrymme för Wedin i hans "offensiva räder"? Nä, för NHL Wedin är också den bästa i sin kedja även på att täcka bakåt, inte tappa puck i fel lägen, backchecka till sig pucken, backchecka öht och den enda som vinner några sargdueller. Jag har verkligen inget emot att man spelar Boyce och Berglund de har sina kvaliteer de också, men att spela dem med Wedin känns som ett sånt satans slöseri. Just nu är Wedin den enda stjärnan vi har i laget, ge honom vad som än krävs för att han skall få maximala förutsättningar för att spela sitt spel, just nu är han den enda enskilda spelaren som kan avgöra matcher. Och ser kedjorna ut som de gör för att "jämna ut" laget, så är det en lyx vi absolut inte har råd med för stunden.

Vårt nästa största sorgebarn efter BP-uppställningen i 5 mot 5 måste ändå vara uppspelsfasen? Här tycker jag det gnälls på backarna men kolla om en match och granska uppspelen från back, vafan ska de göra då? Timrå vinner puck i egen zon, forwards sticker direkt, samtidigt som motståndarna sätter press på puckförande back (Det enda motståndarna behöver göra för att helt stänga ned vårat offensiva spel) och stänger pass i mittzon, back passar över till back och då står forward redan på offensiv blå, för på tiden det tar att spela back-back har forwards hunnit genom mittzon. Back lägger pass efter sarg till stillastående forward på blå som endast har som alternativ att skarva ner pucken, men eftersom momentet i uppspelsfasen redan är brutet så får vi förlita oss på att vinna puck i offensiv zon genom forecheck, där våra forwards har sämre förutsättningar än motståndarnas backar då motståndarna 9 gånger av 10 kommer vara först på puck. Vinner dessutom inte våran forecheckande forward duellen mot motståndarens back så får dessutom motståndarna ett gratis anfall, eftersom vi inte kommer in i zonen med kontroll kan inte våra backar tighta ihop laget då de måste hålla höjd för motståndares backars förstapass ifall de vinner puck och samma gäller för övriga icke checkande forwards, vilket i slutändan ändå alltid resulterar i ett vinstmoment för motståndarna så länge de vinner duellen mot vår forecheck, och då de vinner de priset: komma gratis in i zon eller att få till ett byte med puckkontroll. Det våra forwards då kan göra är att försöka checka fast pucken i offensiv zon så man får ihop laget och kan hålla offensiv blå, här ställs lagens individuella prestationer mot varandra och eftersom vi har det sämsta laget blir det enkel matte om vilka som kommer gå vinnande ur denna striden.

Vad göra? Jag skulle nog hellre se att man chansar mer i det defensiva arbetet, överbelasta hårdare på motståndares puckförande, det kommer leda till fler öppna lägen för motståndarna såklart (det är det vi ska ha världens bästigaste Niklas till, OBS! han är den perfekta målvaktstypen för det!) men det är ju helt klart att föredra framför att spela boxplay i 5 mot 5 matchen igenom. Att förlita sig på att motståndarna kommer slarva ut sig ur zon det går inte på denna nivån och det kan jag tycka är jävligt tydligt efter dessa 14 omgångarna.

Vi har ett på pappret ganska dåligt lag men det betyder inte att vi kan skapa bättre förutsättningar får oss själva och våra formtoppar (läs NHLWEDDA). Alla formationer behöver inte kunna spela ett konstruktivt anfallsspel, det KANSKE skulle kunna vara så att en av fyra formationer endast skall ta tek i defensiv zon, bara övar/spelar försvarsspel och boxplay en annan som ta varannan tek i defensiv zon och bara övar/spelar försvarsspel samt uppflyttning av tek, en kedja som kan sättas in i alla situationer och en som endast tar tek i offensiv zon och övar(/spelar Powerplay. Nu kanske inte detta går hand i hand med Freddans ideologi om att "alla ska kunna spela allt och överallt och om inte Berglund och Boyce får spela PP så går gruppdynamiken åt helvete". Men det handlar ju om att vinna hockeymatcher eller? och det är väl ingen hemlighet för Boyce o Berglund ens för dem själva att deras kvaliteer inte ligger i det offensiva spelet, hur kul är det att underprestera i moment som man inte är skapt för, vad gör det med gruppdynamiken? de är värvade till timrå för deras defensiva kvalitéer på samma sätt som alla andra är värvade för deras respektive, vill de utveckla sitt offensiva spel, gör det då på egen tid men träningarna och matcherna med laget skall de utveckla spelet de värvades för!
Sluta ändra om i formationerna inför match, ta de spelarna med bäst förutsättningar för att genomföra vad än den kedjan är tilltänkt att prestera , gör det övertydligt om vad varje spelare skall göra i den formationen i vilka situationer och med samma kedjekamrater, sedan coacha med fingertoppsgefühle under matchens gång istället, Spelar vi boxplay med 40 sekunder kvar av matchen med 2-1 ledning, sätt då förfan in lagets bästa tekare men det betyder inte att Madsen eller whoever ska byta kedja för det.

Låt forwards ta större ansvar för uppspelsfasen, vi har kassa backar men kompensera det med något lite skickligare forwards och låt de stackars backarna med ett uns spelskicklighet tillåtas begå misstag så länge intentionerna åtminstone är rätt i uppspelsfasen. Och ska man prompt dumpa puck, försök då hitta ett genomspel i zonen som tillåter en back att dumpa, så har vi iallafall en chans att vara först på pucken.

Sedan måste puckarna i rundeln i offensiv zon kraftigt reduceras. Hittar man inget pass, lägg pucken på mål bara, då kan iallafall vad som helst hända, rundeln resulterar oftast bara med en förlorad sargduell.

Slutligen, sluta vara rädda för att förlora, räcker inte träningstiden, jamen vafan öva på match då, i nuläget tar jag hellre 0 poäng resten av säsongen och ett fungerande spel med utveckling på spelarna än poäng i matcher när spelet ser ut som det gör, för spelar vi detta spelet kommer vi ändå komma tvärsist, och då spelar det ingen roll om det är 17p, 35 eller 55, och ska jag vara supermegaärlig så har jag nog aldrig sett ett såhär dåligt spel av ett lag i SHL, fine att man sett enskilda matcher som sett ut så här, men inte över tid.

Laget är vad det är, vi kommer inte kunna ersätta det vi trodde vi hade hittat i Guter och gissningsvis heller ingen Caslava, Sonnenberg, Lindbäck eller annan messias. Jag ser det som HÖGST osannolikt att vi kommer kunna värva oss ur denna situationen, och sist vi försökte gick det ju ordentligt på röven. MEN om DunderNubbs lyckas, då blir han en ryggtavla, fast vi får nog ställa in oss på att det ändå är detta laget som skall gört och då finns det fan inget annat att göra än att göra det! VI ÄR TIMRÅ OCH VI GER ALDRIG UPP!

Tack för mig
Mvh
Läktarcoachen och dennes egna utsvävningar och gisserier
+27
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Jockz: Spika fast kajser o Jansson i truppen dom va mkt matnyttiga!😎
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
lungan: Ja, nu ser vi framåt och ljusglimtarna.
Vi visste faktiskt detta.
Vi är fortfarande med i racet.
Tror vi får in nytt blod snart.
?Vi ger aldrig upp?
Forza TIK!
+1
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Skulle gissa att Hållander eventuellt är frisk till imorgon med lite tur, Rensfeldt är nog borta tills efter uppehållet dock. Men efter Karjala har vi nog de viktigaste tillbaka iaf!

För övrigt tycker jag gårdagens match gick precis som förväntat, vi är besvikna för vi fick hopp om 3p efter första perioden, men helt ärligt var dom målen vi fick en jävla tur bara. Med facit i hand håller sånt aldrig i längden.

Vi tar 3p mot HV istället, betydligt blekare lag än Luleå och HV verkar inte ha offrat boskap till guden av medstuds. det KAN gå.
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Modano: nån som vet hur länge rensfeldt och hållander blir borta?
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
honhund: Vaken du är en smart jävel Livstidskontrakt para dig tydligen med inavel redan (honhund) hahaha fröken eller pappsen som du skyddar eller båda soporna
+1
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Modano: Förstår du själv vad du skriver? Livstidskontrakt, vem?
+2
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
GurraG: Vi får sikta på att klara oss bättre än Karlskrona 15/16:
11 Rögle BK (U) 52 16 4 6 26 125 154 −29 62
12 Malmö Redhawks (U) 52 15 5 6 26 116 153 −37 61
13 Modo 52 13 3 4 32 119 166 −47 49
14 Karlskrona HK (U) 52 5 4 8 35 120 184 −64 31
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Jockz: Håller med 100 % bort med inavel visa att man inte är en amatörförening där kompis med kompis styr min pojk ska va me och han ä kult spelare därför måste han va kvar och spela shl.. Tro fan det att man blir ett bottenlag med sådant inavel tänk får ej röras livstidskontrakt
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Ärligt; tur att det är Freddan och ingen av oss som står i båset. Tänker att han har koll. Litar på snubben. Fullt ut.

Återigen; det här visste vi. Kom igen - ingen kan säga annat. Vi får se det lilla i det stora. Vad tar vi med oss från den här matchen som kan göra oss bättre i nästa, som kan göra oss bättre i nästa och som kan göra oss bättre inför det som komma skall under våren? Vad det än må bliva.

Det som är sjukt störigt i dessa dubbelmöten är Luleås tur. Eller vår otur - vilket som. Deras 2-2 mål; pucken studsar alltså i en vid båge över Svedberg och landar rakt på bladet på deras spelare. När hade vi senast det flytet?! Där och då vände matchen totalt.

Vi har ingen spets - we know. Vi har fel spelare inne i pp - absolut. Men va fan ska Freddan göra?! Om inte prova ortodoxa lösningar för att väcka kollektivet?

Visst; även om jag någonstans förlika mig med tanken att vi inte är bättre än så här så svider dessa förluster. Nå jävulskt.

Men on the bright side så saknade jag inte Guter i den här matchen heller. Alltid nått!
+6
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Modano: Även om Timrå gör lite som vanligt med mig genom att ge hopp och sen avslutar med att göra mig besviken så väljer jag att se lite positiv på det hela.
Kul att se Kaijser och Janssons kämpar för klubbmärket dom har på bröstet. Det är mer värt än att se diverse legolnektar åka runt och tycka synd om sig själva för att det inte lossnar. Låt dessa grabbar stanna kvar i A-laget, jag tror att ingen av dessa herrar kommer lämna någon besviken.
+6
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Timråit H-sand: Ja Rensfeldt Hållander helt klar betyder otroligt mycket framåt. Ett måste ät att det värvas under upphållet så att inte man är avhängd slutet av november. Hoppas Nubbs Freddan är proffs och inte låter sig påverkas av kompis relationer för då är man jävligt illa ute med sponsorer publik mm
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Att man var inställd på en tuff säsong, hade man intalat sig innan det började. Att det skulle få dessa känslostormar, trodde jag inte.

Vi älskar vårat lag i med och motgång!

Vi får lura våra hjärnor om att inte vinna matcher utan sno så många vinster som är möjligt, och vara det där förstörande laget med en defensiv utan dess like med sylvassa kontringar i så många matcher det bara går!

Så som jag ser det är 38 fantastiska matcher kvar där laget och spelarna ska njuta för att de gör det de älskar mest, lever livet dom vi många andra bara drömmer om. Att få vara Hockeyproffs.

Deras vardag, våran Dröm!
+3
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Sputnik: ja 3an får han ta på sig, 2an är backarnas ansvar och en toppmålvakt tar även 1an en bra dag
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Laken:

Om du tror att vi kommer bli bättre framåt våren så lever du i en drömvärld. Lägg till 25 förluster till så kommer vi ha ett ännu trasigare självförtroende än vi har nu.
+1
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Modano: Ska vi ha nån chans överhuvudtaget så måste vi hitta tillbaka till det uppoffrande spelet vi hade o det hårda jobbet!!!
Kan inte stå som Boyce vid 2-2 o peta på motståndarna! Måste vara rejäl där o ta bort han. Hellre en utvisning då än att låta han stå fri o peta in pucken! 😈
Är lite fundersam på Freddan på vissa saker o hur han tänker. Boyce och Lill -Challe i boxplay: Fine👍! Men i PP...Där går gränsen!
Bara att hoppas att Rensfeldt o Hållander kan medverka på lördag. De har ändå lite klass o tyngd o betyder en hel del i denna tunna trupp!
Vore grymt skönt med en trea på lördag men det känns tyvärr väldigt långt borta nu med detta spel på näthinnan...
+3
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Sputnik: Japp håller med ingen jävla målis kan rädda ett lag som bara trycks ut i sarghörnen i def och offensiven är små rädda i alla delar zonerna.
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Alla verkar ha glömt att vi är nykomlingar med en till stora delar allsvensk trupp.

I början spelade vi på rus och hade maginalerna med oss.

Freddan får ändå ut ganska mycket av den trupp vi har. Till våren ska vi vara som bäst.
+3
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Olle: Är vår första uppsättning i pp jalasvara ,boyce ,berglund då kan man börja fundera på om freddan kan hockey
+3
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Bragd-Birger: det som stör mig är att Freddan alltid pratar om att täta till försvaret, bli mer noga där osv. Sen kommer det en sån här jävla match där man byter så dåligt att man tar en utvisning för too many men, släpper till ett 3-1 läge och sist men inte minst ett friläge som dom gör mål på.

Det är i grund och botten en coachmiss.

Sen kan vi inte ens ta oss in i zon i PP och ännu mindre skapa lägen, den spelformen som förväntas göra skillnaden för ett lag som är tillräckligt bra för att jobba sig till PP men för dåliga för att avgöra i 5-5.

Det är också en coachmiss.

Låt gå att Svedberg blandar friskt, låt gå för att vi bara har en stjärna i laget, låt gå att vi har en backuppsättning som skulle få problem mot Vita Hästen. När vi också gör en dålig ”coachmatch”, då är vi helt jävla chanslösa.
+5
Kommentera


Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Bragd-Birger: Ja ungefär så. Varje undviket ”gå in på mål” är inte bara ett bortkastat anfall utan också tyvärr ofta en kontring i anus. Inga kombinationer - jamen körts då som kanadensare😊. De har byggt en hel hockeykultur på odugligt spelsinne....

Men det ser också lojt ut. Jag vägrar att tro att vi inte är speedigare än så här??? Ser allt som oftast ut så att vi spelar på stillastående spelare på offensiv blå, vilken skarvar in till en motståndar back. Nu går det fort. Ett par slaktömningar till i november och hej hopp är vi avsågade. Tugga fradga nu för fan
+1
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Hälge: Bulla Finn Lundström Tåget Biffen
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
JanneH: Idag tycker jag inte han kan lastas för målen, möjligvis 3:an för den såg jag inte ens.. Friläge på första och andra är det så SJUKT mjukt försvarspel då dom låter motståndarna få stå parkerade för enkelt framför mål...
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Bragd-Birger: som det ser ut nu vinner vi bara matcher om Svedberg storspelar. HV hemma gör han en kanonbra match men bägge mötena med Luleå var rent av dåliga
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
lincoln: jag trodde man skulle ge sig själva chansen. Spela enkelt, brunka. Lägga puckar på mål. Spela efter sarg är helt jävla meningslöst. Vi har alldeles för lätta forwards och är för enkla att hålla undan.

Vi har en svag, till största del allsvensk trupp. Fine. Men vi måste hitta sätt att kunna vinna matcher. Klapp-klapp går bort. Spelvändningar, nja. Vi har för dåliga backar för att slå snabba och bra förstapass. Slå ner puckar och jobba? Yes. Få upp puck på back och krascha mål i väntan på backskott? Yes. Men den varianten undviker vi.

Fortsätter vi så här är det kört. Svedberg är inte stabilt överjävlig nog att ge oss chansen att vinna på 1-0 varje match.
Och: coachning. Wedin är in da zone, och han ska inte spela någon annanstans än i en offensiv omgivning. Vi är kort om folk idag, men...herregud.
Och, som sagt...Boyce/Berglund i PP är faen provocerande.
+5
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Modano: Så vilka andra hjältar vill du lyfta fram som presterade något ?
+1
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Jäklar vad gnälligt det är härinne då....kom igen...trodde nån verkligen att detta lag skulle fortsätta genom serien som de första 5-6 omgångarna? Klart man ska vara besviken att vi ger bort matchen i andra perioden, men detta gnäll hjälper ju ingen....alltid lätt att sitta på läktaren och i efterhand klaga på allt som är fel med facit i hand...
Rött-o-vitt alltid !!!!1
+3
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Hockeyhjärta: Jo exakt de gör det de kan, men problemet är att de gör vad de kan är ju precis vad som är felet. Vissa i laget räcker inte till på SHL nivå, man måste ju ändå få ge konstruktiv kritik. Dock inga påhopp och skälsord om spelare.. Nubben och Freddan är nog inte nöjda alls nu och det lär nog letas nyförvärv frenetiskt bakom kulisserna skall ni se. Knäpper händerna och ber till Gud att Dahlen kommer hem och spelar igång sig denna säsong i SHL nu. Hade nog blivit en skaplig boost för laget och är en spelare som hade kunnat vara tungan på vågen en sån här match...
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Man har 0-2 uppe i Luleå å spelar Berglund som han vore nå Gud på isen skärpning freddan du ser ju allt eller vadå!!
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Bragd-Birger: Fan denna kommentaren gav mig flashbacks från säsongen vi åkte ur, usch
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Bragd-Birger: Tänkte på samma sak. När man ändå är chanslösa att få till anfall med en andra våg är det bättre att lägga på mål. När man har ett halvläge att skjuta men lägger i rundeln så är det just nu inte bara menlöst anfallsspel utan tyvärr ofta också en kontring i 7 fall av 10. Just nu är vi inte Elitseriemässiga i uppträdandet. Ingen förmåga att skapa tryck. Men men .... långt kvar.... vad trodde vi egentligen??
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Ärligt. Jag tror att våran upppställning ikväll är den sämsta SHL har sett på 20 år.
+3
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Hockeyhjärta: det kommer att vända. Killarna bryter ihop, biter ihop och kommer igen. Ny match, nya tag på lördag. Stötta laget och inte ha för höga krav är viktigt nu. Det viktiga är att de håller sig kvar och får jobba i lugn och ro. Hjälper inte att trycka ner och såga killarna. De gör det de kan
+7
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Olle: Ingen fara behöver inte värva bara spela Dvärgar o Fröken Boyes i vart andra byte så lyfter vi från 13e platsen. Nubbs behöver inte agera bättre o snåla sig ur så få kultbärarna dvärg o fröken 10 års kontrakt
+2
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Hockeyhjärta: jag har inget särskilt emot Drugge..vi är inte bättre än så här. I ärlighetens namn så hade vi jävligt tur dom första 5 matcherna..nu har verkligheten kommit ifått oss och då ser det ut så här pissigt.
+2
Kommentera

1919329 · »